Loading
ro ru en
Inedit
Loading
25 Aprilie 2018 | 14:58
Poliţiştii din Moldova poartă, astăzi, blugi. Gestul vine în semn de solidaritate pentru victimele violenţei sexuale. Astfel, şeful Inspectoratului General al Poliţiei Alexandru Pânzari, alături de colegi au realizat un filmuleţ video, pentru a se alătura campaniei, relatează Moldova1.
21 Aprilie 2018 | 09:15
Ce semnifică visele? Curiozităţi, explicaţii si interpretări
Visele sunt o componentă a vieţii umane. Ele există şi se desfăşoară, independent de voia noastră, uneori după tipare bine definite – incapacitatea de a fugi, starea de imponderabilitate derivată din deplasarea cu o viteză uriaşă – alteori, haotice, aleatorii, premonitorii, înfricoşătoare sau euforice.
20 Aprilie 2018 | 09:50
Ştiaţi că şi copacii au efecte curative?
Copacii pot fi împărţiţi în două categorii: cei care furnizează energie organelor slăbite şi cei care absorb energiile negative din corp, curăţând zonele bolnave şi pregătindu-le pentru un circuit energetic sănătos sau pentru o reîncărcare cu energie.
19 Aprilie 2018 | 09:45
Ce sunt lacrimile şi de ce plângem?
Lacrimile nu sunt identice şi se diferenţiază prin motivul care le provoacă şi chiar prin compoziţia chimică. Lacrimile bazale sunt prezente tot timpul şi au rolul de a lubrifia ochii, de a hrăni şi de a proteja globul ocular. Al doilea tip de lacrimi este cunoscut sub numele de lacrimi reflexe, care se formează pentru a proteja ochii de agenţi iritanţi, cum ar fi vântul, fumul, sau ceapa. În sfârşit, al treilea tip este cel care apare după o ceartă, sau după un film impresionant. Lacrimile pe care le vărsăm în aceste situaţii sunt numite lacrimi emoţionale şi, se pare că ar conţine mai multe proteine decât celelalte două tipuri, dar cercetările sunt momentan incomplete.
11 Aprilie 2018 | 09:32
Misiune mai puţin obişnuită pentru salvatorii din Căuşeni
În după amiaza zilei de ieri salvatorii Direcţiei Situaţii Excepţionale Căuşeni au fost alertaţi pentru a interveni într-o misiune neobişnuită. Din primele informaţii comunicate serviciului 112, o lebădă ar fi rămas imobilizată pe un lac între localităţile Cârnăţeni şi Plop – Ştiubei din raionul Căuşeni.
01 Aprilie 2018 | 10:26
1 aprilie – Ziua păcălelilor
1 aprilie este o zi dedicată, prin excelenţă, glumelor, şotiilor şi farselor, fiind cunoscută, în lumea întreagă, ca Ziua păcălelilor. I se mai spune şi Ziua păcălitului, notează Agerpres.
31 Martie 2018 | 10:25
Spectaculoasele dealuri de culoare roşie din China – un tărâm de poveste
Una dintre cele mai vizitate zone rurale din China este oraşul Dongchuan. Aceasta se datorează culorii roşiatice extrem de neobişnuite a dealurilor din zonă. Echipa emisiunii „Bună dimineaţa”, vă îndeamnă să descoperiţi ineditele terase de pământ roşu, care sunt rupte din poveste.
27 Martie 2018 | 10:20
Cunoaşteţi cele mai periculoase aeroporturi din lume
Ştim că aeroportul ar trebui să fie una dintre cele mai sigure construcţii făcute de om, fără a prezenta riscuri pentru viaţa pasagerilor. Dar sunt unele dintre ele, care creează emoţii atât pasagerilorr, cât şi piloţilor. Echipa emisiunii „Bună dimineaţa”, vă îndeamnă să cunoaşteţi cele mai periculoase piste, pe care probabil doar cei mai aventuroşi ar dori să le încerce.
26 Martie 2018 | 09:40
Inteligenţa emoţională în educaţia copiilor
Orice părinte, doreşte o relaţie cât mai frumoasa şi reuşită cu copilul său. Secretul nu constă într-o disciplină rigidă, autoritară, bazată pe impunerea unor reguli seci şi confuze, ci în modelarea comportamentului celui mic prin înţelegerea emoţiilor lui. O lecţie despre inteligenţa emoţională în educaţia copiilor o oferă Zinaida Soroceanu, expert în educaţia copiilor şi în comunicarea relaţională, în cadrul emisiunii „Bună dimineaţa de week-end.”
20 Martie 2018 | 11:35
Leagănul de la capătul lumii – distracţie pe cei curajoşi
Leagănele sunt folosite de obicei de copii pe un teren de joaca, însa există şi o distracţie similară concepută pentru oamenii curajoşi. ”Leagănul de la capătul lumii”, se află deasupra unui mic orăşel numit Banos, din Ecuador şi este cel mai periculos deoarece este agăţat deasupra unei prăpastii.
19 Martie 2018 | 17:00
Puterile de vindecare ale unor pietre preţioase
Bijuteriile care conţin pietre preţioase înfrumuseţează aspectul celei ce le poartă, sunt simboluri ale bogăţiei şi rafinamentului, dar pot fi folosite şi în tratarea bolilor. Descoperă-le virtuţile terapeutice, împreună cu echipa de la „Bună Dimineaţa!”.
16 Martie 2018 | 11:20
Descoperă librăria infinită din China
Rolul librăriilor este unul mai mare decât acela de a vinde cărţi. Suntem îndemnaţi să ne convingem de acest lucru, de către echipa emisiunii „Bună Dimineaţa!”, care a realizat un reportaj despre una dintre cele mai impresionante librării din lume, în care te poţi simţi ca într-un univers magic al cărţilor.
13 Martie 2018 | 14:25
Cele mai splendide flori din lume
Cele mai neobişnuite flori din lume se bucură de o mare popularitate. Nici în acest caz gusturile nu se discută, dar aceste flori nu pot lăsa indiferent pe nimeni. Aspectul lor ne inspiră cum să ne decorăm casele, grădinile sau parcurile, iar aromele lor le folosim pentru cele mai fine parfumuri de lux. Echipa de la „Bună Dimineaţa!” vă prezintă spre admiraţie cele mai deosebite flori din întreaga lume.
12 Martie 2018 | 12:30
Diana Laur – medicul pasionat de alpinism
Diana Laur este medic de profesie, dar când vorbeşte despre hobby se poate afirma cu certitudine că este pasionată de alpinism şi se simte pregătită pentru a face înconjurul lumii cu propriile picioare. Surprinsă de către echipa emisiunii „Bună dimineaţa de Week-end”, doctoriţa a povestit când a descoperit pasiunea pentru alpinism şi care este cel mai înalt munte pe care l-a cucerit.
06 Martie 2018 | 20:22
Cel mai mare Mărţişor din ţară a fost creat la Ceadîr Lunga
Cel mai mare Mărţişor din ţară şi de peste hotare a fost creat la Ceadîr Lunga în timpul unui flash-mob. Peste 1200 de locuitori ai oraşului au participat la acţiunea organizată cu ocazia sărbătorii Mărţişorului. Evenimentul le-a adus un val de bucurie atât adulţilor, cât şi copiilor, relatează Moldova 1.

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam