Loading
ro ru en
Inedit
Loading
03 Decembrie 2018 | 09:33
Pasărea paradisului de la Grădina Botanică a înflorit. Este vorba despre una dintre cele mai impresionante plante tropicale, cunoscută pentru inflorescenţa deosebită în forma unui cioc de păsare. Streliţia regală va rămâne înflorită până la sfârşitul lunii februarie, relatează Mesager.
27 Noiembrie 2018 | 09:10
Sonda spaţială InSight a ajuns pe planeta Marte (VIDEO)
Sonda spaţială InSight, a Administraţiei Spaţiale şi Aeronautice Naţionale din SUA, a ajuns cu succes pe Marte, informează Mediafax, cu referire la CNN.
10 Octombrie 2018 | 17:25
Prima trecere de pietoni inteligentă, testată în Londra
Lumea în care trăim se află într-o permanentă schimbare, iar viitorul se anunţă a fi unul extrem de tehnologizat. În fiecare an apar noi gadget-uri, noi invenţii menite să uşureze viaţa comunităţilor urbane aglomerate şi nu numai.
08 Octombrie 2018 | 20:29
În luna octombrie moldovenii vor putea urmări două ploi de stele
În luna octombrie, locuitorii Moldovei vor putea urmări două ploi de stele: Draconidele şi Orionidele. Apogeul Draconidelor va fi în noaptea de 8 spre 9 octombrie. O caracteristică specifică a acestei ploi de meteoriţi va fi culoarea roşiatică, relatează Mesager.
19 August 2018 | 14:20
Preşedintele rus Vladimir Putin a dansat cu şefa diplomaţiei austriece
Preşedintele rus Vladimir Putin a dansat sâmbătă cu şefa diplomaţiei austriece, Karin Kneissl, la nunta acesteia. La puţin timp după orele prânzului, televiziunea austriacă Oe24 a transmis în direct aterizarea avionului lui Vladimir Putin pe aeroportul oraşului austriac Graz, relatează Moldova 1.
12 August 2018 | 17:51
Micul Prinţ în Parcul Valea Morilor din Chişinău
O sculptură în miniatură a personajului Micul Prinţ, din opera lui Antoine de Saint Exupery a apărut în parcul Valea Morilor. Sculptura are o înălţime de doar 11 centimetri şi este amplasată pe una dintre bilele de pe gardul ce înconjoară lacul şi ilustrează asteroidul B 612, planeta pe care locuia personajul, relatează Mesager.
01 August 2018 | 17:55
Servicii de patrulare pe biciclete vor fi lansate curând în Bălţi şi Cahul
Poliţia Naţională a lansat un spot video privind activitatea Serviciului de patrulare pe biciclete. Spotul a fost distribuit pe reţelele de socializare de către şeful Inspectoratului General al Poliţie, Alexandru Pânzari, care spune că acest serviciu se încadrează perfect în activitatea poliţienească comunitară, relatează Mesager.
28 Iulie 2018 | 14:24
Cea mai lungă eclipsă totală de Lună a secolului XXI, urmărită în întreaga lume
Cea mai lungă eclipsă totală de Lună a secolului XXI a ţinut în suspans milioane de curioşi aseară, în întreaga lume, care şi-au ţintit privirile minute în şir spre cer. Universul a oferit un spectacol cosmic de poveste, care a aliniat Soarele cu Pământul, cu Luna, dar şi cu planeta Marte, ce a devenit vizibilă, relatează Moldova 1.
27 Iulie 2018 | 14:56
Eclipsa de Lună din 27 iulie 2018 va avea cea mai lungă durată
Eclipsa de Lună din 27 iulie 2018 va avea cea mai lungă durată din secolul XXI. Fenomenul va dura o oră şi 43 de minute şi, dacă va fi senin, se va putea observa cu ochiul liber din orice colţ al ţării. Şase ore şi 16 minute, atât îi va lua Lunii să intre şi să iasă din umbra Pământului.
26 Iulie 2018 | 14:34
Rezervaţia Biosferei „Prutul de Jos” a obţinut statut special în cadrul UNESCO
Prima Rezervaţie a Biosferei din Republica Moldova, Prutul de Jos”, a devenit şi prima arie protejată din ţara noastră care a obţinut statut de importanţă internaţională în cadrul Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru Educaţie, Ştiinţă şi Cultură (UNESCO), relatează Moldova 1.
25 Iulie 2018 | 19:01
O tânără din Orhei transformă piesele vechi de calculator în adevărate bijuterii
Piesele vechi de calculator capătă viaţă nouă în atelierul Carolinei Portărescu, o tânără din oraşul Orhei. Ea confecţionează cercei, brăţări şi inele din scheme şi plăci de calculator, iar marfa o vinde nu doar în ţară, dar şi peste hotare. Şi pentru că munca pe care o face este extrem de minuţioasă, îi sunt de mare folos utilajele pe care le-a procurat dintr-un grant oferit de Uniunea Europeană, relatează ştirilocale.md.
12 Iunie 2018 | 11:22
Au creat vitrine de vis şi au obţinut premii
11 designeri de vitrine şi-au prezentat proiectele finale realizate în cadrul celei de-a doua ediţii a competiţiei de decorare a vitrinelor magazinelor fashion – „ART OF DISPLAY: Fashion Window Competition 2018”, iar cinci dintre participanţi au luat premii pentru lucrările realizate.
07 Iunie 2018 | 10:36
Intervenţie mai puţin obişnuită a salvatorilor din capitală
Salvatorii Detaşamentului Salvatori şi Pompieri Botanica şi Detaşamentului Căutare Salvare nr.1 au fost solicitaţi, în dimineaţa zilei de miercuri, 6 iunie, pentru a interveni la extragerea unui viţel căzut într-o fântână de canalizare pe strada Munceşti.
05 Iunie 2018 | 21:04
O colecţie inedită de nuferi poate fi admirată în gospodăria unei familii
A înflorit una dintre cele mai frumoase flori din lume. O colecţie inedită de aproximativ 60 de soiuri de nuferi poate fi admirată în localitatea Bardar, Ialoveni, în grădina unei familii care creşte aceste flori deocamdată doar din pasiunea pentru frumos. Colecţia a fost adunată din mai toate colţurile lumii, precum Marea Britanie, Cehia, Ucraina şi chiar din Tailanda, relatează Mesager.
30 Mai 2018 | 13:48
Dirijorul austriac, Friedrich Pfeiffer, vine cu motocicleta de la Viena pentru festivalul „Descoperă” de la Orhei
Vine cu motocicleta de la Viena până la Butuceni, raionul Orhei. Vorbim despre dirijorul austriac, Friedrich Pfeiffer, unul dintre iniţiatorii festivalului de muzică clasică „Descoperă”, care se desfăşoară la rezervaţia naturală Orheiul-Vechi, relatează Moldova 1.

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam