Loading
ro ru en
Inedit
Loading
19 Septembrie 2017 | 16:23
Cu o înălţime de 58 centimetri, greutatea de cinci kilograme, ochi negri, pasionat de dans, mişcare şi comunicare, cel de-al doilea robot NAO, Eva, a fost prezentat astăzi, 19 septembrie, în cadrul unei conferinţe organizată la Universitatea Tehnică din Moldova (UTM), relatează Mesager.
30 August 2017 | 14:28
Familia Nastas, cei care au pus arta în capul mesei
Gustul pentru frumos trebuie cultivat din copilărie. În acest sens, un exemplu sunt soţii Nastas, care mereu le-au insuflat copiilor dragostea faţă de artă. De fapt, tot ea, arta, le-a unit şi destinele, pentru ca ulterior rodul dragostei lor să meargă mai departe.
21 August 2017 | 15:54
Ion Rotaru – moldoveanul considerat unul dintre cei mai buni florişti din Portugalia
Moldoveanul Ion Rotaru este numit floristul de elită al Portugaliei. Compoziţiile florale pregătite de el decorează cele mai importante instituţii din Portugalia şi nu numai. Ion a participat la cele mai prestigioase campionate în domeniul designului floristic din lume şi a avut rezultate frumoase. E mândru că a reuşit să-şi vadă visul împlinit şi nu ar renunţa niciodată la pasiunea frumos mirositoare.
21 August 2017 | 09:45
O eclipsă totală de soare va fi vizibilă în SUA
Statele Unite ale Americii (SUA) vor avea parte astăzi, 21 august, de prima eclipsă totală de Soare vizibilă de pe teritoriul lor din ultimul secol, notează site-ul stirileprotv.ro.
17 August 2017 | 20:04
Vinul în asociere cu bucate tradiţionale la un festival inedit
Iubitorii de vinuri sunt invitaţi la un eveniment inedit. În premieră, în ţara noastră se va organiza Festivalul DeVin, DeGust, pe 26 august. Producătorii autohtoni vor expune o gamă largă de vinuri recunoscute la nivel internaţional care vor fi asortate cu bucate tradiţionale, din diferite regiuni ale ţării, relatează Mesager.
16 August 2017 | 15:15
Păpuşile artizanale create după chipul omului – un cadou original
Multe mămici îşi dau frâu liber imaginaţiei anume în perioada concediului de maternitate. În acest timp majoritatea femeilor îşi găsesc diverse activităţi care să le capteze interesul şi atenţia. Şi-a descoperit pasiunea pentru jucării de pluş şi Irina Petraşcu, cea care confecţionează păpuşi după chipul şi asemănarea omului.
08 August 2017 | 20:18
Oameni din diferite colţuri ale planetei au urmărit eclipsa parţială de Lună
Eclipsa parţială de Lună care a avut loc aseară a fost vizibilă de pe diferite continente: Europa, Asia, Africa şi Australia. Fenomenul neobişnuit a fost urmărit de mii de oameni, care au ieşit special din case pentru vedea culoarea roşietică pe care a obţinut-o satelitul natural al Pământului, relatează Mesager.
07 August 2017 | 09:53
Eclipsă parţială de Lună, vizibilă şi din Moldova
În această seară va avea loc o eclipsă parţială de Lună, care va fi vizibilă din Europa, inclusiv din Republica Moldova, relatează Radio Moldova Actualităţi, cu referire la europaliberă.org.
01 August 2017 | 17:19
Un cuplu din New York îngrijesc 11 urşi
Jim şi Susan Kowalczik sunt un cuplu din New York care muncesc la un centru de reabilitare pentru animale sălbatice. Astfel, aceştia au în grija lor 11 urşi, căprioare, veveriţe, nurci, raţe şi o varietate de alte animale în curs de reabilitare.
31 Iulie 2017 | 15:19
Topul celor mai înalte cascade din lume
Ne minunăm de frumuseţea cascadelor şi putem admira ore în şir aceste minunate creaţii ale naturii. Cascadele diferă după formă, mărime şi sunt în continuă formare. Fluxurile de apă schimbă aspectul rocilor, de-a lungul multor mii de ani. Vedeţi mai jos un top al celor mai înalte cascade din lume.
25 Iulie 2017 | 19:51
Un grup de portughezi şi spanioli au descoperit Moldova
„Destino Moldova” este un proiect prin care o echipă de jurnalişti din Portugalia şi Spania au descoperit Moldova. Timp de o săptămână aceştia au cutreierat Moldova în lung şi-n lat, vizitând cele mai frumoase obiective turistice din ţară. Au mers pe drumul vinului şi chiar au participat la pregătirea bucatelor tradiţionale moldoveneşti.
18 Iulie 2017 | 16:11
„Săpunul made in Aleppo” pe rafturile magazinelor eco din Franţa
Uitaţi-vă cu atenţie la eticheta calupului vostru de săpun. În Franţa, puteţi găsi ceva surprinzător. O etichetă pe care scrie: „Made in Aleppo”. Franţa este cunoscută pentru moda şi parfumurile sale şi, desigur, pentru vinurile sale fine. Iar oraşul devastat de războiul din Siria este renumit prin săpunul produs conform unei tradiţii străvechi şi care, în ciuda conflictului, continuă să fie exportat. Vedeţi povestea impresionantă a producţiei şi exportului săpunului din Alep, într-un reportaj marca DW, exclusiv la „Focus Europa”.
17 Iulie 2017 | 21:58
Nadejda Vidraşcu – meşteriţa care pictează cu croşeta, în premieră deschide uşa casei pentru televiziune!
Pictează cu croşeta lucrări unice în lume. Deşi a trecut de 70 de ani, continuă să lărgească colecţia inedită de articole croşetate. Deţine o comoară adevărată ce cuprinde 178 de articole croşetate şi nu se opreşte aici. Visul dumneaei este să ajungă la 200 şi s-ar simţi apreciată pe deplin dacă s-ar găsi cineva să-i cumpere întreaga colecţie şi să deschidă un muzeu al croşetei. În premieră, Nadejda Vidraşcu şi-a deschis uşa casei pentru un post de televiziune şi ne spune cum a început această pasiune şi ce-o inspiră în rubrica „Casa Mare”, a emisiunii „Rapsodia Satului”.
16 Iulie 2017 | 15:32
Andrei Dohotaru – sculptorul pasionat de confecţionarea clopotelor
Republica Moldova se poate mândri cu sculptori talentaţi, ale căror lucrări sunt demne de toată admiraţia. Unul dintre ei este şi Andrei Dohotaru – din mâinile căruia se nasc creaţii de toată frumuseţea.
05 Iulie 2017 | 18:16
Balta de nuferi de la marginea localităţii Bardar, într-un reportaj inedit la „Rapsodia Satului”
A creat un adevărat un colţ de rai la marginea satului Bardar. A investit peste 1000 de euro, iar periodic achiziţionează specii diferite de pe internet sau de la alţi colecţioneri din aceeaşi sferă. La moment are o baltă inedită cu peste 60 de specii de nuferi şi este o oază ruptă din rai, greu de conceput astfel de peisaj în Republica Moldova. Echipa „Rapsodia Satului” a fost la Bardar şi a discutat cu horticultorul pasionat de creşterea nuferilor.

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam