Loading
ro ru en
Inedit
Loading
12 Iunie 2018 | 11:22
11 designeri de vitrine şi-au prezentat proiectele finale realizate în cadrul celei de-a doua ediţii a competiţiei de decorare a vitrinelor magazinelor fashion – „ART OF DISPLAY: Fashion Window Competition 2018”, iar cinci dintre participanţi au luat premii pentru lucrările realizate.
07 Iunie 2018 | 10:36
Intervenţie mai puţin obişnuită a salvatorilor din capitală
Salvatorii Detaşamentului Salvatori şi Pompieri Botanica şi Detaşamentului Căutare Salvare nr.1 au fost solicitaţi, în dimineaţa zilei de miercuri, 6 iunie, pentru a interveni la extragerea unui viţel căzut într-o fântână de canalizare pe strada Munceşti.
05 Iunie 2018 | 21:04
O colecţie inedită de nuferi poate fi admirată în gospodăria unei familii
A înflorit una dintre cele mai frumoase flori din lume. O colecţie inedită de aproximativ 60 de soiuri de nuferi poate fi admirată în localitatea Bardar, Ialoveni, în grădina unei familii care creşte aceste flori deocamdată doar din pasiunea pentru frumos. Colecţia a fost adunată din mai toate colţurile lumii, precum Marea Britanie, Cehia, Ucraina şi chiar din Tailanda, relatează Mesager.
30 Mai 2018 | 13:48
Dirijorul austriac, Friedrich Pfeiffer, vine cu motocicleta de la Viena pentru festivalul „Descoperă” de la Orhei
Vine cu motocicleta de la Viena până la Butuceni, raionul Orhei. Vorbim despre dirijorul austriac, Friedrich Pfeiffer, unul dintre iniţiatorii festivalului de muzică clasică „Descoperă”, care se desfăşoară la rezervaţia naturală Orheiul-Vechi, relatează Moldova 1.
29 Mai 2018 | 16:25
Legendele celei mai frumoase flori de câmp – macul roşu
Nu ne-am putea închipui primăvara fără lanurile de maci, care se aseamănă cu vâltoarea focului. Macii sunt flori enigmatice, a căror origine încearcă să fie explicată de mai multe legende.
29 Mai 2018 | 12:05
Cunoaşteţi ineditul parc de miniaturi din Bruxelles
Daca doriţi să faceţi turul complet al Europei, dar nu dispuneţi de timp pentru o astfel de excursie, echipa emisiunii ,,Bună dimineaţa’’ vă propune o vizită virtuală în Bruxelles, unde se află ineditul obiectiv turistic Mini Europa.
22 Mai 2018 | 12:15
Află care sunt cele mai înalte clădiri din lume
De multe ori ne imaginăm cum se vede lumea din cei mai înalţi zgârie-nori de pe pământ şi cum ar fi să locuim acolo. Echipa emisiunii ,,Bună dimineaţa’’ ne invită să cunoaştem trei dintre cele mai fascinante şi înalte clădiri din lume.
20 Mai 2018 | 20:45
Expoziţie inedită în faţa Parlamentului
Parlamentul şi-a scos bijuteriile din garaj. Două limuzine de epocă au fost expuse în scuarul din faţa clădirii Legislativului. Automobilele ZIL-41047 şi GAZ-14 „Ciaika”, au fost utilizate de ex-preşedinţii Mircea Snegur şi Petru Lucinschi. Automobilele sunt aproape de o vârstă cu Republica Moldova, relatează Mesager.
17 Mai 2018 | 13:10
Opere de arta în ceşti de cafea
Artă în cafea este una dintre modalităţile unui barman de a impresiona clienţii. Lee Gang-bin, coproprietarul unei cafenele din Seul, este bine instruit la acest capitol, deoarece ştie să transforme o ceaşcă de cafea într-o adevărată capodoperă. Cu multă pasiune şi puţină glazură de îngheţată face desene inedite pe cafea.
15 Mai 2018 | 12:35
Află care este cea mai frumoasă bibliotecă din lume
Pentru a găsi cea mai frumoasă bibliotecă din lume nu trebuie să parcurgem distanţe mari. Este suficient să traversăm Prutul şi să ajungem în România. Acolo găsim biblioteca Universităţii „Gheorghe Asachi” din Iaşi, care a fost desemnată cea mai frumoasă bibliotecă din întreaga lume.
03 Mai 2018 | 09:08
Află care sunt beneficiile irisului
Irisul sau aşa cum mai este numit, stânjenelul, este probabil una dintre cele mai îndrăgite plante de gradina, se remarca prin aspectul sau preţios si fragilitate, dar si prin culoarea si mirosul discret. Irisul este o plantă perenă din familia iridaceelor. Numele plantei este legat de latinescul “iris, iridis”, care înseamnă „mesager al zeilor”, „zeiţa curcubeu”.
25 Aprilie 2018 | 14:58
Poliţiştii – solidari cu victimele violenţei sexuale
Poliţiştii din Moldova poartă, astăzi, blugi. Gestul vine în semn de solidaritate pentru victimele violenţei sexuale. Astfel, şeful Inspectoratului General al Poliţiei Alexandru Pânzari, alături de colegi au realizat un filmuleţ video, pentru a se alătura campaniei, relatează Moldova1.
21 Aprilie 2018 | 09:15
Ce semnifică visele? Curiozităţi, explicaţii si interpretări
Visele sunt o componentă a vieţii umane. Ele există şi se desfăşoară, independent de voia noastră, uneori după tipare bine definite – incapacitatea de a fugi, starea de imponderabilitate derivată din deplasarea cu o viteză uriaşă – alteori, haotice, aleatorii, premonitorii, înfricoşătoare sau euforice.
20 Aprilie 2018 | 09:50
Ştiaţi că şi copacii au efecte curative?
Copacii pot fi împărţiţi în două categorii: cei care furnizează energie organelor slăbite şi cei care absorb energiile negative din corp, curăţând zonele bolnave şi pregătindu-le pentru un circuit energetic sănătos sau pentru o reîncărcare cu energie.

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam