Loading
ro ru en
Inedit
Loading
04 Ianuarie 2019 | 14:00
De mic se visa aviator, îl place mult să călătorească, iar cea mai mare pasiune este singurul său nepoţel. Premierul Pavel Filip a vorbit despre zboruri, tradiţii şi prietenie într-un interviu pentru o revistă care se distribuie la bordul aeronavelor. Pavel Filip a mai spus că în copilărie aştepta cu nerăbdare sărbătorile de iarnă, relatează Moldova 1.
02 Ianuarie 2019 | 15:17
Prognozele astrale pentru anul 2019
Anul 2019, în care tocmai am păşit, este Anul Porcului de Pământ, un an care se bucură de pronosticuri foarte optimiste din partea astrologilor. Potrivit acestora, 2019 va fi un an al norocului şi bucuriei, unul festiv, relaxat, dedicat generozităţii şi dragostei, sacrificiului în favoarea celor iubiţi, bunăvoinţei faţă de cei din jurul nostru şi al iertării celor care ne-au greşit. Despre cum va fi anul 2019 pentru fiecare semn zodiacal aflăm de la astrologul Cristina Oxenţii.
31 Decembrie 2018 | 16:33
Cum se sărbătoreşte ANUL NOU în jurul lumii. Obiceiuri şi tradiţii pentru alungarea ghinionului şi belşug
Anul Nou este sărbătorit prin obiceiuri diverse şi inedite de diferitele popoare, însă peste tot se manifestă credinţa unui nou început şi speranţa unui viitor mai bun, prin aruncarea lucrurilor vechi din casă, aprinderea de artificii sau exprimarea unor dorinţe, potrivit Mediafax.ro
26 Decembrie 2018 | 15:00
Un savant din Moldova a creat un material pentru curăţarea oceanelor şi exploatarea spaţiului cosmic
Un savant din Moldova a creat un material ce va permite curăţarea oceanelor şi exploatarea spaţiului cosmic. Materialul poartă denumirea de aerogalnit. Este vorba despre academicianul Ion Tighineanu, care a explicat în cadrul emisiunii „Spaţiul Public” că aerogalnitul este un material ultra-uşor format din celule tubulare interconectate şi că materialul nu se descompune în condiţii extreme, este rezistent la radiaţii, temperaturi ridicate şi presiune înaltă, relatează Radio Moldova Actualităţi.
03 Decembrie 2018 | 09:33
Una dintre cele mai frumoase plante tropicale a înflorit la Grădina Botanică
Pasărea paradisului de la Grădina Botanică a înflorit. Este vorba despre una dintre cele mai impresionante plante tropicale, cunoscută pentru inflorescenţa deosebită în forma unui cioc de păsare. Streliţia regală va rămâne înflorită până la sfârşitul lunii februarie, relatează Mesager.
27 Noiembrie 2018 | 09:10
Sonda spaţială InSight a ajuns pe planeta Marte (VIDEO)
Sonda spaţială InSight, a Administraţiei Spaţiale şi Aeronautice Naţionale din SUA, a ajuns cu succes pe Marte, informează Mediafax, cu referire la CNN.
10 Octombrie 2018 | 17:25
Prima trecere de pietoni inteligentă, testată în Londra
Lumea în care trăim se află într-o permanentă schimbare, iar viitorul se anunţă a fi unul extrem de tehnologizat. În fiecare an apar noi gadget-uri, noi invenţii menite să uşureze viaţa comunităţilor urbane aglomerate şi nu numai.
08 Octombrie 2018 | 20:29
În luna octombrie moldovenii vor putea urmări două ploi de stele
În luna octombrie, locuitorii Moldovei vor putea urmări două ploi de stele: Draconidele şi Orionidele. Apogeul Draconidelor va fi în noaptea de 8 spre 9 octombrie. O caracteristică specifică a acestei ploi de meteoriţi va fi culoarea roşiatică, relatează Mesager.
19 August 2018 | 14:20
Preşedintele rus Vladimir Putin a dansat cu şefa diplomaţiei austriece
Preşedintele rus Vladimir Putin a dansat sâmbătă cu şefa diplomaţiei austriece, Karin Kneissl, la nunta acesteia. La puţin timp după orele prânzului, televiziunea austriacă Oe24 a transmis în direct aterizarea avionului lui Vladimir Putin pe aeroportul oraşului austriac Graz, relatează Moldova 1.
12 August 2018 | 17:51
Micul Prinţ în Parcul Valea Morilor din Chişinău
O sculptură în miniatură a personajului Micul Prinţ, din opera lui Antoine de Saint Exupery a apărut în parcul Valea Morilor. Sculptura are o înălţime de doar 11 centimetri şi este amplasată pe una dintre bilele de pe gardul ce înconjoară lacul şi ilustrează asteroidul B 612, planeta pe care locuia personajul, relatează Mesager.
01 August 2018 | 17:55
Servicii de patrulare pe biciclete vor fi lansate curând în Bălţi şi Cahul
Poliţia Naţională a lansat un spot video privind activitatea Serviciului de patrulare pe biciclete. Spotul a fost distribuit pe reţelele de socializare de către şeful Inspectoratului General al Poliţie, Alexandru Pânzari, care spune că acest serviciu se încadrează perfect în activitatea poliţienească comunitară, relatează Mesager.
28 Iulie 2018 | 14:24
Cea mai lungă eclipsă totală de Lună a secolului XXI, urmărită în întreaga lume
Cea mai lungă eclipsă totală de Lună a secolului XXI a ţinut în suspans milioane de curioşi aseară, în întreaga lume, care şi-au ţintit privirile minute în şir spre cer. Universul a oferit un spectacol cosmic de poveste, care a aliniat Soarele cu Pământul, cu Luna, dar şi cu planeta Marte, ce a devenit vizibilă, relatează Moldova 1.
27 Iulie 2018 | 14:56
Eclipsa de Lună din 27 iulie 2018 va avea cea mai lungă durată
Eclipsa de Lună din 27 iulie 2018 va avea cea mai lungă durată din secolul XXI. Fenomenul va dura o oră şi 43 de minute şi, dacă va fi senin, se va putea observa cu ochiul liber din orice colţ al ţării. Şase ore şi 16 minute, atât îi va lua Lunii să intre şi să iasă din umbra Pământului.
26 Iulie 2018 | 14:34
Rezervaţia Biosferei „Prutul de Jos” a obţinut statut special în cadrul UNESCO
Prima Rezervaţie a Biosferei din Republica Moldova, Prutul de Jos”, a devenit şi prima arie protejată din ţara noastră care a obţinut statut de importanţă internaţională în cadrul Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru Educaţie, Ştiinţă şi Cultură (UNESCO), relatează Moldova 1.
25 Iulie 2018 | 19:01
O tânără din Orhei transformă piesele vechi de calculator în adevărate bijuterii
Piesele vechi de calculator capătă viaţă nouă în atelierul Carolinei Portărescu, o tânără din oraşul Orhei. Ea confecţionează cercei, brăţări şi inele din scheme şi plăci de calculator, iar marfa o vinde nu doar în ţară, dar şi peste hotare. Şi pentru că munca pe care o face este extrem de minuţioasă, îi sunt de mare folos utilajele pe care le-a procurat dintr-un grant oferit de Uniunea Europeană, relatează ştirilocale.md.

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam