Loading
ro ru en
Inedit
Loading
19 Martie 2014 | 22:22
1.000 de ani în 3 minute: Cum s-au schimbat graniţele europene
Alipirea Crimeii la Rusia a dat naştere unei dezbateri istorice privind modul în care s-au schimbat graniţele europene în ultimii 1.000 de ani.
Clipul arată cât de întinse au fost Imperiul Roman, Imperiul Otoman sau Imperiul Mongol şi cum au dispărut acestea.
 
Creat după un atlas istoric centenar, clipul a devenit foarte răspândit pe reţelele de socializare, potrivit independent.co.uk.
 
Anii acoperiţi sunt de la 1000 până în anul 2012.
Postat de: Departamentul Multimedia
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam