Loading
ro ru en
Inedit
Loading
10 Februarie 2017 | 12:52
19 cupluri din capitală şi-au celebrat nunta de aur sau cea de diamant
Sunt împreună de mai mult de jumătate de secol. Este vorba despre 19 cupluri din capitală, care au celebrat nunta de aur sau cea de diamant. Copleşiţi de amintiri şi emoţii, sărbătoriţii care au păşit astăzi din nou pragul Oficiului Stării Civile, au retrăit momentul în care şi-au unit destinele, relatează Moldova 1.
Iulia şi Alexandru Petrov s-au cunoscut pe 1 ianuarie 1966, în casa unui ofiţer, unde sărbătoreau Revelionul, iar din acele timpuri sunt de nedespărţit, spun ei. La Oficiul Stării Civile celebrau nunta de aur şi aveau emoţii de nedescris. „Puţini oameni îşi găsesc jumătatea şi dragostea vieţii, noi am avut noroc, ne-am găsit unul pe altul şi asta e tot ce contează la moment”, a mărturisit Iulia Petrov.  

„Este greu să trăiești împreună primii 40 de ani, după asta totul e mai simplu, copiii sunt deja maturi şi ne susţin, ne sunt alături mereu”, a spus Alexandru Petrov.

Galina şi Eduard au sărbătorit 60 de ani de căsătorie. Soţii spun că secretul fericirii lor este respectul şi dragostea. „Am avut şi greutăţi, am plâns împreună, am zâmbit când avea succes şi niciodată nu am cedat”, a menționat Galina.

„Avem doi copii şi nepoţi, suntem foarte fericiţi împreună, nu suntem supăraţi pe viaţă, pentru că ne-a oferit şansă să ne întâlnim şi ţin foarte mult la familia mea”, a spus Eduard.   

Şi familia Berbec a celebrat nunta de diamant, aceştia vorbesc cu mândrie despre realizările lor şi spun că nu-şi văd rostul în viaţă unul fără altul. „De 60 de ani suntem împreună. După încheierea studiilor am fost repartizaţi să lucrăm în Kazahstan şi de acolo am revenit împreună în Moldova”, a povestit Victor Berbec.

„Au fost moment când mult timp nu ne-am văzut, dar am trecut prin aceste greutăţi. Noi considerăm căsătoria drept o provocare a vieţii, unde trebuie să ai multă răbdare”, a spus Ludmila Berbec.

Primăria Chişinău a pregătit și câte un dar pentru sărbătoriți. „Primăria municipiului Chişinău le oferă suma de o mie de lei şi un buchet de flori. Am avut parte de cupluri frumoase, care sunt un exemplu pentru societatea noastră”, a declarat șefa Direcției social umanitară şi relaţii interetnice, Cristina Aparatu. 

După ce au semnat în cartea nunţii, cele 19 cupluri s-au prins într-o horă.
 
Postat de: Iulia Dubceac
Cuvinte cheie:
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam