Loading
ro ru en
Inedit
Loading
25 August 2016 | 18:05
25 de cupluri au celebrat un sfert de secol de căsătorie
În contextul sărbătorii celor 25 de ani de Independenţă a Republicii Moldova, 25 de cupluri jubiliare au celebrat 25 de ani de căsătorie, în cadrul etapei finale a concursului republican, ,,Oficierea solemnă a căsătoriilor jubiliare”, relatează Radio Moldova Actualităţi.
Veronica și Anatolie Polimaru din satul Cania, raionul Cantemir, anul acesta împlinesc 25 de ani de căsătorie, ani în care, așa cum spune cuplul, au rezistat cataclismelor politice și sociale, au îndurat greul, au trăit fericirea în doi și au învățat cum să transforme scânteia dragostei într-o torță veșnic aprinsă. Familia Polimaru, spune că o familie fericită și îndelungată este una bazată pe credință, iubire, înțelegere, respect, sinceritate și ajutor reciproc. În cei 25 de ani, Veronica și Anatolie, cu legământ de iubire eternă, au reușit să construiască o casă, să educe trei copii și sa-și formeze o carieră acasă. Anatolie Polimaru își amintește și astăzi cu zâmbetul pe buze, cât de modest și-a cerut soția în căsătorie.

Veronica Polimaru îl completează pe soț și spune că o familie fericită este atunci când cunoaște greul și știe cum să treacă peste micile neliniști și măruntele supărări.

În semn de recunoștință pentru familiile ce au o legătură insolubilă și au știut să mențină flacăra iubirii chiar și la un sfert de secol de căsnicie, cuplurile au semnat în registrul de căsătorii jubiliare, au primit diplomă de onoare și mărci personalizate create de ,,Poșta Moldovei”. Familiile au dansat valsul vieții, s-au sărutat, iar în semn de dragoste eternă au luat în mâini porumbei albi care mai apoi i-au lăsat să zboare.

Directorul general al Serviciului Stare Civilă, Lucia Ciobanu, a menționat că evenimentul a fost organizat în contextul a 25 de ani de Independență.
Evenimentul  fost organizat de către Serviciul Stare Civilă.
Postat de: Ecaterina Naconecinîi
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam