Loading
ro ru en
Inedit
Loading
04 Octombrie 2016 | 15:36
4 octombrie – Ziua Internaţională a Animalelor
În fiecare an, pe 4 octombrie, sărbătorim Ziua Internaţională a Animalelor, zi în care oamenii din întreaga lume îşi unesc forţele, în mod special, pentru a promova grija şi afecţiunea pentru fiinţele necuvântătoare, relatează Radio Moldova Actualităţi.
Potrivit directorului adjunct al secției zoo-veterinare de la Grădina Zoologică din Chișinău, Eugeniu Matveev, animalele de la Grădina Zoologică sunt răsfățate în fiecare zi, nu doar pe 4 octombrie.

Și dacă animalele de la Grădina Zoologică sunt bine întreținute, atunci situația animalelor fără adăpost este cu totul alta. Astfel, majoritatea dintre ele suferă de foame, unele chiar ajungând să piară din această cauză.

„În Moldova nu există o lege de protecție a animalelor. Este o degradare totală”, este de părere președinta Asociației Obștești pentru Protecția Animalelor fără Adăpost, Valentina Dudnic.

Ziua Internațională a Animalelor a fost inițiată în anul 1931 în cadrul Convenției Ecologiștilor din Florența. Evenimentul a avut drept scop atragerea atenției populației cu privire la creșterea alarmantă a speciilor de animale pe cale de dispariție.
Postat de: Ecaterina Naconecinîi
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam