Loading
ro ru en
Inedit
Loading
04 Ianuarie 2019 | 14:00
De mic se visa aviator, îl place mult să călătorească, iar cea mai mare pasiune este singurul său nepoţel. Premierul Pavel Filip a vorbit despre zboruri, tradiţii şi prietenie într-un interviu pentru o revistă care se distribuie la bordul aeronavelor. Pavel Filip a mai spus că în copilărie aştepta cu nerăbdare sărbătorile de iarnă, relatează Moldova 1.
10 Februarie 2017 | 12:26
Ofiţerii Serviciului Protecţie şi Pază de Stat s-au alăturat campaniei „22 Push - up Challenge”
Angajaţii Serviciului Protecţie şi Pază de Stat (SPPS) s-au alăturat acţiunii „22 Push - up Challenge”. Ofiţerii, în frunte cu şeful instituţiei, au efectuat 22 de flotări în semn de solidaritate cu participanţii la acţiunile de luptă, afectaţi de sindromul de stres post-traumatic, relatează Moldova 1.
03 Februarie 2017 | 15:20
Peste 300 de lebede s-au adăpostit în nordul ţării
Un stol de aproximativ 300 de lebede s-a aciuat în nordul republicii, pe râul Nistru. Este un fenomen rar ca acestea să migreze spre ţara noastră într-un număr atât de mare spun băştinaşii. Păsările sunt monitorizate de către angajaţii Ministerului Mediului, care organizează şi deplasări „umanitare” pentru toţi cei ce vor să contribuie cu hrană, relatează Radio Moldova Actualităţi.
30 Ianuarie 2017 | 13:50
Concursul Miss Univers, câştigat de o franţuzoaică
O franţuzoaică este noua Miss Univers. Gala finală a concursului a avut loc într-o staţiune din Filipine. Pe locurile următoare s-au clasat Miss Haiti şi Miss Columbia, relatează Moldova 1.
26 Ianuarie 2017 | 17:24
Cea mai mare arteră de circulaţie din lume în imagini inedite la „Bună Dimineaţa”
Cum ar fi să avem un bulevard cu 10, 15 sau 18 benzi de circulaţie? Un vis greu de imaginat pentru multe ţări din lume, nu doar pentru Republica Moldova! Doar că autorităţile din Argentina au reuşit asemenea performanţă, iar capitala Buenos Aires se bucură de bulevardul care deţine titlul de cea mai mare arteră de circulaţie din lume!
26 Ianuarie 2017 | 11:47
Secrete din bucătăria indiană împărtăşite de Ziua Naţională a Indiei, exclusiv la „Bună Dimineaţa”
Diversitate este cuvântul care poate să descrie cel mai autentic bucătăria indiană. Şi cum spune tradiţionalul proverb: „Câte bordeie, atâtea obiceiuri”! O situaţie ca atare este şi în bucătăria indiană. Fiecare regiune are bucatele tradiţionale specifice doar ei. Pe 27 ianuarie poporul indian sărbătoreşte Ziua Naţională a Indiei. Ce tradiţii şi obiceiuri au indienii pentru această zi şi ce bucate gătesc cu această ocazie, aflăm în exclusivitate de la familia formată dintr-o moldoveancă şi un cetăţean indian, exclusiv la „Bună Dimineaţa”.
22 Ianuarie 2017 | 20:40
Concurs de sculptat în zăpadă, desfăşurat la Grădina Botanică
Câţiva doritori de a sculpta figuri din zăpadă s-au adunat azi în Grădina Botanică şi au lăsat imaginaţia să-i ghideze. Pentru început, participanţii au luat parte un scurt master-class, după care fiecare a dat start sculptatului din zăpadă presată, pregătită din timp, relatează Mesager.
21 Ianuarie 2017 | 10:13
Oameni din întreaga lume marchează Ziua Internaţională a Îmbrăţişărilor
Astăzi, 21 ianuarie, în întreaga lume este marcată Ziua Internaţională a Îmbrăţişărilor. Potrivit tradiţiei, în această zi, oricine poate îmbrăţişa chiar şi persoane necunoscute. Sărbătoarea a apărut pentru prima dată în Statele Unite, în anul 1986, iar în scurt timp s-a răspândit în toată lumea, relatează Radio Moldova Actualităţi.
18 Ianuarie 2017 | 19:07
Prima secţie de schi din mediul rural, deschisă la Criuleni
Pentru drumari şi cei care merg la volan, iarna e o problemă. Pentru copii, în special pentru cei de la sat, zăpada e o adevărată bucurie. Şi nu e vorba doar de săniuş. La Râşcova, raionul Criuleni a început să activeze prima secţie de schi din mediul rural din ţară, relatează Mesager.
11 Ianuarie 2017 | 13:39
Crăciunelul – cactusul Crăciunului
Crăciunelul sau cactusul Crăciunului cum i se mai spune în popor este vedeta acestor zile. Multe gospodine din ţară cresc aceste plante pentru frumuseţea florilor, dar mai ales pentru a-şi înfrumuseţa casa în timpul sărbătorilor de iarnă. Şi asta deoarece, de cele mai dese ori, crăciunelul înfloreşte anume în preajma Naşterii Domnului, relatează Moldova 1.
06 Ianuarie 2017 | 17:43
Confidenţe cu GNOSIS: „Vrem să îl cunoaştem pe Dumnezeu şi să transmitem acest mesaj mai departe”
„Aşa cum şi se înţelege din numele pe care îl purtăm „Gnosis”, adică cunoaştere, ne dorim în primul rând să îl cunoaştem pe Dumnezeu şi să transmitem prin această muzică un mesaj de dragoste, de pace. Să transmitem mesajul Naşterii Mântuitorului, este o perioadă specială în care putem să împărtăşim Vestea Bună a mântuirii” au împărtăşit doi membri ai grupului în rubrica „Confidenţe” la „Bună Dimineaţa”.
03 Ianuarie 2017 | 16:09
TOP şapte cele mai bătrâne biblioteci din lume!
Chiar dacă trăim vremuri în care tehnologia pune stăpânire pe o mare parte din activităţile noastre, totuşi cartea rămâne o sursă de educaţie primară, importantă în dezvoltarea noastră personală. Bibliotecile sunt depozite de comori inestimabile preţioase pentru orice generaţie. Echipa „Bună Dimineaţa” a pregătit topul celor mai bătrâne biblioteci din lume. Admiraţi imagini spectaculoase cu primele 7 cele mai vechi biblioteci din lume cu o istorie impresionantă.
31 Decembrie 2016 | 15:40
Noaptea dintre ani, plină de tradiţii şi superstiţii
Noaptea dintre ani este plină de tradiţii şi superstiţii. Toţi trebuie să aştepte Revelionul cu zgomot şi voie bună, să poarte haine noi, pentru ca în anul care vine să se înnoiască din toate punctele de vedere, relatează Radio Moldova Actualităţi.
29 Decembrie 2016 | 20:04
Video emoţionant lansat de Ministerul Apărării în prag de sărbători
În prag de sărbători, Ministerul Apărării a lansat pe internet un video emoţionant. În calitate de protagonişti sunt militarii moldoveni care se vor afla în misiune de serviciu în perioada sărbătorilor de iarnă, relatează Mesager.
25 Decembrie 2016 | 13:56
Maestrul Eugen Doga, departe de familie în ajun de Crăciun
Maestrul Eugen Doga şi-a invitat cei mai dragi prieteni să sărbătorească ajunul Crăciunului, dar nu a putut fi prezent la eveniment din cauza condiţiilor meteo nefavorabile. Chiar dacă au fost nevoiţi să sărbătorească în lipsa lui, prietenii şi familia nu au ezitat să laude dragostea maestrului faţă de muzică, relatează Moldova 1.

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam