Loading
ro ru en
Inedit
Loading
24 Februarie 2018 | 17:41
În haine naţionale şi cu baloane în mâini - aşa au fost întâmpinaţi astăzi, de Dragobete, călătorii în Gara Feroviară din capitală. Evenimentul este unul inedit pentru acest an, deşi surprizele pentru călători, de sărbătoarea dragostei la români, sunt gândite tradiţional în fiecare an, relatează Mesager.
24 Iunie 2016 | 14:15
Ziua Universală a Iei este sărbătorită pe toate cele şase continente
Astăzi, 24 iunie, în peste 50 de ţări ale lumii este sărbătorită Ziua Universală a Iei. Sărbătoarea este marcată anual, începând cu 2013, la propunerea Comunităţii online „La Blouse Roumaine”, iar timp de trei ani evenimentul s-a transformat în unul global, fiind sărbătorit pe şase continente, scrie Agerpres.
22 Iunie 2016 | 17:54
Militarii Armatei Naţionale au executat salturi cu paraşuta
Schimb de experienţă între militarii moldoveni şi cei americani - ei au efectuat salturi cu paraşuta la Baza Militară de la Bulboaca. Exerciţiul s-a desfăşurat în contextul aplicaţiilor comune între Armata Naţională şi cea a SUA, relatează Mesager.
21 Iunie 2016 | 21:01
Solstiţiul de vară în lună plină
Ziua mondială a Soarelui este o sărbătoare anuală instituită de Societatea Internaţională pentru Energie Solară, aniversată la 21 iunie. Această zi are semnificaţii astronomice, căci data de 21 iunie coincide cu cea mai lungă zi din an, ziua solstiţiului de vară, ce marchează începutul verii astronomice, relatează Mesager.
07 Iunie 2016 | 13:15
Trucuri pentru gestionarea eficientă a timpului
Toţi dispunem de un număr egal de unităţi temporale, totuşi, există multe persoane care se plâng că nu au suficient timp pentru îndeplinirea sarcinilor zilnice. Specialiştii susţin că problema nu constă în insuficienţa timpului, ci în abilitatea de a-l planifica corect. Vă prezentăm câteva trucuri care te vor ajuta să-ţi organizezi cât mai eficient timpul.
02 Iunie 2016 | 11:00
Festivalul Luminilor, organizat în Australia
Culorile, muzica şi voia bună au cuprins în aceste zile oraşul australian Sydney. Ediţia din 2016 a Festivalului Luminilor a impresionat prin peisaje de miracol, iar turiştii şi localnicii nu-şi puteau rupe ochii de la aranjamentele făcute. Timp de trei săptămâni, nopţile din Sydney sunt parcă rupte din basm, relatează Mesager.
29 Mai 2016 | 18:10
Un grup de jurnalişti au fost pentru o zi în rol de poliţist de frontieră
Mai mulţi jurnalişti de la Chişinău au îmbrăcat uniformele poliţiştilor de frontieră şi au mers la frontiera cu România, în regiunea oraşului Cahul, pentru a înţelege, din interior, în ce constă această meserie. La aplicaţiile de la vama Cahul-Oancea a participat şi Leanca Laşco de la postul public de televiziune, Moldova 1.
20 Mai 2016 | 16:51
Record: Cea mai lungă pizza din lume are 1,8 kilometri
Bucătarii din Napoli, Italia au preparat o pizza de 1,8 kilometri, înregistrând, astfel, un nou record mondial, relatează Mesager cu referire la Agerpres.
14 Mai 2016 | 19:47
O femeie din Durleşti a născut tripleţi
Bucurie mare într-o familie din oraşul Durleşti. Zilele trecute, stăpâna casei a adus pe lume trei copii. Minunea s-a produs la maternitatea numărul 1 din Chişinău. Chiar dacă s-au născut prematur, medicii spun că micuţii sunt perfect sănătoşi, iar în zilele următoare, mama împreună cu copiii ar putea fi lăsată să plece acasă, relatează Mesager
09 Mai 2016 | 18:00
Spectacol pe cer
Astăzi Planeta Mercur s-a apropiat foarte mult de Soare. Tranzitul corpului ceresc se produce foarte rar, doar de câteva ori în decursul unui secol. Totuşi, din cauza vremii instabile, astronomii din Republica Moldova nu au putut urmări evenimentul, relatează Mesager.
02 Mai 2016 | 13:00
Tradiţii şi obiceiuri de Paşti
În popor există credinţa că, odată cu Învierea Domnului Iisus Hristos, se deschid porţile raiului pentru sufletele păcătoşilor reţinute în iad, de la Adam şi până la cea de-a doua venire a Mântuitorului. Uşile raiului rămân deschise până în Duminica Tomii, relatează Radio Moldova Actualităţi. Potrivit sursei citate, în această perioadă, toate lucrurile se umplu de lumina sfântă a Învierii Domnului.
28 Aprilie 2016 | 19:18
Mirosul de cozonac şi pască a umplut astăzi uliţele satelor din întreaga ţară
Cum până la sfintele sărbători au rămas zile numărate, treburi sunt multe. Potrivit tradiţiei, în Joia Mare, gospodinele dau focul în cuptoare pentru a prepara pâinea Domnului. Cum este tradiţia în nordul ţării, aflaţi din reportajul realizat de Mesager.
26 Aprilie 2016 | 13:24
De mai bine de o sută de ani gospodinele de la Cotova spală rufe la izvor
În ajun de Paşti, izvorul de la Cotova, Drochia, s-a transformat într-un adevărat furnicar. Şi asta pentru că aşa cum spune tradiţia satului, zeci de gospodine au venit să-şi spele rufele, relatează Moldova 1.
25 Aprilie 2016 | 16:00
În Olanda s-a desfăşurat tradiţionala paradă a florilor
Feerie de miresme şi culori în Olanda unde a avut loc tradiţionala paradă a florilor. Treizeci de maşini, acoperite cu panouri imense din flori, au defilat pe o distanţă de peste 40 de kilometri. Miile de turişti străini şi de pe tot întinsul Ţării Lalelelor au rămas impresionaţi de fantezia florarilor olandezi, relatează Moldova 1.
22 Aprilie 2016 | 18:34
Primul astronaut maghiar care a cucerit spaţiul, în vizită în Moldova
Cunoaşte Republica Moldova din cărţi, de la televizor şi din cosmos. Primul astronaut maghiar care a cucerit spaţiul se află într-o vizită în Moldova. Astăzi, el le-a explicat studenţilor de la UTM ce înseamnă o călătorie printre stele şi ce ar trebui să ştie viitorii ingineri care visează la o carieră în domeniul cosmic, relatează Mesager.

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam