Loading
ro ru en
Inedit
Loading
23 Noiembrie 2017 | 21:30
Coase rochii de mireasă care luminează în întuneric. Este vorba despre Marcela Moscovciuc, o tânără creatoare de modă din Orhei. Pe lângă rochiile de mireasă, brodate în stil naţional, tânăra creează şi rochii de seară sau de zi, dar şi haine pentru bărbaţi, relatează Moldova 1.
24 Februarie 2016 | 15:24
Dragobete: Declaraţii de dragoste şi căsătorii pentru o zi
Căsătorii pentru o zi, concursuri pentru îndrăgostiţi, sesiuni foto şi concerte live. Mai multe evenimente de divertisment au fost organizate în centrul Chişinăului de Dragobete. Scopul acţiunilor este de a promova această sărbătoare drept una naţională, moştenită din strămoşi care contribuie la identificarea naţiunii.
21 Februarie 2016 | 19:30
Echipa Mesager, în vizită în Japonia
Japonia este una dintre cele mai bogate ţări de pe glob, cu cele mai stabile economii din lume. Cum a reuşit această ţară, în 70 de ani, să se transforme din una agrară, distrusă de război - într-o putere internaţională, a încercat să afle echipa Mesager, în timpul unei călătorii în Tokyo.
14 Februarie 2016 | 18:30
Două familii din Soroca şi-au dezvăluit secretele unei căsnicii reuşite
Într-o lume în care tot mai multe cupluri divorţează, ai zice că iubirea adevărată este ceva imposibil de găsit, fie şi de ziua Sfântului Valentin. Însă, unele cupluri demonstrează contrariul. Se mândresc cu mariaje îndelungate şi chiar după jumătate de secol împărţit la doi sunt îndrăgostiţi ca la început. Care este secretul unei căsnicii reuşite a încercat să afle echipa Mesager.
02 Februarie 2016 | 21:00
G.O.L.D – un proiect cu tineri şi pentru tineri
„Get Over Lazy Days” (G.O.L.D) este un proiect conceput de tineri pentru tineri. Scopul acestuia este de a spori gradul de activitate civică a tinerilor pentru a le oferi posibilitatea să se afirme, să se implice în mai multe programe sociale şi să se încadreze mai uşor în câmpul muncii.
19 Ianuarie 2016 | 18:00
Portul popular ucrainean, într-un calendar cu imagini inedite
Armamentul este destructibil, dar frumuseţea va salva lumea - acesta este mesajul transmis de către renumitul regizor ucrainean Ivan Kravcişin prin intermediul unui calendar, lansat astăzi la Chişinău. Proiectul prezintă 12 femei în costume naţionale ale căror soţi, copii sau prieteni luptă în estul Ucrainei.
09 Ianuarie 2016 | 09:11
Zeci de copii şi adulţi s-au distrat pe pârtia de la Dănceni
Zeci de copii, însoţiţi de părinţi sau bunici au mers la săniuş. Alături de picii care se zbenguiau pe derdeluş şi-au făcut loc şi cei mari, pentru a se încărca cu o doză bună de adrenalină. Oamenii spun că săniuşul le pică tocmai bine după mesele copioase de sărbători, relatează Mesager.
08 Ianuarie 2016 | 17:06
Dan-Iulian Druţac - un tânăr talentat care studiază în Marea Britanie, invitat la „Bună dimineaţa!”
Surprize de Crăciun ne oferă şi tinerii care îşi fac studiile în străinătate. Talentatul violonist Dan-Iulian Druţac a delectat telespectatorii emisiunii cu muzică sută la sută LIVE.
08 Ianuarie 2016 | 14:19
Fondatorul Teatrului „Pe strada Trandafirilor” creşte peste 400 de specii de cactuşi
Şi-a dedicat viaţa artei teatrale, însă de opt ani este îndrăgostit de cactuşi - este vorba despre un regizor cunoscut din Republica Moldova, fondatorul Teatrului „Pe strada Trandafirilor”, Iurie Harmelin. De-a lungul timpului, a adus din diferite ţări peste 400 de specii de cactuşi, relatează Mesager.
07 Ianuarie 2016 | 17:24
Idei spectaculoase cum să decorăm masa de Crăciun
După pomul de Crăciun, masa festivă este, cu siguranţă, vedeta acestei sărbători. O masă frumos aranjată cu tacâmuri, accesorii şi elemente decorative specifice, va întregi atmosfera de sărbătoare.
06 Ianuarie 2016 | 20:20
Daruri pentru copii în ziua Epifaniei
Ajun de Crăciun pentru unii, Boboteaza pentru alţii. Pentru creştinii de rit vechi din Rusia, Ucraina, Serbia, Georgia, Bulgaria şi Grecia este Ajunul Crăciunului, iar pentru cei de rit nou - Botezul lui Iisus Hristos, sau Epifania.
05 Ianuarie 2016 | 20:18
Zeci de copii au ieşit la săniuş şi au făcut oameni de zăpadă
Noaptea trecută a nins în toată ţara, iar vremea s-a încălzit simţitor. Cei mai fericiţi de prima zăpadă sunt copiii, care şi-au scos săniile din debarale şi au plecat la derdeluş. Deşi stratul de nea este destul de subţire, picii s-au zbenguit pe cinste, iar unii au făcut şi omuleţi de zăpadă, relatează Moldova 1.
01 Ianuarie 2016 | 09:09
Cum să alegi jucăria sigură pentru copilul tău
95 la sută dintre jucăriile de pe piaţa din Republica Moldova sunt de proastă calitate, iar o treime dintre acestea prezintă un adevărat pericol pentru sănătatea micuţilor. Jucăriile confecţionate din materiale neconforme pot cauza alergii şi intoxicaţii severe. Chiar dacă părinţii nu sunt încântaţi de calitatea jucăriilor, ei spun că buzunarul nu le permite ceva mai bun. Cum putem alege o jucărie inofensivă, aflăm din reportajul realizat de Moldova 1.
31 Decembrie 2015 | 16:00
Surpriză, de Revelion, pentru locuitorii din Comrat
Un Moş Crăciun neobişnuit i-a felicitat pe locuitorii municipiului Comrat cu ocazia sărbătorilor de iarnă. El şi-a făcut apariţia într-un mijloc de transport modern, ecologic şi a îndemnat trecătorii ca în Noul An să ocrotească natura, să folosească mai eficient energiile netradiţionale, relatează Mesager.
28 Decembrie 2015 | 17:58
Carnavalul de la Grădiniţa Nr. 104 din capitală, surprins de echipa Mesager
Este vremea cadourilor şi a colindelor, iar feeria sărbătorilor a cuprins întreaga ţară. Şi cum la sfârşit de an toată lumea face totalurile, şi copiii au grijă să păşească împăcaţi în Noul An. Cel mai bine se descurcă picii de la grădiniţe care, echipaţi în straie de sărbătoare sau deghizaţi în personaje de poveste, participă la tradiţionalele matinee de Crăciun. Echipa Mesager a surprins carnavalul de la Grădiniţa Nr. 104 din capitală.

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam