Loading
ro ru en
Inedit
Loading
18 Iulie 2017 | 16:11
Uitaţi-vă cu atenţie la eticheta calupului vostru de săpun. În Franţa, puteţi găsi ceva surprinzător. O etichetă pe care scrie: „Made in Aleppo”. Franţa este cunoscută pentru moda şi parfumurile sale şi, desigur, pentru vinurile sale fine. Iar oraşul devastat de războiul din Siria este renumit prin săpunul produs conform unei tradiţii străvechi şi care, în ciuda conflictului, continuă să fie exportat. Vedeţi povestea impresionantă a producţiei şi exportului săpunului din Alep, într-un reportaj marca DW, exclusiv la „Focus Europa”.
24 Decembrie 2015 | 18:23
Sfaturi pentru împodobirea bradului de Crăciun de la specialiştii în decoraţiuni
În aceste zile, spiritul sărbătorilor de iarnă se simte în fiecare familie. În fiecare casă apar ghirlande multicolore, jucării, ornamente handmade şi globuri sclipitoare. O mână de ajutor ne dau specialiştii în decor, care în aceste zile au mult de muncă. Iar ca magia sărbătorilor să fie completă, mulţi dintre părinţi îl invită pe Moş Crăciun, relatează Mesager.
23 Decembrie 2015 | 18:43
Familia din Truşeni care îşi decorează casa în fiecare an
Ghirlande, instalaţii de lumini, brăduţi împodobiţi şi personaje de poveste - aşa arată locuinţa familiei Darie din localitatea Truşeni, municipiul Chişinău, în perioada sărbătorilor de iarnă. Pentru ei a devenit deja o tradiţie să-şi decoreze casa în preajma uneia dintre cele mai îndrăgite sărbători din an, relatează Mesager.
18 Decembrie 2015 | 11:15
Topul ţărilor cu cel mai bun nivel de trai
ONU a dat publicităţii studiul anual privind nivelul de trai în toate ţările lumii şi a realizat un clasament în funcţie de Indexul de Dezvoltare Umană. Conform studiului, în 2015, la fel ca în ultimii şase ani, ţara în care se trăieşte cel mai bine este Norvegia.
16 Decembrie 2015 | 19:30
Teatrul „Luceafărul” a adaptat istoria „Elizei şi a lebedelor sălbatice” la realităţile din Moldova
Poveştile lui Hans Christian Andersen prind glas pe scena Teatrului „Luceafărul” din capitală. Istoria Elizei şi a lebedelor sălbatice a fost adaptată la realităţile din Republica Moldova. Spectacolul, care redă sacrificiul în numele dragostei şi al familiei, se înscrie în atmosfera sărbătorilor de iarnă, relatează Mesager.
16 Decembrie 2015 | 10:58
Cel mai scump brad decorat de Crăciun din lume a fost expus în Abu Dhabi
Cel mai scump brad decorat de Crăciun a fost evaluat la suma de 11.026.900 dolari americani, respectiv 6.975.880 lire sterline. Valoarea a fost dată de ornamentele agăţate în crengile bradului, care constau în globuri de argint şi aur, dar mai ales în bijuterii precum brăţări, coliere şi ceasuri de mână, scrie Agerpres.
09 Decembrie 2015 | 20:23
Angela Merkel desemnată „Persoana anului 2015”
Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a fost desemnată „Persoana anului 2015” de editorii revistei americane „Time”, relatează Mesager.
09 Decembrie 2015 | 14:02
Meteoriţi vânduţi la licitaţie cu sute de mii de euro
Meteoriţi vânduţi la licitaţie. Un corp ceresc de 110 kilograme şi altul de peste 17 kilograme se numără printre cele nu mai puţin de 250 de obiecte extraterestre care au mers sub ciocan la o licitaţie specială organizată la Paris.
04 Decembrie 2015 | 16:11
Moş Crăciun din Moldova îşi schimbă hainele
Prezenţa lui Moş Crăciun la sărbătorile de iarnă de la acest sfârşit de an va fi una inedită. Costumul lui Moş Crăciun va avea mai multe elemente naţionale, ceea ce îl va face diferit de confraţii săi de pe alte meridiane. La Muzeul Naţional de Etnografie şi Istorie Naturală a avut loc prezentarea schiţelor şi vestimentaţiei inspirate din tradiţia naţională, relatează Mesager.
28 Noiembrie 2015 | 15:15
Begonia: Cum va înflori mai bogat?
Există peste o mie de specii de begonie. Graţie marii varietăţi de forme şi culori a frunzelor dar, mai ales, a florilor, begonia este una dintre cele mai îndrăgite şi răspândite flori.
20 Noiembrie 2015 | 15:48
„Rapsodia satului” - o nouă emisiune la Moldova 1
Postul public de televiziune lansează un nou proiect către finele acestei săptămâni - emisiunea „Rapsodia satului”. Premiera produsului televizat va avea loc, duminică, 22 noiembrie, la ora 14:00, la Moldova 1.
19 Noiembrie 2015 | 11:43
Ziua Internaţională a Bărbatului, marcată în peste 60 de ţări
În zeci de ţări din întreaga lume, în fiecare an pe data de 19 noiembrie se sărbătoreşte Ziua Internaţională a Bărbatului. Tema din acest an a Zilei Internaţionale a Bărbatului este „Ajutarea bărbaţilor şi a băieţilor să aibă o viaţă mai lungă, mai sănătoasă şi mai fericită”, relatează Radio Moldova Actualităţi.
02 Noiembrie 2015 | 09:45
Un asteroid de mari dimensiuni a trecut la o mică distanţă de Pământ
Un asteroid de mari dimensiuni pe care oamenii de ştiinţă l-au descoperit abia la începutul lunii octombrie a trecut la mică distanţă de Pământ, relatează Mesager.
11 Octombrie 2015 | 17:48
Moldova – lider într-un Top al Interpol
Republica Moldova a ajuns în topul primelor zece state, din cele 190 membre ale Interpol, după capacitatea de procesare a datelor, relatează Mesager.Topul a fost făcut public de Biroul National Central „Interpol”.
01 Octombrie 2015 | 18:11
Ziua Naţională a Vinului, într-un nou format
Ziua Naţională a Vinului, sărbătorită în primele zile ale lunii octombrie, din motive binecunoscute, se va desfăşura într-un format nou.

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam