Loading
ro ru en
Inedit
Loading
26 Martie 2017 | 16:00
A devenit aproape un membru al familiei, iar atunci când vine momentul să-şi ia zborul în ţările calde, are cine să-i ducă dorul. Este povestea unui cocostârc care de 40 de ani se întoarce la una şi aceeaşi casă, cea a mătuşii Irina Idricean din satul Stoicani, raionul Soroca. Imaginile pot înduioşa pe oricine, relatează Moldova 1.
04 Iunie 2015 | 17:21
Festival etno-folcloric „Duminica Mare”, organizat la Domulgeni
Eveniment cultural de amploare ce promovează tradiţiile şi obiceiurile ţării noastre. Festivalul etno-folcloric „Duminica Mare”, a avut loc la 31 mai, în satul Domulgeni, raionul Floreşti. Atmosfera a fost întregită de colective folclorice, meşteri populari şi gospodine. Detalii - puteţi vedea în reportajul realizat de echipa „Bună dimineaţa”.
27 Mai 2015 | 16:31
Iluzionistul Garry Cozma, invitatul emisiunii „Bună dimineaţa!”
După mulţi ani de antrenament, astăzi, Igor Cozma este magician în plin sens al cuvântului. Deşi nu a divulgat niciun secret, Garry Cozma a arătat mai multe trucuri, în direct, la postul public de televiziune Moldova 1, printre care şi un nou gen de magie - mantealism, pe care a început să îl practice de ceva vreme.
27 Mai 2015 | 10:00
Află din emisiunea „Baştina” ce trebuie să faci acum pentru a avea în toamnă struguri de calitate
Pentru a avea o producţie sigură de struguri sunt obligatorii tratamentele preventive împotriva celor mai importante boli şi dăunători precum sunt mana, făinarea, putregaiul cenuşiu sau acarienii. Combaterea lor este obligatorie.
24 Mai 2015 | 16:00
Ciumareaua orientală este o cultură de perspectivă pentru Moldova, specialist
Ciumareaua orientală sau Galega furajeră se cultivă la Grădina Botanică din capitală de mai mulţi ani. Specialiştii în domeniu au constatat că această plantă poate fi crescută pe suprafeţe extinse, deoarece are mai multe beneficii şi poate fi folosită în diverse domenii.
23 Mai 2015 | 11:00
Doi tineri inventează diverse maşini agricole pentru a-şi simplifica munca
Doi tineri au asamblat o maşină care poate străbate orice drum de ţară, fiind la moment cea mai potrivită soluţie pentru sate, spun ei. Aceasta este mai ieftină, mai eficientă, consumă mai puţin şi poate fi utilizată la mai multe lucrări. Micile lor invenţii au fost descoperite de echipa emisiunii „Baştina” de la postul public de televiziune, Moldova 1.
18 Mai 2015 | 13:00
Află de la Vasile Leucă cum să îngrijeşti albinele
Toată viaţa a avut în gospodărie albine, de aceea a reuşit să le studieze mai îndeaproape. Este vorba despre Vasile Leucă, apicultor, care şi-a împărtăşit experienţa în cadrul emisiunii „Baştina” de la postul public de televiziune Moldova 1, şi care îşi doreşte ca apicultorii din Republica Moldova să se unească într-o familie, ca împreună să-şi apere interesele şi să dezvolte ramura.
13 Mai 2015 | 15:00
Radio Moldova Actualităţi a aflat de ce le este DOR cel mai mult moldovenilor
Astăzi este sărbătorită, în premieră, Ziua Internaţională a Dorului. Iniţiativa aparţine membrilor trupei Vunk din România care au vrut să dedice această zi tuturor celor care sunt departe de ţară, de cei dragi sau de copilărie.
11 Mai 2015 | 08:00
„Bună dimineaţa de week-end” îţi dezvăluie ce melodie ţi se potriveşte în funcţie de zodie
Ziua ta de naştere poate spune o mulţime de lucruri despre personalitatea şi caracterul tău, lucruri pe care alegi sau nu să le dezvălui cu uşurinţă celor din jur. În funcţie de perioada în care te-ai născut, ţi se potriveşte o anumită melodie. Care este aceasta află din materialul realizat de echipa emisiunii „Bună dimineaţa de week-end”.
23 Aprilie 2015 | 10:20
Proiect NASA: Cel mai mare telescop din lume
Cel mai mare telescop din lume, proiectul NASA, le va oferi posibilitatea cercetătorilor să „asiste” la evenimente cosmice care au avut loc cu 13,5 miliarde de ani în urmă, deci la doar 220 de milioane de ani după Big Bang, informează Science Alert.
13 Aprilie 2015 | 08:38
Tradiţii specifice sărbătorilor pascale
Puţini ştiu care sunt tradiţiile din străbuni, specifice primei zile de Paşti. Fetele trebuie să se spele pe faţă cu apă în care au pus un ou roşu, bănuţi şi busuioc. Alte vorbe din popor spun că în prima zi de Paşti se ciocnesc ouăle, dar că acestea nu trebuie să se mănânce.
12 Martie 2015 | 12:43
Trei astronauţi de pe Staţia Spaţială Internaţională au revenit pe Terra
Un astronaut american şi doi cosmonauţi ruşi au revenit cu bine pe Terra, aterizând în stepele din Kazahstan joi, 12 martie, după o misiune de 167 de zile la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale (ISS), informează Reuters.
11 Martie 2015 | 16:48
Google: Clienţii pot să „zboare” deasupra planetei
Grupul „Google” şi-a deschis primul magazin pe o arteră comercială din Londra, Tottenham Court Road, renumită pentru spaţiile sale cu specific tehnologic, în care vizitatorii pot să „zboare” pe deasupra planetei, să creeze diverse logouri pe pereţi şi să urmărească filme, informează dailymail.co.uk.
20 Februarie 2015 | 17:18
Formula iubirii eterne: O ecuaţie matematică
Unul dintre marile mistere ale omenirii, iubirea, putea fi redusă la o simplă ecuaţie matematică. Formula iubirii eterne a fost descoperită de matematicienii americani, în cadrul unui studiu comandat de MSN, care permite oamenilor să afle cât timp va dura relaţia lor actuală, informează atlantico.fr.
08 Februarie 2015 | 12:12
Cadouri pentru Ziua Îndrăgostiţilor
Până la Ziua Îndrăgostiţilor, sărbătorită pe 14 februarie, au rămas zile numărate. Cu ce daruri originale îţi poţi surprinde jumătatea, află din reportajul Mesager.

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam