Loading
ro ru en
Inedit
Loading
22 Ianuarie 2017 | 20:40
Câţiva doritori de a sculpta figuri din zăpadă s-au adunat azi în Grădina Botanică şi au lăsat imaginaţia să-i ghideze. Pentru început, participanţii au luat parte un scurt master-class, după care fiecare a dat start sculptatului din zăpadă presată, pregătită din timp, relatează Mesager.
21 Ianuarie 2017 | 10:13
Oameni din întreaga lume marchează Ziua Internaţională a Îmbrăţişărilor
Astăzi, 21 ianuarie, în întreaga lume este marcată Ziua Internaţională a Îmbrăţişărilor. Potrivit tradiţiei, în această zi, oricine poate îmbrăţişa chiar şi persoane necunoscute. Sărbătoarea a apărut pentru prima dată în Statele Unite, în anul 1986, iar în scurt timp s-a răspândit în toată lumea, relatează Radio Moldova Actualităţi.
18 Ianuarie 2017 | 19:07
Prima secţie de schi din mediul rural, deschisă la Criuleni
Pentru drumari şi cei care merg la volan, iarna e o problemă. Pentru copii, în special pentru cei de la sat, zăpada e o adevărată bucurie. Şi nu e vorba doar de săniuş. La Râşcova, raionul Criuleni a început să activeze prima secţie de schi din mediul rural din ţară, relatează Mesager.
11 Ianuarie 2017 | 13:39
Crăciunelul – cactusul Crăciunului
Crăciunelul sau cactusul Crăciunului cum i se mai spune în popor este vedeta acestor zile. Multe gospodine din ţară cresc aceste plante pentru frumuseţea florilor, dar mai ales pentru a-şi înfrumuseţa casa în timpul sărbătorilor de iarnă. Şi asta deoarece, de cele mai dese ori, crăciunelul înfloreşte anume în preajma Naşterii Domnului, relatează Moldova 1.
06 Ianuarie 2017 | 17:43
Confidenţe cu GNOSIS: „Vrem să îl cunoaştem pe Dumnezeu şi să transmitem acest mesaj mai departe”
„Aşa cum şi se înţelege din numele pe care îl purtăm „Gnosis”, adică cunoaştere, ne dorim în primul rând să îl cunoaştem pe Dumnezeu şi să transmitem prin această muzică un mesaj de dragoste, de pace. Să transmitem mesajul Naşterii Mântuitorului, este o perioadă specială în care putem să împărtăşim Vestea Bună a mântuirii” au împărtăşit doi membri ai grupului în rubrica „Confidenţe” la „Bună Dimineaţa”.
03 Ianuarie 2017 | 16:09
TOP şapte cele mai bătrâne biblioteci din lume!
Chiar dacă trăim vremuri în care tehnologia pune stăpânire pe o mare parte din activităţile noastre, totuşi cartea rămâne o sursă de educaţie primară, importantă în dezvoltarea noastră personală. Bibliotecile sunt depozite de comori inestimabile preţioase pentru orice generaţie. Echipa „Bună Dimineaţa” a pregătit topul celor mai bătrâne biblioteci din lume. Admiraţi imagini spectaculoase cu primele 7 cele mai vechi biblioteci din lume cu o istorie impresionantă.
31 Decembrie 2016 | 15:40
Noaptea dintre ani, plină de tradiţii şi superstiţii
Noaptea dintre ani este plină de tradiţii şi superstiţii. Toţi trebuie să aştepte Revelionul cu zgomot şi voie bună, să poarte haine noi, pentru ca în anul care vine să se înnoiască din toate punctele de vedere, relatează Radio Moldova Actualităţi.
29 Decembrie 2016 | 20:04
Video emoţionant lansat de Ministerul Apărării în prag de sărbători
În prag de sărbători, Ministerul Apărării a lansat pe internet un video emoţionant. În calitate de protagonişti sunt militarii moldoveni care se vor afla în misiune de serviciu în perioada sărbătorilor de iarnă, relatează Mesager.
25 Decembrie 2016 | 13:56
Maestrul Eugen Doga, departe de familie în ajun de Crăciun
Maestrul Eugen Doga şi-a invitat cei mai dragi prieteni să sărbătorească ajunul Crăciunului, dar nu a putut fi prezent la eveniment din cauza condiţiilor meteo nefavorabile. Chiar dacă au fost nevoiţi să sărbătorească în lipsa lui, prietenii şi familia nu au ezitat să laude dragostea maestrului faţă de muzică, relatează Moldova 1.
21 Decembrie 2016 | 20:01
Nicolae Timofti a primit colindători la Reşedinţa de Stat
La final de mandat, preşedintele ţării, Nicolae Timofti, a primit colindători. La uşa reşedinţei şefului statului, cu urări de sănătate în noul an, au venit trei grupuri de colindători din toate colţurile ţării, din Bălţi, Chişinău şi Comrat, relatează Mesager.
08 Decembrie 2016 | 17:51
Expoziţie inedită la Chişinău
Repunerea în valoare a unei plante ce a fost de folos strămoşilor este unul din obiectivele expoziţiei vernisate astăzi la Muzeul Naţional de Etnografie şi Istorie Naturală din Chişinău. Aici sunt expuse costume naţionale din România, produse din cânepă. Expoziţia are genericul ,,Cânepa între mărire şi abandon în lumea satului românesc din Ţara Crişurilor”, relatează Radio Moldova Actualităţi.
29 Noiembrie 2016 | 14:00
Cele mai inedite biblioteci din lume
Sunteţi dornici să descoperiţi lucruri noi? Sau pur şi simplu să răsfoiţi o carte? Vă prezentăm câteva librării neobişnuite din întreaga lume.
20 Octombrie 2016 | 18:26
Europenii şi ruşii au ajuns pe Marte
După 13 ani de la ultima încercare eşuată, europenii şi ruşii au reuşit să ajungă pe Marte, relatează Mesager, cu referire la hotnews.ro
13 Octombrie 2016 | 12:55
Primii fulgi de zăpadă au căzut în nordul ţării
Primii fulgi de zăpadă au căzut noaptea trecută în nordul ţării. Stratul de zăpadă a atins pe alocuri aproape un centimetru, iar albul imaculat a pus stăpânire pe câteva raioane, pentru o perioadă scurtă de timp. Deşi ninsoarea i-a luat prin surprindere, oamenii se declară norocoşi că au putut vedea peisaje de iarnă, relatează Moldova 1.

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam