Loading
ro ru en
Inedit
Loading
22 Mai 2017 | 16:16
Nina Gorgan este o tânără mămică care face bijuterii din mărgele. Ideea i-a venit în timpul sarcinii, când simţea nevoia unei ocupaţii pe lângă îngrijirea bebeluşului.
04 Decembrie 2015 | 16:11
Moş Crăciun din Moldova îşi schimbă hainele
Prezenţa lui Moş Crăciun la sărbătorile de iarnă de la acest sfârşit de an va fi una inedită. Costumul lui Moş Crăciun va avea mai multe elemente naţionale, ceea ce îl va face diferit de confraţii săi de pe alte meridiane. La Muzeul Naţional de Etnografie şi Istorie Naturală a avut loc prezentarea schiţelor şi vestimentaţiei inspirate din tradiţia naţională, relatează Mesager.
28 Noiembrie 2015 | 15:15
Begonia: Cum va înflori mai bogat?
Există peste o mie de specii de begonie. Graţie marii varietăţi de forme şi culori a frunzelor dar, mai ales, a florilor, begonia este una dintre cele mai îndrăgite şi răspândite flori.
20 Noiembrie 2015 | 15:48
„Rapsodia satului” - o nouă emisiune la Moldova 1
Postul public de televiziune lansează un nou proiect către finele acestei săptămâni - emisiunea „Rapsodia satului”. Premiera produsului televizat va avea loc, duminică, 22 noiembrie, la ora 14:00, la Moldova 1.
19 Noiembrie 2015 | 11:43
Ziua Internaţională a Bărbatului, marcată în peste 60 de ţări
În zeci de ţări din întreaga lume, în fiecare an pe data de 19 noiembrie se sărbătoreşte Ziua Internaţională a Bărbatului. Tema din acest an a Zilei Internaţionale a Bărbatului este „Ajutarea bărbaţilor şi a băieţilor să aibă o viaţă mai lungă, mai sănătoasă şi mai fericită”, relatează Radio Moldova Actualităţi.
02 Noiembrie 2015 | 09:45
Un asteroid de mari dimensiuni a trecut la o mică distanţă de Pământ
Un asteroid de mari dimensiuni pe care oamenii de ştiinţă l-au descoperit abia la începutul lunii octombrie a trecut la mică distanţă de Pământ, relatează Mesager.
11 Octombrie 2015 | 17:48
Moldova – lider într-un Top al Interpol
Republica Moldova a ajuns în topul primelor zece state, din cele 190 membre ale Interpol, după capacitatea de procesare a datelor, relatează Mesager.Topul a fost făcut public de Biroul National Central „Interpol”.
01 Octombrie 2015 | 18:11
Ziua Naţională a Vinului, într-un nou format
Ziua Naţională a Vinului, sărbătorită în primele zile ale lunii octombrie, din motive binecunoscute, se va desfăşura într-un format nou.
07 Septembrie 2015 | 15:00
Solul - cea mai importantă resursă naturală a ţării
Până în 2017, în ţara noastră se implementează Proiectul „Agricultura competitivă în Moldova”, în cadrul căruia se propun măsuri destinate protecţiei solurilor şi menţinerii capacităţii solurilor de a-şi îndeplini funcţiile ecologice, economice, sociale.
12 August 2015 | 14:02
Fenomen inedit: Circa o sută de stele căzătoare
În această noapte, se va întâmpla un fenomen spectaculos pe cer, care va putea fi observat din orice colţ al lumii, relatează Radio Moldova Actualităţi. Aproape o sută de stele căzătoare vor putea fi văzute pe cer în noaptea de miercuri spre joi, potrivit agerpres.ro.
22 Iulie 2015 | 14:00
Află din emisiunea „Natura în Obiectiv” câţi arbori seculari sunt în Aria naturală protejată de stat Hârjauca
Chiar după gardul mănăstirii Hârjauca începe o pădure cu fagi seculari. Mihai Grosu, şeful ocolului silvic, a povestit echipei emisiunii „Natura în Obiectiv” de la Moldova 1 despre acest sector de pădure şi arborii seculari de aici.
20 Iulie 2015 | 13:00
„Natura în Obiectiv”, în vizită la conacele boiereşti din Temeleuţi şi Văscăuţi
Aproape fiecare colţ din pădurile Moldovei ascunde câte un conac boieresc sau al nobililor de după 1812. Chiar dacă sunt monumente istorice protejate de stat, aceste palate de vară ale boierilor au avut de suferit, unele fiind transformate în depozite, altele în clădiri administrative, tabere de odihnă sau internate.
03 Iulie 2015 | 17:11
4 iulie - Ziua Independenţei Statelor Unite
Continentul american are o istorie foarte bogată. Statele Unite ale Americii sărbătoresc pe 4 iulie Ziua Independenţei.
12 Iunie 2015 | 16:55
„Natura în Obiectiv” te invită într-o expediţie pe Nistru
Ţinând cont de importanţa majoră a fluviului Nistru pentru Republica Moldova, de importanţa sa socială, istorico-culturală şi turistică, şi având în vedere necesitatea acestuia pentru economia regiunii şi menţinerea balanţei ecologice, Ministerul Mediului a consemnat „Ziua Nistrului” prin organizarea unei expediţii pe râu, cu scopul evaluării implementării proiectelor investiţionale în domeniul protecţiei şi gestionării durabile a apelor Nistrului. Expediţia a început în regiunea satului Talmaza şi la ea a participat şi echipa emisiunii „Natura în Obiectiv” de la Moldova 1.
07 Iunie 2015 | 10:00
Afacere de familie cu prepeliţe la Drochia
Mihai Bugai din satul Şuri, raionul Drochia, şi-a pus pe picioare o afacere cu prepeliţe. Totul a început în 2013, când tânărul fermier a beneficiat de un suport financiar în cadrul Programului Naţional de Abilitare Economică a Tinerilor (PNAET). A mai beneficiat şi de suport în utilizarea remitenţelor pentru crearea noilor afaceri şi ale locurilor de muncă, finanţat de UE.

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam