Loading
ro ru en
Inedit
Loading
09 Noiembrie 2017 | 16:01
Zi de zi sunt ajutorul stăpânilor în gospodărie. Pentru ei poverile sunt parte din îndeletnicirea zilnică. Sunt iubiţi şi îngrijiţi ca şi membrii de familie. Sunt supuşi şi ascultători de stăpâni chiar şi atunci când aceştia le pun hăţurile şi îi pun să tragă greutăţi mari. Dar odată pe an, ies pe arenă şi sunt în competiţie pentru titlul de campion. Este vorba de caii de tracţiune, care şi-au măsurat puterile în cadrul celei de-a II-a cursă a cailor de povară la Mereni. În detalii, vedeţi atmosfera unui eveniment inedit şi frumuseţea celor mai puternici cai din Moldova, într-un reportaj inedit marca „Săptămâna Sportivă”.
17 Iulie 2017 | 21:58
Nadejda Vidraşcu – meşteriţa care pictează cu croşeta, în premieră deschide uşa casei pentru televiziune!
Pictează cu croşeta lucrări unice în lume. Deşi a trecut de 70 de ani, continuă să lărgească colecţia inedită de articole croşetate. Deţine o comoară adevărată ce cuprinde 178 de articole croşetate şi nu se opreşte aici. Visul dumneaei este să ajungă la 200 şi s-ar simţi apreciată pe deplin dacă s-ar găsi cineva să-i cumpere întreaga colecţie şi să deschidă un muzeu al croşetei. În premieră, Nadejda Vidraşcu şi-a deschis uşa casei pentru un post de televiziune şi ne spune cum a început această pasiune şi ce-o inspiră în rubrica „Casa Mare”, a emisiunii „Rapsodia Satului”.
16 Iulie 2017 | 15:32
Andrei Dohotaru – sculptorul pasionat de confecţionarea clopotelor
Republica Moldova se poate mândri cu sculptori talentaţi, ale căror lucrări sunt demne de toată admiraţia. Unul dintre ei este şi Andrei Dohotaru – din mâinile căruia se nasc creaţii de toată frumuseţea.
05 Iulie 2017 | 18:16
Balta de nuferi de la marginea localităţii Bardar, într-un reportaj inedit la „Rapsodia Satului”
A creat un adevărat un colţ de rai la marginea satului Bardar. A investit peste 1000 de euro, iar periodic achiziţionează specii diferite de pe internet sau de la alţi colecţioneri din aceeaşi sferă. La moment are o baltă inedită cu peste 60 de specii de nuferi şi este o oază ruptă din rai, greu de conceput astfel de peisaj în Republica Moldova. Echipa „Rapsodia Satului” a fost la Bardar şi a discutat cu horticultorul pasionat de creşterea nuferilor.
15 Iunie 2017 | 16:51
Crina Andrei, moldoveanca care investeşte în amintiri
Pasiunea pentru călătorii a făcut-o să înţeleagă că nu lucrurile materiale contează, ci cele spirituale. Despre cum îşi stabileşte destinaţiile de călătorie, ce semnifică fiecare dintre acestea pentru ea şi cărui loc îi spune astăzi „acasă”, aflăm de la Crina Andrei, invitata emisiunii „Cine vine la noi?” de la postul public de televiziune, Moldova 1.
03 Iunie 2017 | 21:36
Excursii culinare pe tărâmul mediteranean al Italiei
Majoritatea dintre noi asociază bucătăria italiană cu pasta sau pizza, dar cei care vor vizita această ţară vor constata o diversitate şi o gamă largă de bucate, deserturi şi băuturi care sunt mărci protejate şi distribuite în întreaga lume. Bucătăria italiană are o tradiţie de câteva secole, iar o mare parte din reţetele culinare sunt transmise din generaţie, în generaţie fiind păstrate cu sfinţenie de moştenitori. Obiceiurile alimentare diferă de la un oraş la altul, iar fiecare regiune şi comunitate în parte are un stil propriu de pregătire al alimentelor şi un mod unic de a utiliza ingredientele.
02 Iunie 2017 | 16:39
Zinaida Timofti – vocea care ne-a marcat copilăria, la „Bună Dimineaţa”!
Numără în spate 47 de ani în diferite calităţi din sistemul cinematografiei naţionale, de la redactor şi actriţă în roluri episodice, până la dublarea filmelor. Vorbim despre Zinaida Timofti, actriţa şi vocea caldă care ne-a marcat copilăria. La 50 de ani de la înfiinţarea primului studiou de filme şi animaţie pentru copii „Floricica”, a acceptat invitaţia şi ne-a oferit un interviu cu amintiri şi detalii istorice din filele celor 5 decenii, în platoul emisiunii „Bună Dimineaţa”!
22 Mai 2017 | 16:16
O tânără mămică din Chişinău face bijuterii handmade
Nina Gorgan este o tânără mămică care face bijuterii din mărgele. Ideea i-a venit în timpul sarcinii, când simţea nevoia unei ocupaţii pe lângă îngrijirea bebeluşului.
22 Mai 2017 | 15:05
Cum arată pomul care rodeşte 40 soiuri de fructe concomitent
Sam van Aken, un inginer şi sculptor de la Universitatea Syracuse, SUA, a reuşit să creeze un pom care produce 40 de soiuri de fructe în acelaşi timp, atunci când rodeşte.
18 Mai 2017 | 16:02
Spectacol inedit la Cetatea Soroca cu prilejul Nopţii Muzeelor
Cel mai vizitat obiectiv turistic din ţară, Cetatea Soroca, şi-a deschis aseară porţile pentru vizitatori. Vestita fortăreaţă a găzduit un spectacol inedit de epocă, organizat cu prilejul Nopţii Muzeelor. Programul artistic i-a ţinut pe vizitatori în suspans, mai ales că au simţit cu adevărat vibraţia istorică a locaţiei, asta pentru că organizatorii au reuşit să-i teleporteze pe vizitatori în trecut, relatează Moldova 1.
17 Mai 2017 | 20:18
O capsulă a timpului, zidită în pereţii USM acum 50 de ani, a fost scoasă
O capsulă a timpului ce a fost zidită în pereţii Universităţii de Stat din Moldova (USM) timp de 50 de ani, a fost scoasă astăzi. Studenţii au descoperit o scrisoare scrisă în chirilică şi dedicată împlinirii a 100 de ani de la Revoluţia Socialistă din octombrie. Studenţii au decis să continue tradiţia, aşa că au plasat în loc un nou mesaj pentru generaţiile viitoare, relatează Mesager.
17 Mai 2017 | 19:30
Pădurea Domnească s-a îmbogăţit cu 23 de cerbi nobili
Rezervaţia naturală „Pădurea Domnească” s-a îmbogăţit astăzi cu 23 de cerbi nobili. Acţiunea s-a desfăşurat la iniţiativa Agenţiei „Moldsilva”, care şi-a propus să populeze mai multe întreprinderi silvice din ţară cu cerbi nobili şi cerbi cu pete, relatează Mesager.
14 Mai 2017 | 20:20
O tânără din capitală creează plăcuţe decorative cu mesaje motivaţionale
Olga Holban este o tânără din Chişinău care confecţionează plăcuţe decorative unde lasă mesaje motivaţionale. Fiind pasionată de design, tânăra a decis să motiveze oamenii pentru a fi mai buni şi a preţui viaţa, relatează Moldova 1.
10 Mai 2017 | 20:15
Performanţe deosebite pentru Lilia Ixari, designer vestimentar
Lilia Ixari, designer vestimentar, creatoare de costume pentru spectacolele Teatrului Geneza Art, a atins performanţe deosebite de la primele colaborări cu lumea teatrală, relatează Mesager.
10 Mai 2017 | 18:17
Confidenţele lui Anatol Gârbu, părintele care reînvie frumosul prin suvenire creştine
Un om înţelept, cu chip luminat şi blajin la suflet - ar fi doar câteva dintre cuvintele care-l caracterizează pe preotul Anatol Gârbu, cel care aduce cuvântul lui Dumnezeu în sufletele enoriaşilor. Pe lângă faptul că este preot, mai are un har dumnezeiesc - este meşter popular, dar şi membru al Uniunii Ziariştilor Profesionişti. Despre cum îi reuşeşte să se împartă între rugăciune şi muncă, cine i-a cultivat dragostea faţă de Biserică şi faţă de Dumnezeu, aflaţi de la preotul Anatol Gârbu, invitatul emisiunii „Bună Dimineaţa”, de la postul public de televiziune Moldova 1.

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam