Loading
ro ru en
Inedit
Loading
29 Mai 2018 | 12:05
Daca doriţi să faceţi turul complet al Europei, dar nu dispuneţi de timp pentru o astfel de excursie, echipa emisiunii ,,Bună dimineaţa’’ vă propune o vizită virtuală în Bruxelles, unde se află ineditul obiectiv turistic Mini Europa.
22 Mai 2018 | 12:15
Află care sunt cele mai înalte clădiri din lume
De multe ori ne imaginăm cum se vede lumea din cei mai înalţi zgârie-nori de pe pământ şi cum ar fi să locuim acolo. Echipa emisiunii ,,Bună dimineaţa’’ ne invită să cunoaştem trei dintre cele mai fascinante şi înalte clădiri din lume.
20 Mai 2018 | 20:45
Expoziţie inedită în faţa Parlamentului
Parlamentul şi-a scos bijuteriile din garaj. Două limuzine de epocă au fost expuse în scuarul din faţa clădirii Legislativului. Automobilele ZIL-41047 şi GAZ-14 „Ciaika”, au fost utilizate de ex-preşedinţii Mircea Snegur şi Petru Lucinschi. Automobilele sunt aproape de o vârstă cu Republica Moldova, relatează Mesager.
17 Mai 2018 | 13:10
Opere de arta în ceşti de cafea
Artă în cafea este una dintre modalităţile unui barman de a impresiona clienţii. Lee Gang-bin, coproprietarul unei cafenele din Seul, este bine instruit la acest capitol, deoarece ştie să transforme o ceaşcă de cafea într-o adevărată capodoperă. Cu multă pasiune şi puţină glazură de îngheţată face desene inedite pe cafea.
15 Mai 2018 | 12:35
Află care este cea mai frumoasă bibliotecă din lume
Pentru a găsi cea mai frumoasă bibliotecă din lume nu trebuie să parcurgem distanţe mari. Este suficient să traversăm Prutul şi să ajungem în România. Acolo găsim biblioteca Universităţii „Gheorghe Asachi” din Iaşi, care a fost desemnată cea mai frumoasă bibliotecă din întreaga lume.
03 Mai 2018 | 09:08
Află care sunt beneficiile irisului
Irisul sau aşa cum mai este numit, stânjenelul, este probabil una dintre cele mai îndrăgite plante de gradina, se remarca prin aspectul sau preţios si fragilitate, dar si prin culoarea si mirosul discret. Irisul este o plantă perenă din familia iridaceelor. Numele plantei este legat de latinescul “iris, iridis”, care înseamnă „mesager al zeilor”, „zeiţa curcubeu”.
25 Aprilie 2018 | 14:58
Poliţiştii – solidari cu victimele violenţei sexuale
Poliţiştii din Moldova poartă, astăzi, blugi. Gestul vine în semn de solidaritate pentru victimele violenţei sexuale. Astfel, şeful Inspectoratului General al Poliţiei Alexandru Pânzari, alături de colegi au realizat un filmuleţ video, pentru a se alătura campaniei, relatează Moldova1.
21 Aprilie 2018 | 09:15
Ce semnifică visele? Curiozităţi, explicaţii si interpretări
Visele sunt o componentă a vieţii umane. Ele există şi se desfăşoară, independent de voia noastră, uneori după tipare bine definite – incapacitatea de a fugi, starea de imponderabilitate derivată din deplasarea cu o viteză uriaşă – alteori, haotice, aleatorii, premonitorii, înfricoşătoare sau euforice.
20 Aprilie 2018 | 09:50
Ştiaţi că şi copacii au efecte curative?
Copacii pot fi împărţiţi în două categorii: cei care furnizează energie organelor slăbite şi cei care absorb energiile negative din corp, curăţând zonele bolnave şi pregătindu-le pentru un circuit energetic sănătos sau pentru o reîncărcare cu energie.
19 Aprilie 2018 | 09:45
Ce sunt lacrimile şi de ce plângem?
Lacrimile nu sunt identice şi se diferenţiază prin motivul care le provoacă şi chiar prin compoziţia chimică. Lacrimile bazale sunt prezente tot timpul şi au rolul de a lubrifia ochii, de a hrăni şi de a proteja globul ocular. Al doilea tip de lacrimi este cunoscut sub numele de lacrimi reflexe, care se formează pentru a proteja ochii de agenţi iritanţi, cum ar fi vântul, fumul, sau ceapa. În sfârşit, al treilea tip este cel care apare după o ceartă, sau după un film impresionant. Lacrimile pe care le vărsăm în aceste situaţii sunt numite lacrimi emoţionale şi, se pare că ar conţine mai multe proteine decât celelalte două tipuri, dar cercetările sunt momentan incomplete.
11 Aprilie 2018 | 09:32
Misiune mai puţin obişnuită pentru salvatorii din Căuşeni
În după amiaza zilei de ieri salvatorii Direcţiei Situaţii Excepţionale Căuşeni au fost alertaţi pentru a interveni într-o misiune neobişnuită. Din primele informaţii comunicate serviciului 112, o lebădă ar fi rămas imobilizată pe un lac între localităţile Cârnăţeni şi Plop – Ştiubei din raionul Căuşeni.
01 Aprilie 2018 | 10:26
1 aprilie – Ziua păcălelilor
1 aprilie este o zi dedicată, prin excelenţă, glumelor, şotiilor şi farselor, fiind cunoscută, în lumea întreagă, ca Ziua păcălelilor. I se mai spune şi Ziua păcălitului, notează Agerpres.
31 Martie 2018 | 10:25
Spectaculoasele dealuri de culoare roşie din China – un tărâm de poveste
Una dintre cele mai vizitate zone rurale din China este oraşul Dongchuan. Aceasta se datorează culorii roşiatice extrem de neobişnuite a dealurilor din zonă. Echipa emisiunii „Bună dimineaţa”, vă îndeamnă să descoperiţi ineditele terase de pământ roşu, care sunt rupte din poveste.
27 Martie 2018 | 10:20
Cunoaşteţi cele mai periculoase aeroporturi din lume
Ştim că aeroportul ar trebui să fie una dintre cele mai sigure construcţii făcute de om, fără a prezenta riscuri pentru viaţa pasagerilor. Dar sunt unele dintre ele, care creează emoţii atât pasagerilorr, cât şi piloţilor. Echipa emisiunii „Bună dimineaţa”, vă îndeamnă să cunoaşteţi cele mai periculoase piste, pe care probabil doar cei mai aventuroşi ar dori să le încerce.

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam