Loading
ro ru en
Inedit
Loading
12 Iunie 2018 | 11:22
11 designeri de vitrine şi-au prezentat proiectele finale realizate în cadrul celei de-a doua ediţii a competiţiei de decorare a vitrinelor magazinelor fashion – „ART OF DISPLAY: Fashion Window Competition 2018”, iar cinci dintre participanţi au luat premii pentru lucrările realizate.
16 Februarie 2018 | 12:33
China a intrat în Anul Câinelui de Pământ
China a intrat în Anul Câinelui de Pământ. Spre deosebire de anii precedenţi, chinezii au sărbătorit Anul nou diferit. Nu a fost marcat cu petarde şi focuri de artificii, pentru că au fost interzise din cauza nivelului ridicat de poluare din Beijing. Autorităţile au organizat totuşi un spectacol grandios la care au participat zeci de mii de cântăreţi, dansatori, acrobaţi şi actori, relatează Moldova 1.
14 Februarie 2018 | 20:02
De Ziua Îndrăgostiţilor şi semafoarele au inimă
Şi semafoarele au inimă. De ziua îndrăgostiţilor, locuitorii capitalei au avut parte de o surpriză şi asta pentru că Inspectoratul General de Politie (IGP) a decis sa-i surprindă într-un mod inedit. Poliţiştii au venit şi cu mesaj pentru toţi îndrăgostiţii şi anume: „Găseşte timp pentru un sărut”, relatează Mesager.
09 Februarie 2018 | 17:37
Călătorie virtuală în Eden
De la pădurile tropicale ale Americii de Sud - la deşerturile uscate din nordul Africii – aceste peisaje pot fi contemplate vizitând cea mai mare seră din lume, denumită Eden. Amplasată în Regatul Unit al Marii Britanii, acesta reprezintă un ansamblu de grădini şi atracţii turistice, care conţin colecţii de plante din întreaga lume. Jurnaliştii emisiunii „Bună dimineaţa”, ne propun o călătorie virtuală în Eden.
24 Ianuarie 2018 | 19:49
Versurile despre natură purifică sufletul
De cele mai multe ori poezia este o modalitate de a ne exprima gândurile sentimentele şi trăirile emoţionale. Obişnuim să citim poezii de dragoste, patriotice, pentru copii, dar mai puţin ne ciocnim cu ecologia reflectată în creaţiile poetice. Pentru toţi cei care se întreabă prin ce purifică sufletul poezia ecologică, Alina Trofim, doctor în biologie la Universitatea de Stat din Moldova are un răspuns.
24 Ianuarie 2018 | 14:51
Deputata Mihaela Spătaru, inclusă într-un top al celebrei reviste Forbes
Deputata Mihaela Spătaru, membră a Grupului Parlamentar Popular European (PPE), a fost inclusă în topul celor mai de succes tineri din Europa, la categoria Legi şi Politici, al celebrei reviste Forbes.
20 Ianuarie 2018 | 14:58
Istoria clopotului şi sunetului de clopoţel
Sunetul clopotului a fost întotdeauna o chemare la rugăciune şi unitate, fie că era vorba de chemare la slujbă sau de chemare a oamenilor pentru un motiv alarmant: invazia duşmanilor sau incendiu. Clopotele sunt cunoscute încă din antichitate, mai ales în Orientul Extrem şi au fost adoptate de bisericile creştine pentru ca sunetul lor să cheme oamenii la rugăciune. Acestea sunt instrumente de percuţie, ceea ce înseamnă că putem obţine o notă muzicală lovindu-le.
18 Ianuarie 2018 | 11:28
Cinci paşi pentru a avea un an de succes, recomandaţi de către specialişti
Câte dintre obiectivele de la început de an au fost bifate şi scrise şi pe lista de realizări la final de an? Ei bine, pentru că nu este de ajuns doar să îţi doreşti, trebuie să şi acţionezi în consecinţă pentru a-ţi atinge obiectivele propuse, iată mai jos o listă cu cinci paşi care, în opinia specialiştilor, îţi pot asigura succesul, indiferent că ne gândim la succesul financiar, profesional sau personal.
08 Ianuarie 2018 | 14:42
Atracţie turistică impresionantă la mina de sare din Ucraina
O împărăţie a sării şi o atracţie turistică impresionantă - vorbim de mina de sare Soledar din Doneţc (Ucraina), una dintre cele mai mari din Europa. Anual de aici sunt extrase peste un milion de tone de sare, care apoi este exportată în peste 20 de ţări ale lumii. Un reportaj de la faţa locului a fost realizat de Leanca Laşco şi Daniel Cepraga, relatează Moldova 1.
04 Ianuarie 2018 | 14:50
Una dintre cele mai frumoase plante tropicale a înflorit la Grădina Botanică
Una dintre cele mai frumoase plante tropicale din lume a înflorit în aceste zile la Grădina Botanică din Chişinău. „Strelitzia”, sau cum i se mai spune în popor „Pasărea Paradisului”, aşteaptă vizitatorii să-i admire frumuseţea şi coloritul deosebit, relatează Moldova 1.
03 Ianuarie 2018 | 20:56
Turnul de Apă – o bijuterie istorică şi arhitecturală a Chişinăului
Castelul de Apă, Turnul de Apă şi Muzeul Turnului de Apă sunt doar câteva etichete prin care se identifică clădirea ridicată pe colţul străzii Alexei Mateevici cu Bănulescu Bodoni. Fiecare pietricică din această construcţie inedită, scrie peste 125 de ani de istorie şi multe evenimente importante care le-a găzduit.
02 Ianuarie 2018 | 16:07
Prima fetiţă născută la Roma în 2018 este moldoveancă
Prima fetiţă născută în 2018, în capitala Italiei, are părinţi moldoveni. Conaţionala noastră a adus pe lume o micuţă pe nume Bianca, relatează Radio Moldova Actualităţi.
30 Decembrie 2017 | 15:02
Fundaşul Petru Racu pleacă în vacanţă la munte dintr-un motiv inedit
Va pleca în vacanţă la munte dintr-un motiv inedit. Vorbim despre fundaşul Sheriff-ului Petru Racu. Apărătorul în vârstă de 30 de ani şi-a făcut recent un nou tatuaj, care necesită a fi protejat de razele solare şi temperaturile ridicate, relatează Mesager.
29 Decembrie 2017 | 13:54
Cerere de căsătorie inedită în centrul capitalei (FOTO)
Momente de fericire la Târgul de Crăciun din capitală. Un tânăr şi-a cerut aseară iubita în căsătorie sub privirile a zeci de trecători. El a profitat de magia sărbătorilor şi a găsit un prilej deosebit de a-şi uni destinul cu aleasa inimii. Astfel, după ce mai mulţi Moşi Crăciun au interpretat la trompetă piese de sărbătoare, pe ecranul de pe scena târgului din capitală a apărut poza cuplului, iar Dumitru şi-a cerut iubita în căsătorie, relatează Moldova 1.
28 Decembrie 2017 | 09:02
Revelion cu meniu de sărbătoare în casele moldovenilor
Sarmale, plăcinte, pârjoale, răcituri şi clătite - sunt doar câteva dintre bucatele tradiţionale de pe masa de sărbătoare cu care gospodarii de la ţară îi aşteaptă pe cei dragi acasă de Revelion. Şi dacă înainte meniul era unul standard, astăzi ideile variază de la casă la casă, relatează Radio Moldova Actualităţi.

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam