Loading
ro ru en
Inedit
Loading
26 Martie 2018 | 09:40
Orice părinte, doreşte o relaţie cât mai frumoasa şi reuşită cu copilul său. Secretul nu constă într-o disciplină rigidă, autoritară, bazată pe impunerea unor reguli seci şi confuze, ci în modelarea comportamentului celui mic prin înţelegerea emoţiilor lui. O lecţie despre inteligenţa emoţională în educaţia copiilor o oferă Zinaida Soroceanu, expert în educaţia copiilor şi în comunicarea relaţională, în cadrul emisiunii „Bună dimineaţa de week-end.”
20 Martie 2018 | 11:35
Leagănul de la capătul lumii – distracţie pe cei curajoşi
Leagănele sunt folosite de obicei de copii pe un teren de joaca, însa există şi o distracţie similară concepută pentru oamenii curajoşi. ”Leagănul de la capătul lumii”, se află deasupra unui mic orăşel numit Banos, din Ecuador şi este cel mai periculos deoarece este agăţat deasupra unei prăpastii.
19 Martie 2018 | 17:00
Puterile de vindecare ale unor pietre preţioase
Bijuteriile care conţin pietre preţioase înfrumuseţează aspectul celei ce le poartă, sunt simboluri ale bogăţiei şi rafinamentului, dar pot fi folosite şi în tratarea bolilor. Descoperă-le virtuţile terapeutice, împreună cu echipa de la „Bună Dimineaţa!”.
16 Martie 2018 | 11:20
Descoperă librăria infinită din China
Rolul librăriilor este unul mai mare decât acela de a vinde cărţi. Suntem îndemnaţi să ne convingem de acest lucru, de către echipa emisiunii „Bună Dimineaţa!”, care a realizat un reportaj despre una dintre cele mai impresionante librării din lume, în care te poţi simţi ca într-un univers magic al cărţilor.
13 Martie 2018 | 14:25
Cele mai splendide flori din lume
Cele mai neobişnuite flori din lume se bucură de o mare popularitate. Nici în acest caz gusturile nu se discută, dar aceste flori nu pot lăsa indiferent pe nimeni. Aspectul lor ne inspiră cum să ne decorăm casele, grădinile sau parcurile, iar aromele lor le folosim pentru cele mai fine parfumuri de lux. Echipa de la „Bună Dimineaţa!” vă prezintă spre admiraţie cele mai deosebite flori din întreaga lume.
12 Martie 2018 | 12:30
Diana Laur – medicul pasionat de alpinism
Diana Laur este medic de profesie, dar când vorbeşte despre hobby se poate afirma cu certitudine că este pasionată de alpinism şi se simte pregătită pentru a face înconjurul lumii cu propriile picioare. Surprinsă de către echipa emisiunii „Bună dimineaţa de Week-end”, doctoriţa a povestit când a descoperit pasiunea pentru alpinism şi care este cel mai înalt munte pe care l-a cucerit.
06 Martie 2018 | 20:22
Cel mai mare Mărţişor din ţară a fost creat la Ceadîr Lunga
Cel mai mare Mărţişor din ţară şi de peste hotare a fost creat la Ceadîr Lunga în timpul unui flash-mob. Peste 1200 de locuitori ai oraşului au participat la acţiunea organizată cu ocazia sărbătorii Mărţişorului. Evenimentul le-a adus un val de bucurie atât adulţilor, cât şi copiilor, relatează Moldova 1.
24 Februarie 2018 | 17:41
Surprize de Dragobete pentru călătorii din Gara Feroviară din capitală
În haine naţionale şi cu baloane în mâini - aşa au fost întâmpinaţi astăzi, de Dragobete, călătorii în Gara Feroviară din capitală. Evenimentul este unul inedit pentru acest an, deşi surprizele pentru călători, de sărbătoarea dragostei la români, sunt gândite tradiţional în fiecare an, relatează Mesager.
20 Februarie 2018 | 13:52
A început cea de-a 85-a ediţie a Festivalului Lămâilor
Coasta de Azur găzduieşte, în aceste zile, Festivalului Lămâilor - un eveniment ce a ajuns deja la cea de-a 85-a ediţie, relatează Radio Moldova Actualităţi.
17 Februarie 2018 | 16:44
Tablouri brodate ce îţi taie suflarea de la Alexandra Untilă
Lucrul manual rămâne a fi una dintre cele mai rafinate activităţi care necesită multă răbdare şi pasiune. De aceasta s-a convins Alexandra Untilă, care îmbină bunul gust cu talentul ce îl posedă, pentru a da naştere unor tablouri brodate pline de viaţă. Meşteriţa a fost surprinsă la masa de lucru de jurnaliştii emisiunii ‚‚Bună dimineaţa’’.
16 Februarie 2018 | 12:33
China a intrat în Anul Câinelui de Pământ
China a intrat în Anul Câinelui de Pământ. Spre deosebire de anii precedenţi, chinezii au sărbătorit Anul nou diferit. Nu a fost marcat cu petarde şi focuri de artificii, pentru că au fost interzise din cauza nivelului ridicat de poluare din Beijing. Autorităţile au organizat totuşi un spectacol grandios la care au participat zeci de mii de cântăreţi, dansatori, acrobaţi şi actori, relatează Moldova 1.
14 Februarie 2018 | 20:02
De Ziua Îndrăgostiţilor şi semafoarele au inimă
Şi semafoarele au inimă. De ziua îndrăgostiţilor, locuitorii capitalei au avut parte de o surpriză şi asta pentru că Inspectoratul General de Politie (IGP) a decis sa-i surprindă într-un mod inedit. Poliţiştii au venit şi cu mesaj pentru toţi îndrăgostiţii şi anume: „Găseşte timp pentru un sărut”, relatează Mesager.
09 Februarie 2018 | 17:37
Călătorie virtuală în Eden
De la pădurile tropicale ale Americii de Sud - la deşerturile uscate din nordul Africii – aceste peisaje pot fi contemplate vizitând cea mai mare seră din lume, denumită Eden. Amplasată în Regatul Unit al Marii Britanii, acesta reprezintă un ansamblu de grădini şi atracţii turistice, care conţin colecţii de plante din întreaga lume. Jurnaliştii emisiunii „Bună dimineaţa”, ne propun o călătorie virtuală în Eden.
24 Ianuarie 2018 | 19:49
Versurile despre natură purifică sufletul
De cele mai multe ori poezia este o modalitate de a ne exprima gândurile sentimentele şi trăirile emoţionale. Obişnuim să citim poezii de dragoste, patriotice, pentru copii, dar mai puţin ne ciocnim cu ecologia reflectată în creaţiile poetice. Pentru toţi cei care se întreabă prin ce purifică sufletul poezia ecologică, Alina Trofim, doctor în biologie la Universitatea de Stat din Moldova are un răspuns.

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam