Loading
ro ru en
Inedit
Loading
18 Iulie 2017 | 16:11
Uitaţi-vă cu atenţie la eticheta calupului vostru de săpun. În Franţa, puteţi găsi ceva surprinzător. O etichetă pe care scrie: „Made in Aleppo”. Franţa este cunoscută pentru moda şi parfumurile sale şi, desigur, pentru vinurile sale fine. Iar oraşul devastat de războiul din Siria este renumit prin săpunul produs conform unei tradiţii străvechi şi care, în ciuda conflictului, continuă să fie exportat. Vedeţi povestea impresionantă a producţiei şi exportului săpunului din Alep, într-un reportaj marca DW, exclusiv la „Focus Europa”.
20 Februarie 2017 | 16:04
Un câine a fost salvat după ce a căzut într-o gaură
Un câine care a căzut într-o gaură cu diametrul de 100 mm şi adâncimea de patru metri a fost salvat de către salvatori. Animalul stătea acolo mai mult de 27 de ore.
17 Februarie 2017 | 14:22
Imnul de Stat al Republicii Moldova, intonat de un grup de copii japonezi
Imnul de Stat al Republicii Moldova a fost intonat de un grup de copii japonezi în cadrul unei lecţii deschise pentru prezentarea ţării noastre şi interacţiunea cu elevii şcolii elementare Kita-Jujonakahara din oraşul Tokyo, informează ştirilocale.md.
14 Februarie 2017 | 14:50
Cum este marcată Ziua Îndrăgostiţilor în Moldova
Îndrăgostiţii din întreaga lume au un prilej în plus de a-şi spune „te iubesc” şi de a-şi face cadouri, cu ocazia sărbătorii Sfântului Valentin. Moldovenii şi-au făcut deja un obicei din a marca Ziua Dragostei de două ori, pe 14 februarie şi cu zece zile mai târziu, de Dragobete. De dimineaţă, ei au luat cu asalt tarabele şi magazinele, în căutarea cadoului perfect pentru persoanele dragi, relatează Moldova 1.
12 Februarie 2017 | 14:17
Capsula timpului, zidită în pereţii unei clădiri renumite din Chişinău
Comorile ascunse din strămoşi au prezentat mereu un mare interes. O comoară spirituală se află chiar în inima capitalei. Este o aşa numită capsulă a timpului, ce a fost zidită în pereţii unei clădiri renumite. Aceasta conţine un mesaj transmis generaţiilor viitoare. Capsula timpului a fost zidită în blocul Universităţii de Stat din Moldova (USM) încă în anul 1967, relatează Moldova 1.
12 Februarie 2017 | 13:23
Jumătate dintre turiştii care vizitează Moldova sunt români
Jumătate dintre turiştii care vizitează Republica Moldova sunt români. Potrivit Biroului Naţional de Statistică, în anul 2016, numărul de traversări ale frontierei de stat de către cetăţenii străini a fost de 3,4 milioane, în creştere cu aproape 19 la sută faţă de anul 2015, relatează Moldova 1.
10 Februarie 2017 | 12:52
19 cupluri din capitală şi-au celebrat nunta de aur sau cea de diamant
Sunt împreună de mai mult de jumătate de secol. Este vorba despre 19 cupluri din capitală, care au celebrat nunta de aur sau cea de diamant. Copleşiţi de amintiri şi emoţii, sărbătoriţii care au păşit astăzi din nou pragul Oficiului Stării Civile, au retrăit momentul în care şi-au unit destinele, relatează Moldova 1.
10 Februarie 2017 | 12:26
Ofiţerii Serviciului Protecţie şi Pază de Stat s-au alăturat campaniei „22 Push - up Challenge”
Angajaţii Serviciului Protecţie şi Pază de Stat (SPPS) s-au alăturat acţiunii „22 Push - up Challenge”. Ofiţerii, în frunte cu şeful instituţiei, au efectuat 22 de flotări în semn de solidaritate cu participanţii la acţiunile de luptă, afectaţi de sindromul de stres post-traumatic, relatează Moldova 1.
03 Februarie 2017 | 15:20
Peste 300 de lebede s-au adăpostit în nordul ţării
Un stol de aproximativ 300 de lebede s-a aciuat în nordul republicii, pe râul Nistru. Este un fenomen rar ca acestea să migreze spre ţara noastră într-un număr atât de mare spun băştinaşii. Păsările sunt monitorizate de către angajaţii Ministerului Mediului, care organizează şi deplasări „umanitare” pentru toţi cei ce vor să contribuie cu hrană, relatează Radio Moldova Actualităţi.
30 Ianuarie 2017 | 13:50
Concursul Miss Univers, câştigat de o franţuzoaică
O franţuzoaică este noua Miss Univers. Gala finală a concursului a avut loc într-o staţiune din Filipine. Pe locurile următoare s-au clasat Miss Haiti şi Miss Columbia, relatează Moldova 1.
26 Ianuarie 2017 | 17:24
Cea mai mare arteră de circulaţie din lume în imagini inedite la „Bună Dimineaţa”
Cum ar fi să avem un bulevard cu 10, 15 sau 18 benzi de circulaţie? Un vis greu de imaginat pentru multe ţări din lume, nu doar pentru Republica Moldova! Doar că autorităţile din Argentina au reuşit asemenea performanţă, iar capitala Buenos Aires se bucură de bulevardul care deţine titlul de cea mai mare arteră de circulaţie din lume!
26 Ianuarie 2017 | 11:47
Secrete din bucătăria indiană împărtăşite de Ziua Naţională a Indiei, exclusiv la „Bună Dimineaţa”
Diversitate este cuvântul care poate să descrie cel mai autentic bucătăria indiană. Şi cum spune tradiţionalul proverb: „Câte bordeie, atâtea obiceiuri”! O situaţie ca atare este şi în bucătăria indiană. Fiecare regiune are bucatele tradiţionale specifice doar ei. Pe 27 ianuarie poporul indian sărbătoreşte Ziua Naţională a Indiei. Ce tradiţii şi obiceiuri au indienii pentru această zi şi ce bucate gătesc cu această ocazie, aflăm în exclusivitate de la familia formată dintr-o moldoveancă şi un cetăţean indian, exclusiv la „Bună Dimineaţa”.
22 Ianuarie 2017 | 20:40
Concurs de sculptat în zăpadă, desfăşurat la Grădina Botanică
Câţiva doritori de a sculpta figuri din zăpadă s-au adunat azi în Grădina Botanică şi au lăsat imaginaţia să-i ghideze. Pentru început, participanţii au luat parte un scurt master-class, după care fiecare a dat start sculptatului din zăpadă presată, pregătită din timp, relatează Mesager.
21 Ianuarie 2017 | 10:13
Oameni din întreaga lume marchează Ziua Internaţională a Îmbrăţişărilor
Astăzi, 21 ianuarie, în întreaga lume este marcată Ziua Internaţională a Îmbrăţişărilor. Potrivit tradiţiei, în această zi, oricine poate îmbrăţişa chiar şi persoane necunoscute. Sărbătoarea a apărut pentru prima dată în Statele Unite, în anul 1986, iar în scurt timp s-a răspândit în toată lumea, relatează Radio Moldova Actualităţi.
18 Ianuarie 2017 | 19:07
Prima secţie de schi din mediul rural, deschisă la Criuleni
Pentru drumari şi cei care merg la volan, iarna e o problemă. Pentru copii, în special pentru cei de la sat, zăpada e o adevărată bucurie. Şi nu e vorba doar de săniuş. La Râşcova, raionul Criuleni a început să activeze prima secţie de schi din mediul rural din ţară, relatează Mesager.

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam