Loading
ro ru en
Inedit
Loading
19 Septembrie 2017 | 16:23
Cu o înălţime de 58 centimetri, greutatea de cinci kilograme, ochi negri, pasionat de dans, mişcare şi comunicare, cel de-al doilea robot NAO, Eva, a fost prezentat astăzi, 19 septembrie, în cadrul unei conferinţe organizată la Universitatea Tehnică din Moldova (UTM), relatează Mesager.
08 Martie 2017 | 12:24
Specialiştii biologi prevăd un viitor sumbru pentru fauna de pe Pământ
Specialiştii biologi prevăd un viitor sumbru pentru fauna de pe Pământ. Ei au anunţat în cadrul unei conferinţe susţinute la Vatican că până la sfârşitul acestui secol, planeta va pierde între 20 şi 40% din biodiversitatea sa, relatează Radio Moldova Actualităţi, cu referire la descoperă.ro.
07 Martie 2017 | 17:36
Cum sunt influenţaţi pozitiv oamenii de mirosul unor flori
Cercetătorii au descoperit că, primăvara când natura reînvie, oamenii pot fi influenţaţi pozitiv de mirosul unor flori sau de plimbările în aer liber. Florile de primăvară sunt medicamente emoţionale, utile în depresii, procese de conştiinţă şi frică. Totodată, pentru că primăvara este anotimpul ideal pentru aţi surprinde persoana dragă, îţi recomandăm să alegi cele mai potrivite flori din acest anotimp conform semnificaţiei fiecăreia dintre ele.
05 Martie 2017 | 19:20
Moldovencele, promovate pe internet
Comunitatea Wikipedia România a desfăşurat un atelier dedicat femeilor din Moldova. Astfel, participanţii consideră că moldovencele sunt neglijate pe nedrept în spaţiul virtual şi merită să fie cunoscute în întreaga lume, relatează Moldova 1.
05 Martie 2017 | 10:32
Pe 25 martie Moldova va marca „Ora Planetei”
Pe 25 martie Moldova va marca „Ora Planetei” - unul dintre cele mai mari evenimente de mediu din istorie. Acţiunea a devenit o tradiţie în Republica Moldova şi constă în stingerea luminilor, în mod simbolic, timp de o oră, pentru a atrage atenţia asupra necesităţii reducerii impactului negativ al activităţii umane asupra mediului înconjurător.
03 Martie 2017 | 16:56
Atelier de creaţie în studioul „Bună dimineaţa”
Editorul-coordonator al emisiunii „Bună dimineaţa”, Gutiera Prodan, s-a ales cu un bust al ei sculptat din lut. De bust s-a ocupat, pe parcursul emisiunii, Mihai Botnari, un tânăr sculptor care îşi face studiile în Bucureşti, iar acum învaţă în Italia, unde a ajuns cu ajutorul programului Erasmus.
01 Martie 2017 | 12:47
Mărţişoare dăruite cu drag la Aeroportul Chişinău
Cu ocazia zilei de 1 martie, la Aeroportul Internaţional Chişinău toţi pasagerii au primit în dar câte un mărţişor – simbol al primăverii, anotimpul schimbării şi renaşterii naturii.
27 Februarie 2017 | 13:59
Surpriză pentru călătorii cursei Chişinău-Iaşi
În ajun de Dragobete, sărbătoare marcată pe 24 februarie, pasagerii cursei Chişinău-Iaşi au avut parte de o călătorie inedită. Responsabilii de la Calea Ferată din Moldova (CFM) au înfrumuseţate vagoanele cu baloane, iar călătorii au primit în dar bomboane şi biscuiţi.
27 Februarie 2017 | 13:13
Gafă uriaşă la decernarea premiilor Oscar
Pelicula „Moonlight” a obţinut premiul pentru cel mai bun film la gala din 2017, după ce iniţial a fost anunţat din greşeală drept câştigător filmul „La La Land”, relatează Moldova 1.
27 Februarie 2017 | 08:32
A fost ales „Mister Soroca 2017”
În oraşul Soroca a fost ales cel mai atrăgător bărbat, care a primit titlul de „Mister Soroca 2017”. Este vorba despre un student al Colegiul de Arte „Nicolae Botgros”, care a devansat alţi şapte frumoşi ai oraşului, relatează Moldova 1.
24 Februarie 2017 | 18:46
Dragobetele, sărbătorit de elevii unui liceu din capitală
Dragostea a plutit astăzi în aer. Dragobetele, care potrivit mitologiei româneşti este zeul tânăr, patronul şi protectorul iubirii. Pe stradă, la biblioteci, în şcoli şi în familii a domnit astăzi comuniunea spirituală, dragostea din priviri, dar şi respectul pentru tradiţiile româneşti, relatează Mesager.
23 Februarie 2017 | 10:00
NASA a descoperit şapte exoplanete de mărimea Terrei
NASA a descoperit şapte exoplanete de mărimea Terrei într-un singur sistem solar, denumit Trappist-1, aflat la o distanţă de 40 de ani-lumină faţă de Soare, informează stirileprotv.ro.
20 Februarie 2017 | 16:04
Un câine a fost salvat după ce a căzut într-o gaură
Un câine care a căzut într-o gaură cu diametrul de 100 mm şi adâncimea de patru metri a fost salvat de către salvatori. Animalul stătea acolo mai mult de 27 de ore.
17 Februarie 2017 | 14:22
Imnul de Stat al Republicii Moldova, intonat de un grup de copii japonezi
Imnul de Stat al Republicii Moldova a fost intonat de un grup de copii japonezi în cadrul unei lecţii deschise pentru prezentarea ţării noastre şi interacţiunea cu elevii şcolii elementare Kita-Jujonakahara din oraşul Tokyo, informează ştirilocale.md.
14 Februarie 2017 | 14:50
Cum este marcată Ziua Îndrăgostiţilor în Moldova
Îndrăgostiţii din întreaga lume au un prilej în plus de a-şi spune „te iubesc” şi de a-şi face cadouri, cu ocazia sărbătorii Sfântului Valentin. Moldovenii şi-au făcut deja un obicei din a marca Ziua Dragostei de două ori, pe 14 februarie şi cu zece zile mai târziu, de Dragobete. De dimineaţă, ei au luat cu asalt tarabele şi magazinele, în căutarea cadoului perfect pentru persoanele dragi, relatează Moldova 1.

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam