Loading
ro ru en
Inedit
Loading
26 Martie 2017 | 16:00
A devenit aproape un membru al familiei, iar atunci când vine momentul să-şi ia zborul în ţările calde, are cine să-i ducă dorul. Este povestea unui cocostârc care de 40 de ani se întoarce la una şi aceeaşi casă, cea a mătuşii Irina Idricean din satul Stoicani, raionul Soroca. Imaginile pot înduioşa pe oricine, relatează Moldova 1.
20 Octombrie 2016 | 18:26
Europenii şi ruşii au ajuns pe Marte
După 13 ani de la ultima încercare eşuată, europenii şi ruşii au reuşit să ajungă pe Marte, relatează Mesager, cu referire la hotnews.ro
13 Octombrie 2016 | 12:55
Primii fulgi de zăpadă au căzut în nordul ţării
Primii fulgi de zăpadă au căzut noaptea trecută în nordul ţării. Stratul de zăpadă a atins pe alocuri aproape un centimetru, iar albul imaculat a pus stăpânire pe câteva raioane, pentru o perioadă scurtă de timp. Deşi ninsoarea i-a luat prin surprindere, oamenii se declară norocoşi că au putut vedea peisaje de iarnă, relatează Moldova 1.
13 Octombrie 2016 | 10:36
Un monument consacrat monedei naţionale, inaugurat la Chişinău
Un monument consacrat monedei naţionale a Republicii Moldova, numit „1 Ban”, va fi inaugurat astăzi la Chişinău. „Moneda care coboară în pământ” va putea fi admirată la intersecţia străzilor Mitropolit Bănulescu-Bodoni, Constantin Tănase şi Petru Rareş, în preajma sediului Băncii Naţionale a Moldovei, relatează Radio Moldova Actualităţi, cu referire la Ziarul National.
10 Octombrie 2016 | 17:02
Zilnic pe străzile capitalei circulă peste 300 de troleibuze
Acum 67 de ani, pe străzile Chişinăului a apărut primul troleibuz. Astăzi pe străzile capitalei au ajuns să circule 300 de troleibuze, dintre care 192 unităţi de transport sunt de model nou, relatează Radio Moldova Actualităţi.
05 Octombrie 2016 | 11:05
Meteorologii anunţă cea mai friguroasă iarnă din ultimii 100 de ani
Meteorologii anunţă că iarna 2016-2017 va fi cea mai friguroasă din ultimii 100 de ani în Europa. Continentul nostru va fi străbătut de mase de aer arctic, în timp ce soarele va fi acoperit de nori, relatează Radio Moldova Actualităţi, cu referire la adevărul.ro.
04 Octombrie 2016 | 15:36
4 octombrie – Ziua Internaţională a Animalelor
În fiecare an, pe 4 octombrie, sărbătorim Ziua Internaţională a Animalelor, zi în care oamenii din întreaga lume îşi unesc forţele, în mod special, pentru a promova grija şi afecţiunea pentru fiinţele necuvântătoare, relatează Radio Moldova Actualităţi.
14 Septembrie 2016 | 16:28
Descoperă-l pe Ion Mereuţă în anii de şcoală
A fost un elev disciplinat care se supunea întocmai regulamentelor şcolare, deşi, la fel ca toţii copiii a făcut şi unele năzbâtii ce îi trezesc acum emoţii şi amintiri plăcute. Vorbim despre medicul, savantul, filosoful şi politicianul Ion Mereuţă, care îşi doreşte reîntoarcerea în copilăria sa lipsită de griji şi probleme.
08 Septembrie 2016 | 14:16
Valentin Delinschi: „Şcoala era sărbătoare, o aşteptam”
Actorul Valentin Delinschi îşi aminteşte cu mult drag şi dor de timpurile când mergea la şcoală în satul Lăpuşna, Cimişlia.
05 Septembrie 2016 | 16:15
TOP cele mai frumoase catedrale, exclusiv la „Bună Dimineaţa”
Au supraveţuit timpului, războaielor şi altor factori distructivi. Îşi înalţă turlele mândre ornamentate cu diferite elemente arhitecturale din diferite epoci. Pereţii lor ascund istoriile veacurilor, stiluri epocale şi sunt o mărturie vie a timpurilor îndepărtate. Echipa „Bună Dimineaţa”a făcut topul celor mai frumoase catedrale ale lumii.
31 August 2016 | 19:00
Diplomaţii, provocaţi să recite poezii în limba română
Echipa postului public de televiziune, Moldova 1, a provocat mai mulţi diplomaţi să recite versuri în limba română.
25 August 2016 | 18:05
25 de cupluri au celebrat un sfert de secol de căsătorie
În contextul sărbătorii celor 25 de ani de Independenţă a Republicii Moldova, 25 de cupluri jubiliare au celebrat 25 de ani de căsătorie, în cadrul etapei finale a concursului republican, ,,Oficierea solemnă a căsătoriilor jubiliare”, relatează Radio Moldova Actualităţi.
14 August 2016 | 09:10
Ploaie de stele pe cer până la 24 august
Aproape o sută de stele căzătoare pe oră vor putea fi văzute pe cer în următoarele zile. Ploaia de meteori cunoscută sub numele de Perseide este vizibilă pe tot globul, relatează Mesager.
13 August 2016 | 16:25
A nins în Munţii Bucegi din România
A nins astăzi în Munţii Bucegi din România, la o altitudine de peste două mii de metri, relatează Mesager.
28 Iulie 2016 | 17:55
Gospodinele pregătesc conserve pentru iarnă
Sezonul pregătirilor pentru iarnă a intrat în linie dreaptă, iar cămările se umplu pe zi ce trece de bunătăti - de la dulceaţă şi compoturi, până la zarzavaturi şi murături. Gospodinele care fac deja provizii pentru iarnă au trecut încă de dimineaţă pe la piaţă, pentru a cumpăra fructe şi legume proaspete.Totuşi, unii cumpărători spun că fac mai puţine conserve decât în anii precedenţi, relatează Mesager.

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam