Loading
ro ru en
Inedit
Loading
23 Noiembrie 2017 | 21:30
Coase rochii de mireasă care luminează în întuneric. Este vorba despre Marcela Moscovciuc, o tânără creatoare de modă din Orhei. Pe lângă rochiile de mireasă, brodate în stil naţional, tânăra creează şi rochii de seară sau de zi, dar şi haine pentru bărbaţi, relatează Moldova 1.
20 Noiembrie 2017 | 20:52
IGP a lansat un filmuleţ despre campania „Din culisele Poliţiei”
Încep să apară primele rezultate ale campaniei „Din culisele Poliţiei”. După ce o sută de tineri, din diferite raioane ale ţării, au petrecut două zile, urmărind activitatea poliţiştilor, astăzi a fost lansat un filmuleţ cu impresiile acestora. Unii s-au arătat entuziasmaţi de cele văzute, astfel că au decis să se implice în mai multe activităţi de voluntariat, organizate de oamenii legii, relatează Moldova 1.
09 Noiembrie 2017 | 16:01
VEZI cei mai puternici cai din Moldova, într-un reportaj marca „Săptămâna Sportivă”
Zi de zi sunt ajutorul stăpânilor în gospodărie. Pentru ei poverile sunt parte din îndeletnicirea zilnică. Sunt iubiţi şi îngrijiţi ca şi membrii de familie. Sunt supuşi şi ascultători de stăpâni chiar şi atunci când aceştia le pun hăţurile şi îi pun să tragă greutăţi mari. Dar odată pe an, ies pe arenă şi sunt în competiţie pentru titlul de campion. Este vorba de caii de tracţiune, care şi-au măsurat puterile în cadrul celei de-a II-a cursă a cailor de povară la Mereni. În detalii, vedeţi atmosfera unui eveniment inedit şi frumuseţea celor mai puternici cai din Moldova, într-un reportaj inedit marca „Săptămâna Sportivă”.
17 Octombrie 2017 | 15:00
Cele mai frumoase catedrale construite în stil gotic
Stilul gotic subliniază verticalitatea şi lumina. Deşi arhitectura gotică este prezentă în multe castele, palate şi reşedinţele unor organe ale statului, catedralele gotice întruchipează adevărata frumuseţe a a cestui stil arhitectural. Mai jos vedeţi un top al celor mai impunătoare catedrale, construite în stilul arhitectural gotic.
29 Septembrie 2017 | 16:30
Pompierii au salvat o pisică de la înălţimea de 30 de metri
În această dimineaţă, la ora 8:40, pompierii au intervenit la o solicitare mai neobişnuită. Misiunea salvatorilor a fost să dea jos o pisică care a urcat în vârful unui plop şi reuşea să coboare din copac.
19 Septembrie 2017 | 16:23
Eva, cel de-al doilea robot NAO, a ajuns în Moldova
Cu o înălţime de 58 centimetri, greutatea de cinci kilograme, ochi negri, pasionat de dans, mişcare şi comunicare, cel de-al doilea robot NAO, Eva, a fost prezentat astăzi, 19 septembrie, în cadrul unei conferinţe organizată la Universitatea Tehnică din Moldova (UTM), relatează Mesager.
30 August 2017 | 14:28
Familia Nastas, cei care au pus arta în capul mesei
Gustul pentru frumos trebuie cultivat din copilărie. În acest sens, un exemplu sunt soţii Nastas, care mereu le-au insuflat copiilor dragostea faţă de artă. De fapt, tot ea, arta, le-a unit şi destinele, pentru ca ulterior rodul dragostei lor să meargă mai departe.
21 August 2017 | 15:54
Ion Rotaru – moldoveanul considerat unul dintre cei mai buni florişti din Portugalia
Moldoveanul Ion Rotaru este numit floristul de elită al Portugaliei. Compoziţiile florale pregătite de el decorează cele mai importante instituţii din Portugalia şi nu numai. Ion a participat la cele mai prestigioase campionate în domeniul designului floristic din lume şi a avut rezultate frumoase. E mândru că a reuşit să-şi vadă visul împlinit şi nu ar renunţa niciodată la pasiunea frumos mirositoare.
21 August 2017 | 09:45
O eclipsă totală de soare va fi vizibilă în SUA
Statele Unite ale Americii (SUA) vor avea parte astăzi, 21 august, de prima eclipsă totală de Soare vizibilă de pe teritoriul lor din ultimul secol, notează site-ul stirileprotv.ro.
17 August 2017 | 20:04
Vinul în asociere cu bucate tradiţionale la un festival inedit
Iubitorii de vinuri sunt invitaţi la un eveniment inedit. În premieră, în ţara noastră se va organiza Festivalul DeVin, DeGust, pe 26 august. Producătorii autohtoni vor expune o gamă largă de vinuri recunoscute la nivel internaţional care vor fi asortate cu bucate tradiţionale, din diferite regiuni ale ţării, relatează Mesager.
16 August 2017 | 15:15
Păpuşile artizanale create după chipul omului – un cadou original
Multe mămici îşi dau frâu liber imaginaţiei anume în perioada concediului de maternitate. În acest timp majoritatea femeilor îşi găsesc diverse activităţi care să le capteze interesul şi atenţia. Şi-a descoperit pasiunea pentru jucării de pluş şi Irina Petraşcu, cea care confecţionează păpuşi după chipul şi asemănarea omului.
08 August 2017 | 20:18
Oameni din diferite colţuri ale planetei au urmărit eclipsa parţială de Lună
Eclipsa parţială de Lună care a avut loc aseară a fost vizibilă de pe diferite continente: Europa, Asia, Africa şi Australia. Fenomenul neobişnuit a fost urmărit de mii de oameni, care au ieşit special din case pentru vedea culoarea roşietică pe care a obţinut-o satelitul natural al Pământului, relatează Mesager.
07 August 2017 | 09:53
Eclipsă parţială de Lună, vizibilă şi din Moldova
În această seară va avea loc o eclipsă parţială de Lună, care va fi vizibilă din Europa, inclusiv din Republica Moldova, relatează Radio Moldova Actualităţi, cu referire la europaliberă.org.
01 August 2017 | 17:19
Un cuplu din New York îngrijesc 11 urşi
Jim şi Susan Kowalczik sunt un cuplu din New York care muncesc la un centru de reabilitare pentru animale sălbatice. Astfel, aceştia au în grija lor 11 urşi, căprioare, veveriţe, nurci, raţe şi o varietate de alte animale în curs de reabilitare.

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam