Loading
ro ru en
Inedit
Loading
04 Ianuarie 2019 | 14:00
De mic se visa aviator, îl place mult să călătorească, iar cea mai mare pasiune este singurul său nepoţel. Premierul Pavel Filip a vorbit despre zboruri, tradiţii şi prietenie într-un interviu pentru o revistă care se distribuie la bordul aeronavelor. Pavel Filip a mai spus că în copilărie aştepta cu nerăbdare sărbătorile de iarnă, relatează Moldova 1.
28 Decembrie 2017 | 09:02
Revelion cu meniu de sărbătoare în casele moldovenilor
Sarmale, plăcinte, pârjoale, răcituri şi clătite - sunt doar câteva dintre bucatele tradiţionale de pe masa de sărbătoare cu care gospodarii de la ţară îi aşteaptă pe cei dragi acasă de Revelion. Şi dacă înainte meniul era unul standard, astăzi ideile variază de la casă la casă, relatează Radio Moldova Actualităţi.
23 Decembrie 2017 | 10:30
Poemul „Luceafărul” – în format 3D
Luceafărul lui Mihai Eminescu este acum o animaţie 3D. Un tânăr moldovean stabilit în Canada a muncit non-stop în ultimele trei luni ca să-şi transforme poemul preferat într-o animaţie demnă de marele ecran. Pasionat de artă şi film, tânărul a reuşit să creeze un proiect original şi ambiţios, relatează Mesager.
21 Decembrie 2017 | 10:50
Pe 21 decembrie are loc solstiţiul de iarnă
În fiecare an, pe data de 21 decembrie, are loc solstiţiul de iarnă, fiind cunoscut ca şi cea mai scurtă zi din an, relatează Radio Moldova Actualităţi.
03 Decembrie 2017 | 15:29
FENOMEN ASTRONOMIC RAR: Super Luna ne dă întâlnire astăzi
Astăzi va putea fi observată prima şi ultima Super-Lună din acest an. Însă specialişti susţin că „spectacolul” de pe cer nu va fi atât de uimitor pe cât se aştepată unii pasionaţi de astronomie, relatează Radio Moldova Actualităţi.
01 Decembrie 2017 | 13:57
Naturaleţea şi simplitatea – principalele arme de seducţie ale femeilor din Moldova
Conform unui studiu american, 90 la sută dintre bărbaţi cred că femeile se nasc pur şi simplu frumoase, iar naturaleţea şi simplitatea rămân şi astăzi principalele arme de seducţie. De această părere sunt şi bărbaţii din Republica Moldova, care spun că le apreciază pe femei pentru frumuseţea lăuntrică şi nu pentru cea exterioară.
23 Noiembrie 2017 | 21:30
Marcela Moscovciuc – tânăra care coase rochii ce luminează în întuneric
Coase rochii de mireasă care luminează în întuneric. Este vorba despre Marcela Moscovciuc, o tânără creatoare de modă din Orhei. Pe lângă rochiile de mireasă, brodate în stil naţional, tânăra creează şi rochii de seară sau de zi, dar şi haine pentru bărbaţi, relatează Moldova 1.
20 Noiembrie 2017 | 20:52
IGP a lansat un filmuleţ despre campania „Din culisele Poliţiei”
Încep să apară primele rezultate ale campaniei „Din culisele Poliţiei”. După ce o sută de tineri, din diferite raioane ale ţării, au petrecut două zile, urmărind activitatea poliţiştilor, astăzi a fost lansat un filmuleţ cu impresiile acestora. Unii s-au arătat entuziasmaţi de cele văzute, astfel că au decis să se implice în mai multe activităţi de voluntariat, organizate de oamenii legii, relatează Moldova 1.
09 Noiembrie 2017 | 16:01
VEZI cei mai puternici cai din Moldova, într-un reportaj marca „Săptămâna Sportivă”
Zi de zi sunt ajutorul stăpânilor în gospodărie. Pentru ei poverile sunt parte din îndeletnicirea zilnică. Sunt iubiţi şi îngrijiţi ca şi membrii de familie. Sunt supuşi şi ascultători de stăpâni chiar şi atunci când aceştia le pun hăţurile şi îi pun să tragă greutăţi mari. Dar odată pe an, ies pe arenă şi sunt în competiţie pentru titlul de campion. Este vorba de caii de tracţiune, care şi-au măsurat puterile în cadrul celei de-a II-a cursă a cailor de povară la Mereni. În detalii, vedeţi atmosfera unui eveniment inedit şi frumuseţea celor mai puternici cai din Moldova, într-un reportaj inedit marca „Săptămâna Sportivă”.
17 Octombrie 2017 | 15:00
Cele mai frumoase catedrale construite în stil gotic
Stilul gotic subliniază verticalitatea şi lumina. Deşi arhitectura gotică este prezentă în multe castele, palate şi reşedinţele unor organe ale statului, catedralele gotice întruchipează adevărata frumuseţe a a cestui stil arhitectural. Mai jos vedeţi un top al celor mai impunătoare catedrale, construite în stilul arhitectural gotic.
29 Septembrie 2017 | 16:30
Pompierii au salvat o pisică de la înălţimea de 30 de metri
În această dimineaţă, la ora 8:40, pompierii au intervenit la o solicitare mai neobişnuită. Misiunea salvatorilor a fost să dea jos o pisică care a urcat în vârful unui plop şi reuşea să coboare din copac.
19 Septembrie 2017 | 16:23
Eva, cel de-al doilea robot NAO, a ajuns în Moldova
Cu o înălţime de 58 centimetri, greutatea de cinci kilograme, ochi negri, pasionat de dans, mişcare şi comunicare, cel de-al doilea robot NAO, Eva, a fost prezentat astăzi, 19 septembrie, în cadrul unei conferinţe organizată la Universitatea Tehnică din Moldova (UTM), relatează Mesager.
30 August 2017 | 14:28
Familia Nastas, cei care au pus arta în capul mesei
Gustul pentru frumos trebuie cultivat din copilărie. În acest sens, un exemplu sunt soţii Nastas, care mereu le-au insuflat copiilor dragostea faţă de artă. De fapt, tot ea, arta, le-a unit şi destinele, pentru ca ulterior rodul dragostei lor să meargă mai departe.
21 August 2017 | 15:54
Ion Rotaru – moldoveanul considerat unul dintre cei mai buni florişti din Portugalia
Moldoveanul Ion Rotaru este numit floristul de elită al Portugaliei. Compoziţiile florale pregătite de el decorează cele mai importante instituţii din Portugalia şi nu numai. Ion a participat la cele mai prestigioase campionate în domeniul designului floristic din lume şi a avut rezultate frumoase. E mândru că a reuşit să-şi vadă visul împlinit şi nu ar renunţa niciodată la pasiunea frumos mirositoare.
21 August 2017 | 09:45
O eclipsă totală de soare va fi vizibilă în SUA
Statele Unite ale Americii (SUA) vor avea parte astăzi, 21 august, de prima eclipsă totală de Soare vizibilă de pe teritoriul lor din ultimul secol, notează site-ul stirileprotv.ro.

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam