Loading
ro ru en
Inedit
Loading
26 Martie 2017 | 16:00
A devenit aproape un membru al familiei, iar atunci când vine momentul să-şi ia zborul în ţările calde, are cine să-i ducă dorul. Este povestea unui cocostârc care de 40 de ani se întoarce la una şi aceeaşi casă, cea a mătuşii Irina Idricean din satul Stoicani, raionul Soroca. Imaginile pot înduioşa pe oricine, relatează Moldova 1.
27 Iulie 2016 | 17:05
Proiectul eAmbasador, prezentat la „Bună Dimineaţa”
Bibliotecarii pot deveni eAmbasadori dacă urmează un curs de instruire în cadrul proiectului „eAmbasador”. Michelle Iliev, consultantă la Centrul de Guvernare Electronică, a oferit detalii despre acest subiect în cadrul ediţiei de astăzi a emisiunii „Bună Dimineaţa”.
26 Iulie 2016 | 16:50
Surpriză din partea pompierilor pentru doi fraţi care şi-au sărbătorit ziua de naştere
De ziua lor de naştere, fraţii gemeni Dan şi Darius, care au împlinit şase ani, au avut parte de o surpriză nemaipomenită - pentru câteva ore au fost pompieri. Alături de salvatorii profesionişti, ei au stins incendii şi au făcut o tură cu o autospecială de intervenţie, relatează Mesager.
25 Iulie 2016 | 17:06
În parcul Zaikin se planifică intervenţii arhitecturale în cadrul Şcolii de Vară pentru arhitecţi, peisagişti şi urbanişti
În cadrul matinalului „Bună Dimineaţa”, reprezentanţi ai Asociaţiilor „Oberliht” şi „Archilitic” au lansat invitaţia tuturor tinerilor arhitecţi, peisagişti şi urbanişti de a participa la Şcoala de Vară „Arhitectură-Instalaţii-Peisagistică”, care se desfăşoară în Parcul Zaikin din Chişinău, până pe 31 iulie.
24 Iulie 2016 | 12:55
Fedor Koniuhov a stabilit recordul mondial la zborul cu balonul în jurul lumii
Un rus în vârstă de 64 de ani a stabilit recordul mondial la zborul cu balonul în jurul lumii. El a parcurs distanţa de 35 de mii de kilometri în 11 zile, recordul anterior fiind de 13 zile şi jumătate, relatează Moldova 1.
22 Iulie 2016 | 12:00
Anul 2016 ar urma să fie cel mai cald de până acum
În 2016 ar urma să se înregistreze cele mai ridicate temperaturi înregistrate vreodată pe glob, în condiţiile în care nivelurile de dioxid de carbon din atmosferă au atins noi niveluri, contribuind la creşterea încălzirii globale. Despre acest lucru a anunţat, la Geneva, Organizaţia Meteorologică Mondială (OMM), relatează Radio Moldova Actualităţi.
20 Iulie 2016 | 14:44
Astăzi este marcată Ziua Internaţională a Şahului
Şahul este considerat un joc complex, unul dintre cele mai grele jocuri din lume, o competiţie între alb şi negru, care se bat utilizând strategii şi făcând apel la iniţiativă pentru a rămâne la finalul jocului în picioare, un război pe 64 de pătrate cu 32 de piese, unde cel mai puternic câştigă.
19 Iulie 2016 | 15:10
Geanta - accesoriul care nu se demodează niciodată
Geanta este un accesoriu util şi nelipsit din garderoba femeilor şi întotdeauna a fost un simbol al puterii şi al frumuseţii. Mai multe informaţii despre acest accesoriu a încercat să afle echipa emisiunii „Bună Dimineaţa”.
10 Iulie 2016 | 16:52
Pensionari din Comrat au demonstrat că implicarea şi activismul social dă rezultate
Un grup de pensionari din Comrat a demonstrat că implicarea şi activismul social dă rezultate. După ce încercările de a curăţi fântâna cu forţele proprii au eşuat, ei s-au adresat autorităţilor locale, care le-au pus la dispoziţie tot de ce aveau nevoie. Acum, apa din fântână poate fi utilizată în zeci de gospodării, relatează Mesager.
02 Iulie 2016 | 18:50
Expoziţie cu mulţi ghimpi la Muzeul Zemstvei din Chişinău
Peste o mie de cactuşi de diferite forme şi mărimi au putut fi admiraţi la expoziţia organizată la Muzeul Zemstvei din capitală. Organizatorii spun că scopul evenimentului a fost de a-i aduna într-un spaţiu nonconformist pe toţi amatorii acestor plante. În cadrul expoziţiei au fost organizate diverse ateliere pentru copii şi maturi, care puteau procura accesorii, bijuterii, coroniţe, insigne şi haine, toate în formă de cactuşi, relatează Mesager.
28 Iunie 2016 | 19:36
EURO 2016: Curiozităţi
Cel mai tânăr jucător de la EURO 2016 din Franţa este Marcus Rashford care are 18 ani. El a avut nevoie de permisunea şcolii pentru a participa la campionat.
24 Iunie 2016 | 14:15
Ziua Universală a Iei este sărbătorită pe toate cele şase continente
Astăzi, 24 iunie, în peste 50 de ţări ale lumii este sărbătorită Ziua Universală a Iei. Sărbătoarea este marcată anual, începând cu 2013, la propunerea Comunităţii online „La Blouse Roumaine”, iar timp de trei ani evenimentul s-a transformat în unul global, fiind sărbătorit pe şase continente, scrie Agerpres.
22 Iunie 2016 | 17:54
Militarii Armatei Naţionale au executat salturi cu paraşuta
Schimb de experienţă între militarii moldoveni şi cei americani - ei au efectuat salturi cu paraşuta la Baza Militară de la Bulboaca. Exerciţiul s-a desfăşurat în contextul aplicaţiilor comune între Armata Naţională şi cea a SUA, relatează Mesager.
21 Iunie 2016 | 21:01
Solstiţiul de vară în lună plină
Ziua mondială a Soarelui este o sărbătoare anuală instituită de Societatea Internaţională pentru Energie Solară, aniversată la 21 iunie. Această zi are semnificaţii astronomice, căci data de 21 iunie coincide cu cea mai lungă zi din an, ziua solstiţiului de vară, ce marchează începutul verii astronomice, relatează Mesager.
07 Iunie 2016 | 13:15
Trucuri pentru gestionarea eficientă a timpului
Toţi dispunem de un număr egal de unităţi temporale, totuşi, există multe persoane care se plâng că nu au suficient timp pentru îndeplinirea sarcinilor zilnice. Specialiştii susţin că problema nu constă în insuficienţa timpului, ci în abilitatea de a-l planifica corect. Vă prezentăm câteva trucuri care te vor ajuta să-ţi organizezi cât mai eficient timpul.

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam