Loading
ro ru en
Inedit
Loading
04 Ianuarie 2019 | 14:00
De mic se visa aviator, îl place mult să călătorească, iar cea mai mare pasiune este singurul său nepoţel. Premierul Pavel Filip a vorbit despre zboruri, tradiţii şi prietenie într-un interviu pentru o revistă care se distribuie la bordul aeronavelor. Pavel Filip a mai spus că în copilărie aştepta cu nerăbdare sărbătorile de iarnă, relatează Moldova 1.
17 August 2017 | 20:04
Vinul în asociere cu bucate tradiţionale la un festival inedit
Iubitorii de vinuri sunt invitaţi la un eveniment inedit. În premieră, în ţara noastră se va organiza Festivalul DeVin, DeGust, pe 26 august. Producătorii autohtoni vor expune o gamă largă de vinuri recunoscute la nivel internaţional care vor fi asortate cu bucate tradiţionale, din diferite regiuni ale ţării, relatează Mesager.
16 August 2017 | 15:15
Păpuşile artizanale create după chipul omului – un cadou original
Multe mămici îşi dau frâu liber imaginaţiei anume în perioada concediului de maternitate. În acest timp majoritatea femeilor îşi găsesc diverse activităţi care să le capteze interesul şi atenţia. Şi-a descoperit pasiunea pentru jucării de pluş şi Irina Petraşcu, cea care confecţionează păpuşi după chipul şi asemănarea omului.
08 August 2017 | 20:18
Oameni din diferite colţuri ale planetei au urmărit eclipsa parţială de Lună
Eclipsa parţială de Lună care a avut loc aseară a fost vizibilă de pe diferite continente: Europa, Asia, Africa şi Australia. Fenomenul neobişnuit a fost urmărit de mii de oameni, care au ieşit special din case pentru vedea culoarea roşietică pe care a obţinut-o satelitul natural al Pământului, relatează Mesager.
07 August 2017 | 09:53
Eclipsă parţială de Lună, vizibilă şi din Moldova
În această seară va avea loc o eclipsă parţială de Lună, care va fi vizibilă din Europa, inclusiv din Republica Moldova, relatează Radio Moldova Actualităţi, cu referire la europaliberă.org.
01 August 2017 | 17:19
Un cuplu din New York îngrijesc 11 urşi
Jim şi Susan Kowalczik sunt un cuplu din New York care muncesc la un centru de reabilitare pentru animale sălbatice. Astfel, aceştia au în grija lor 11 urşi, căprioare, veveriţe, nurci, raţe şi o varietate de alte animale în curs de reabilitare.
31 Iulie 2017 | 15:19
Topul celor mai înalte cascade din lume
Ne minunăm de frumuseţea cascadelor şi putem admira ore în şir aceste minunate creaţii ale naturii. Cascadele diferă după formă, mărime şi sunt în continuă formare. Fluxurile de apă schimbă aspectul rocilor, de-a lungul multor mii de ani. Vedeţi mai jos un top al celor mai înalte cascade din lume.
25 Iulie 2017 | 19:51
Un grup de portughezi şi spanioli au descoperit Moldova
„Destino Moldova” este un proiect prin care o echipă de jurnalişti din Portugalia şi Spania au descoperit Moldova. Timp de o săptămână aceştia au cutreierat Moldova în lung şi-n lat, vizitând cele mai frumoase obiective turistice din ţară. Au mers pe drumul vinului şi chiar au participat la pregătirea bucatelor tradiţionale moldoveneşti.
18 Iulie 2017 | 16:11
„Săpunul made in Aleppo” pe rafturile magazinelor eco din Franţa
Uitaţi-vă cu atenţie la eticheta calupului vostru de săpun. În Franţa, puteţi găsi ceva surprinzător. O etichetă pe care scrie: „Made in Aleppo”. Franţa este cunoscută pentru moda şi parfumurile sale şi, desigur, pentru vinurile sale fine. Iar oraşul devastat de războiul din Siria este renumit prin săpunul produs conform unei tradiţii străvechi şi care, în ciuda conflictului, continuă să fie exportat. Vedeţi povestea impresionantă a producţiei şi exportului săpunului din Alep, într-un reportaj marca DW, exclusiv la „Focus Europa”.
17 Iulie 2017 | 21:58
Nadejda Vidraşcu – meşteriţa care pictează cu croşeta, în premieră deschide uşa casei pentru televiziune!
Pictează cu croşeta lucrări unice în lume. Deşi a trecut de 70 de ani, continuă să lărgească colecţia inedită de articole croşetate. Deţine o comoară adevărată ce cuprinde 178 de articole croşetate şi nu se opreşte aici. Visul dumneaei este să ajungă la 200 şi s-ar simţi apreciată pe deplin dacă s-ar găsi cineva să-i cumpere întreaga colecţie şi să deschidă un muzeu al croşetei. În premieră, Nadejda Vidraşcu şi-a deschis uşa casei pentru un post de televiziune şi ne spune cum a început această pasiune şi ce-o inspiră în rubrica „Casa Mare”, a emisiunii „Rapsodia Satului”.
16 Iulie 2017 | 15:32
Andrei Dohotaru – sculptorul pasionat de confecţionarea clopotelor
Republica Moldova se poate mândri cu sculptori talentaţi, ale căror lucrări sunt demne de toată admiraţia. Unul dintre ei este şi Andrei Dohotaru – din mâinile căruia se nasc creaţii de toată frumuseţea.
05 Iulie 2017 | 18:16
Balta de nuferi de la marginea localităţii Bardar, într-un reportaj inedit la „Rapsodia Satului”
A creat un adevărat un colţ de rai la marginea satului Bardar. A investit peste 1000 de euro, iar periodic achiziţionează specii diferite de pe internet sau de la alţi colecţioneri din aceeaşi sferă. La moment are o baltă inedită cu peste 60 de specii de nuferi şi este o oază ruptă din rai, greu de conceput astfel de peisaj în Republica Moldova. Echipa „Rapsodia Satului” a fost la Bardar şi a discutat cu horticultorul pasionat de creşterea nuferilor.
15 Iunie 2017 | 16:51
Crina Andrei, moldoveanca care investeşte în amintiri
Pasiunea pentru călătorii a făcut-o să înţeleagă că nu lucrurile materiale contează, ci cele spirituale. Despre cum îşi stabileşte destinaţiile de călătorie, ce semnifică fiecare dintre acestea pentru ea şi cărui loc îi spune astăzi „acasă”, aflăm de la Crina Andrei, invitata emisiunii „Cine vine la noi?” de la postul public de televiziune, Moldova 1.
03 Iunie 2017 | 21:36
Excursii culinare pe tărâmul mediteranean al Italiei
Majoritatea dintre noi asociază bucătăria italiană cu pasta sau pizza, dar cei care vor vizita această ţară vor constata o diversitate şi o gamă largă de bucate, deserturi şi băuturi care sunt mărci protejate şi distribuite în întreaga lume. Bucătăria italiană are o tradiţie de câteva secole, iar o mare parte din reţetele culinare sunt transmise din generaţie, în generaţie fiind păstrate cu sfinţenie de moştenitori. Obiceiurile alimentare diferă de la un oraş la altul, iar fiecare regiune şi comunitate în parte are un stil propriu de pregătire al alimentelor şi un mod unic de a utiliza ingredientele.
02 Iunie 2017 | 16:39
Zinaida Timofti – vocea care ne-a marcat copilăria, la „Bună Dimineaţa”!
Numără în spate 47 de ani în diferite calităţi din sistemul cinematografiei naţionale, de la redactor şi actriţă în roluri episodice, până la dublarea filmelor. Vorbim despre Zinaida Timofti, actriţa şi vocea caldă care ne-a marcat copilăria. La 50 de ani de la înfiinţarea primului studiou de filme şi animaţie pentru copii „Floricica”, a acceptat invitaţia şi ne-a oferit un interviu cu amintiri şi detalii istorice din filele celor 5 decenii, în platoul emisiunii „Bună Dimineaţa”!

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam