Loading
ro ru en
Inedit
Loading
19 Septembrie 2017 | 16:23
Cu o înălţime de 58 centimetri, greutatea de cinci kilograme, ochi negri, pasionat de dans, mişcare şi comunicare, cel de-al doilea robot NAO, Eva, a fost prezentat astăzi, 19 septembrie, în cadrul unei conferinţe organizată la Universitatea Tehnică din Moldova (UTM), relatează Mesager.
05 Septembrie 2016 | 16:15
TOP cele mai frumoase catedrale, exclusiv la „Bună Dimineaţa”
Au supraveţuit timpului, războaielor şi altor factori distructivi. Îşi înalţă turlele mândre ornamentate cu diferite elemente arhitecturale din diferite epoci. Pereţii lor ascund istoriile veacurilor, stiluri epocale şi sunt o mărturie vie a timpurilor îndepărtate. Echipa „Bună Dimineaţa”a făcut topul celor mai frumoase catedrale ale lumii.
31 August 2016 | 19:00
Diplomaţii, provocaţi să recite poezii în limba română
Echipa postului public de televiziune, Moldova 1, a provocat mai mulţi diplomaţi să recite versuri în limba română.
25 August 2016 | 18:05
25 de cupluri au celebrat un sfert de secol de căsătorie
În contextul sărbătorii celor 25 de ani de Independenţă a Republicii Moldova, 25 de cupluri jubiliare au celebrat 25 de ani de căsătorie, în cadrul etapei finale a concursului republican, ,,Oficierea solemnă a căsătoriilor jubiliare”, relatează Radio Moldova Actualităţi.
14 August 2016 | 09:10
Ploaie de stele pe cer până la 24 august
Aproape o sută de stele căzătoare pe oră vor putea fi văzute pe cer în următoarele zile. Ploaia de meteori cunoscută sub numele de Perseide este vizibilă pe tot globul, relatează Mesager.
13 August 2016 | 16:25
A nins în Munţii Bucegi din România
A nins astăzi în Munţii Bucegi din România, la o altitudine de peste două mii de metri, relatează Mesager.
28 Iulie 2016 | 17:55
Gospodinele pregătesc conserve pentru iarnă
Sezonul pregătirilor pentru iarnă a intrat în linie dreaptă, iar cămările se umplu pe zi ce trece de bunătăti - de la dulceaţă şi compoturi, până la zarzavaturi şi murături. Gospodinele care fac deja provizii pentru iarnă au trecut încă de dimineaţă pe la piaţă, pentru a cumpăra fructe şi legume proaspete.Totuşi, unii cumpărători spun că fac mai puţine conserve decât în anii precedenţi, relatează Mesager.
27 Iulie 2016 | 17:05
Proiectul eAmbasador, prezentat la „Bună Dimineaţa”
Bibliotecarii pot deveni eAmbasadori dacă urmează un curs de instruire în cadrul proiectului „eAmbasador”. Michelle Iliev, consultantă la Centrul de Guvernare Electronică, a oferit detalii despre acest subiect în cadrul ediţiei de astăzi a emisiunii „Bună Dimineaţa”.
26 Iulie 2016 | 16:50
Surpriză din partea pompierilor pentru doi fraţi care şi-au sărbătorit ziua de naştere
De ziua lor de naştere, fraţii gemeni Dan şi Darius, care au împlinit şase ani, au avut parte de o surpriză nemaipomenită - pentru câteva ore au fost pompieri. Alături de salvatorii profesionişti, ei au stins incendii şi au făcut o tură cu o autospecială de intervenţie, relatează Mesager.
25 Iulie 2016 | 17:06
În parcul Zaikin se planifică intervenţii arhitecturale în cadrul Şcolii de Vară pentru arhitecţi, peisagişti şi urbanişti
În cadrul matinalului „Bună Dimineaţa”, reprezentanţi ai Asociaţiilor „Oberliht” şi „Archilitic” au lansat invitaţia tuturor tinerilor arhitecţi, peisagişti şi urbanişti de a participa la Şcoala de Vară „Arhitectură-Instalaţii-Peisagistică”, care se desfăşoară în Parcul Zaikin din Chişinău, până pe 31 iulie.
24 Iulie 2016 | 12:55
Fedor Koniuhov a stabilit recordul mondial la zborul cu balonul în jurul lumii
Un rus în vârstă de 64 de ani a stabilit recordul mondial la zborul cu balonul în jurul lumii. El a parcurs distanţa de 35 de mii de kilometri în 11 zile, recordul anterior fiind de 13 zile şi jumătate, relatează Moldova 1.
22 Iulie 2016 | 12:00
Anul 2016 ar urma să fie cel mai cald de până acum
În 2016 ar urma să se înregistreze cele mai ridicate temperaturi înregistrate vreodată pe glob, în condiţiile în care nivelurile de dioxid de carbon din atmosferă au atins noi niveluri, contribuind la creşterea încălzirii globale. Despre acest lucru a anunţat, la Geneva, Organizaţia Meteorologică Mondială (OMM), relatează Radio Moldova Actualităţi.
20 Iulie 2016 | 14:44
Astăzi este marcată Ziua Internaţională a Şahului
Şahul este considerat un joc complex, unul dintre cele mai grele jocuri din lume, o competiţie între alb şi negru, care se bat utilizând strategii şi făcând apel la iniţiativă pentru a rămâne la finalul jocului în picioare, un război pe 64 de pătrate cu 32 de piese, unde cel mai puternic câştigă.
19 Iulie 2016 | 15:10
Geanta - accesoriul care nu se demodează niciodată
Geanta este un accesoriu util şi nelipsit din garderoba femeilor şi întotdeauna a fost un simbol al puterii şi al frumuseţii. Mai multe informaţii despre acest accesoriu a încercat să afle echipa emisiunii „Bună Dimineaţa”.
10 Iulie 2016 | 16:52
Pensionari din Comrat au demonstrat că implicarea şi activismul social dă rezultate
Un grup de pensionari din Comrat a demonstrat că implicarea şi activismul social dă rezultate. După ce încercările de a curăţi fântâna cu forţele proprii au eşuat, ei s-au adresat autorităţilor locale, care le-au pus la dispoziţie tot de ce aveau nevoie. Acum, apa din fântână poate fi utilizată în zeci de gospodării, relatează Mesager.

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam