Loading
ro ru en
Inedit
Loading
19 Aprilie 2018 | 09:45
Lacrimile nu sunt identice şi se diferenţiază prin motivul care le provoacă şi chiar prin compoziţia chimică. Lacrimile bazale sunt prezente tot timpul şi au rolul de a lubrifia ochii, de a hrăni şi de a proteja globul ocular. Al doilea tip de lacrimi este cunoscut sub numele de lacrimi reflexe, care se formează pentru a proteja ochii de agenţi iritanţi, cum ar fi vântul, fumul, sau ceapa. În sfârşit, al treilea tip este cel care apare după o ceartă, sau după un film impresionant. Lacrimile pe care le vărsăm în aceste situaţii sunt numite lacrimi emoţionale şi, se pare că ar conţine mai multe proteine decât celelalte două tipuri, dar cercetările sunt momentan incomplete.
03 Martie 2017 | 16:56
Atelier de creaţie în studioul „Bună dimineaţa”
Editorul-coordonator al emisiunii „Bună dimineaţa”, Gutiera Prodan, s-a ales cu un bust al ei sculptat din lut. De bust s-a ocupat, pe parcursul emisiunii, Mihai Botnari, un tânăr sculptor care îşi face studiile în Bucureşti, iar acum învaţă în Italia, unde a ajuns cu ajutorul programului Erasmus.
01 Martie 2017 | 12:47
Mărţişoare dăruite cu drag la Aeroportul Chişinău
Cu ocazia zilei de 1 martie, la Aeroportul Internaţional Chişinău toţi pasagerii au primit în dar câte un mărţişor – simbol al primăverii, anotimpul schimbării şi renaşterii naturii.
27 Februarie 2017 | 13:59
Surpriză pentru călătorii cursei Chişinău-Iaşi
În ajun de Dragobete, sărbătoare marcată pe 24 februarie, pasagerii cursei Chişinău-Iaşi au avut parte de o călătorie inedită. Responsabilii de la Calea Ferată din Moldova (CFM) au înfrumuseţate vagoanele cu baloane, iar călătorii au primit în dar bomboane şi biscuiţi.
27 Februarie 2017 | 13:13
Gafă uriaşă la decernarea premiilor Oscar
Pelicula „Moonlight” a obţinut premiul pentru cel mai bun film la gala din 2017, după ce iniţial a fost anunţat din greşeală drept câştigător filmul „La La Land”, relatează Moldova 1.
27 Februarie 2017 | 08:32
A fost ales „Mister Soroca 2017”
În oraşul Soroca a fost ales cel mai atrăgător bărbat, care a primit titlul de „Mister Soroca 2017”. Este vorba despre un student al Colegiul de Arte „Nicolae Botgros”, care a devansat alţi şapte frumoşi ai oraşului, relatează Moldova 1.
24 Februarie 2017 | 18:46
Dragobetele, sărbătorit de elevii unui liceu din capitală
Dragostea a plutit astăzi în aer. Dragobetele, care potrivit mitologiei româneşti este zeul tânăr, patronul şi protectorul iubirii. Pe stradă, la biblioteci, în şcoli şi în familii a domnit astăzi comuniunea spirituală, dragostea din priviri, dar şi respectul pentru tradiţiile româneşti, relatează Mesager.
23 Februarie 2017 | 10:00
NASA a descoperit şapte exoplanete de mărimea Terrei
NASA a descoperit şapte exoplanete de mărimea Terrei într-un singur sistem solar, denumit Trappist-1, aflat la o distanţă de 40 de ani-lumină faţă de Soare, informează stirileprotv.ro.
20 Februarie 2017 | 16:04
Un câine a fost salvat după ce a căzut într-o gaură
Un câine care a căzut într-o gaură cu diametrul de 100 mm şi adâncimea de patru metri a fost salvat de către salvatori. Animalul stătea acolo mai mult de 27 de ore.
17 Februarie 2017 | 14:22
Imnul de Stat al Republicii Moldova, intonat de un grup de copii japonezi
Imnul de Stat al Republicii Moldova a fost intonat de un grup de copii japonezi în cadrul unei lecţii deschise pentru prezentarea ţării noastre şi interacţiunea cu elevii şcolii elementare Kita-Jujonakahara din oraşul Tokyo, informează ştirilocale.md.
14 Februarie 2017 | 14:50
Cum este marcată Ziua Îndrăgostiţilor în Moldova
Îndrăgostiţii din întreaga lume au un prilej în plus de a-şi spune „te iubesc” şi de a-şi face cadouri, cu ocazia sărbătorii Sfântului Valentin. Moldovenii şi-au făcut deja un obicei din a marca Ziua Dragostei de două ori, pe 14 februarie şi cu zece zile mai târziu, de Dragobete. De dimineaţă, ei au luat cu asalt tarabele şi magazinele, în căutarea cadoului perfect pentru persoanele dragi, relatează Moldova 1.
12 Februarie 2017 | 14:17
Capsula timpului, zidită în pereţii unei clădiri renumite din Chişinău
Comorile ascunse din strămoşi au prezentat mereu un mare interes. O comoară spirituală se află chiar în inima capitalei. Este o aşa numită capsulă a timpului, ce a fost zidită în pereţii unei clădiri renumite. Aceasta conţine un mesaj transmis generaţiilor viitoare. Capsula timpului a fost zidită în blocul Universităţii de Stat din Moldova (USM) încă în anul 1967, relatează Moldova 1.
12 Februarie 2017 | 13:23
Jumătate dintre turiştii care vizitează Moldova sunt români
Jumătate dintre turiştii care vizitează Republica Moldova sunt români. Potrivit Biroului Naţional de Statistică, în anul 2016, numărul de traversări ale frontierei de stat de către cetăţenii străini a fost de 3,4 milioane, în creştere cu aproape 19 la sută faţă de anul 2015, relatează Moldova 1.
10 Februarie 2017 | 12:52
19 cupluri din capitală şi-au celebrat nunta de aur sau cea de diamant
Sunt împreună de mai mult de jumătate de secol. Este vorba despre 19 cupluri din capitală, care au celebrat nunta de aur sau cea de diamant. Copleşiţi de amintiri şi emoţii, sărbătoriţii care au păşit astăzi din nou pragul Oficiului Stării Civile, au retrăit momentul în care şi-au unit destinele, relatează Moldova 1.
10 Februarie 2017 | 12:26
Ofiţerii Serviciului Protecţie şi Pază de Stat s-au alăturat campaniei „22 Push - up Challenge”
Angajaţii Serviciului Protecţie şi Pază de Stat (SPPS) s-au alăturat acţiunii „22 Push - up Challenge”. Ofiţerii, în frunte cu şeful instituţiei, au efectuat 22 de flotări în semn de solidaritate cu participanţii la acţiunile de luptă, afectaţi de sindromul de stres post-traumatic, relatează Moldova 1.

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam