Loading
ro ru en
Inedit
Loading
24 Februarie 2018 | 17:41
În haine naţionale şi cu baloane în mâini - aşa au fost întâmpinaţi astăzi, de Dragobete, călătorii în Gara Feroviară din capitală. Evenimentul este unul inedit pentru acest an, deşi surprizele pentru călători, de sărbătoarea dragostei la români, sunt gândite tradiţional în fiecare an, relatează Mesager.
25 Decembrie 2016 | 13:56
Maestrul Eugen Doga, departe de familie în ajun de Crăciun
Maestrul Eugen Doga şi-a invitat cei mai dragi prieteni să sărbătorească ajunul Crăciunului, dar nu a putut fi prezent la eveniment din cauza condiţiilor meteo nefavorabile. Chiar dacă au fost nevoiţi să sărbătorească în lipsa lui, prietenii şi familia nu au ezitat să laude dragostea maestrului faţă de muzică, relatează Moldova 1.
21 Decembrie 2016 | 20:01
Nicolae Timofti a primit colindători la Reşedinţa de Stat
La final de mandat, preşedintele ţării, Nicolae Timofti, a primit colindători. La uşa reşedinţei şefului statului, cu urări de sănătate în noul an, au venit trei grupuri de colindători din toate colţurile ţării, din Bălţi, Chişinău şi Comrat, relatează Mesager.
08 Decembrie 2016 | 17:51
Expoziţie inedită la Chişinău
Repunerea în valoare a unei plante ce a fost de folos strămoşilor este unul din obiectivele expoziţiei vernisate astăzi la Muzeul Naţional de Etnografie şi Istorie Naturală din Chişinău. Aici sunt expuse costume naţionale din România, produse din cânepă. Expoziţia are genericul ,,Cânepa între mărire şi abandon în lumea satului românesc din Ţara Crişurilor”, relatează Radio Moldova Actualităţi.
29 Noiembrie 2016 | 14:00
Cele mai inedite biblioteci din lume
Sunteţi dornici să descoperiţi lucruri noi? Sau pur şi simplu să răsfoiţi o carte? Vă prezentăm câteva librării neobişnuite din întreaga lume.
20 Octombrie 2016 | 18:26
Europenii şi ruşii au ajuns pe Marte
După 13 ani de la ultima încercare eşuată, europenii şi ruşii au reuşit să ajungă pe Marte, relatează Mesager, cu referire la hotnews.ro
13 Octombrie 2016 | 12:55
Primii fulgi de zăpadă au căzut în nordul ţării
Primii fulgi de zăpadă au căzut noaptea trecută în nordul ţării. Stratul de zăpadă a atins pe alocuri aproape un centimetru, iar albul imaculat a pus stăpânire pe câteva raioane, pentru o perioadă scurtă de timp. Deşi ninsoarea i-a luat prin surprindere, oamenii se declară norocoşi că au putut vedea peisaje de iarnă, relatează Moldova 1.
13 Octombrie 2016 | 10:36
Un monument consacrat monedei naţionale, inaugurat la Chişinău
Un monument consacrat monedei naţionale a Republicii Moldova, numit „1 Ban”, va fi inaugurat astăzi la Chişinău. „Moneda care coboară în pământ” va putea fi admirată la intersecţia străzilor Mitropolit Bănulescu-Bodoni, Constantin Tănase şi Petru Rareş, în preajma sediului Băncii Naţionale a Moldovei, relatează Radio Moldova Actualităţi, cu referire la Ziarul National.
10 Octombrie 2016 | 17:02
Zilnic pe străzile capitalei circulă peste 300 de troleibuze
Acum 67 de ani, pe străzile Chişinăului a apărut primul troleibuz. Astăzi pe străzile capitalei au ajuns să circule 300 de troleibuze, dintre care 192 unităţi de transport sunt de model nou, relatează Radio Moldova Actualităţi.
05 Octombrie 2016 | 11:05
Meteorologii anunţă cea mai friguroasă iarnă din ultimii 100 de ani
Meteorologii anunţă că iarna 2016-2017 va fi cea mai friguroasă din ultimii 100 de ani în Europa. Continentul nostru va fi străbătut de mase de aer arctic, în timp ce soarele va fi acoperit de nori, relatează Radio Moldova Actualităţi, cu referire la adevărul.ro.
04 Octombrie 2016 | 15:36
4 octombrie – Ziua Internaţională a Animalelor
În fiecare an, pe 4 octombrie, sărbătorim Ziua Internaţională a Animalelor, zi în care oamenii din întreaga lume îşi unesc forţele, în mod special, pentru a promova grija şi afecţiunea pentru fiinţele necuvântătoare, relatează Radio Moldova Actualităţi.
14 Septembrie 2016 | 16:28
Descoperă-l pe Ion Mereuţă în anii de şcoală
A fost un elev disciplinat care se supunea întocmai regulamentelor şcolare, deşi, la fel ca toţii copiii a făcut şi unele năzbâtii ce îi trezesc acum emoţii şi amintiri plăcute. Vorbim despre medicul, savantul, filosoful şi politicianul Ion Mereuţă, care îşi doreşte reîntoarcerea în copilăria sa lipsită de griji şi probleme.
08 Septembrie 2016 | 14:16
Valentin Delinschi: „Şcoala era sărbătoare, o aşteptam”
Actorul Valentin Delinschi îşi aminteşte cu mult drag şi dor de timpurile când mergea la şcoală în satul Lăpuşna, Cimişlia.
05 Septembrie 2016 | 16:15
TOP cele mai frumoase catedrale, exclusiv la „Bună Dimineaţa”
Au supraveţuit timpului, războaielor şi altor factori distructivi. Îşi înalţă turlele mândre ornamentate cu diferite elemente arhitecturale din diferite epoci. Pereţii lor ascund istoriile veacurilor, stiluri epocale şi sunt o mărturie vie a timpurilor îndepărtate. Echipa „Bună Dimineaţa”a făcut topul celor mai frumoase catedrale ale lumii.
31 August 2016 | 19:00
Diplomaţii, provocaţi să recite poezii în limba română
Echipa postului public de televiziune, Moldova 1, a provocat mai mulţi diplomaţi să recite versuri în limba română.

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam