Loading
ro ru en
Inedit
Loading
26 Martie 2017 | 16:00
A devenit aproape un membru al familiei, iar atunci când vine momentul să-şi ia zborul în ţările calde, are cine să-i ducă dorul. Este povestea unui cocostârc care de 40 de ani se întoarce la una şi aceeaşi casă, cea a mătuşii Irina Idricean din satul Stoicani, raionul Soroca. Imaginile pot înduioşa pe oricine, relatează Moldova 1.
05 Ianuarie 2016 | 20:18
Zeci de copii au ieşit la săniuş şi au făcut oameni de zăpadă
Noaptea trecută a nins în toată ţara, iar vremea s-a încălzit simţitor. Cei mai fericiţi de prima zăpadă sunt copiii, care şi-au scos săniile din debarale şi au plecat la derdeluş. Deşi stratul de nea este destul de subţire, picii s-au zbenguit pe cinste, iar unii au făcut şi omuleţi de zăpadă, relatează Moldova 1.
01 Ianuarie 2016 | 09:09
Cum să alegi jucăria sigură pentru copilul tău
95 la sută dintre jucăriile de pe piaţa din Republica Moldova sunt de proastă calitate, iar o treime dintre acestea prezintă un adevărat pericol pentru sănătatea micuţilor. Jucăriile confecţionate din materiale neconforme pot cauza alergii şi intoxicaţii severe. Chiar dacă părinţii nu sunt încântaţi de calitatea jucăriilor, ei spun că buzunarul nu le permite ceva mai bun. Cum putem alege o jucărie inofensivă, aflăm din reportajul realizat de Moldova 1.
31 Decembrie 2015 | 16:00
Surpriză, de Revelion, pentru locuitorii din Comrat
Un Moş Crăciun neobişnuit i-a felicitat pe locuitorii municipiului Comrat cu ocazia sărbătorilor de iarnă. El şi-a făcut apariţia într-un mijloc de transport modern, ecologic şi a îndemnat trecătorii ca în Noul An să ocrotească natura, să folosească mai eficient energiile netradiţionale, relatează Mesager.
28 Decembrie 2015 | 17:58
Carnavalul de la Grădiniţa Nr. 104 din capitală, surprins de echipa Mesager
Este vremea cadourilor şi a colindelor, iar feeria sărbătorilor a cuprins întreaga ţară. Şi cum la sfârşit de an toată lumea face totalurile, şi copiii au grijă să păşească împăcaţi în Noul An. Cel mai bine se descurcă picii de la grădiniţe care, echipaţi în straie de sărbătoare sau deghizaţi în personaje de poveste, participă la tradiţionalele matinee de Crăciun. Echipa Mesager a surprins carnavalul de la Grădiniţa Nr. 104 din capitală.
25 Decembrie 2015 | 09:01
Lună plină de Crăciun, prima dată după 38 de ani
Moş Crăciun a ajuns mai uşor cu cadouri la copiii cuminţi în acest an pentru că, pentru prima dată după 38 de ani, chiar în seara de Crăciun, Luna plină i-a luminat calea, conform ABC News.
24 Decembrie 2015 | 18:23
Sfaturi pentru împodobirea bradului de Crăciun de la specialiştii în decoraţiuni
În aceste zile, spiritul sărbătorilor de iarnă se simte în fiecare familie. În fiecare casă apar ghirlande multicolore, jucării, ornamente handmade şi globuri sclipitoare. O mână de ajutor ne dau specialiştii în decor, care în aceste zile au mult de muncă. Iar ca magia sărbătorilor să fie completă, mulţi dintre părinţi îl invită pe Moş Crăciun, relatează Mesager.
23 Decembrie 2015 | 18:43
Familia din Truşeni care îşi decorează casa în fiecare an
Ghirlande, instalaţii de lumini, brăduţi împodobiţi şi personaje de poveste - aşa arată locuinţa familiei Darie din localitatea Truşeni, municipiul Chişinău, în perioada sărbătorilor de iarnă. Pentru ei a devenit deja o tradiţie să-şi decoreze casa în preajma uneia dintre cele mai îndrăgite sărbători din an, relatează Mesager.
18 Decembrie 2015 | 11:15
Topul ţărilor cu cel mai bun nivel de trai
ONU a dat publicităţii studiul anual privind nivelul de trai în toate ţările lumii şi a realizat un clasament în funcţie de Indexul de Dezvoltare Umană. Conform studiului, în 2015, la fel ca în ultimii şase ani, ţara în care se trăieşte cel mai bine este Norvegia.
16 Decembrie 2015 | 19:30
Teatrul „Luceafărul” a adaptat istoria „Elizei şi a lebedelor sălbatice” la realităţile din Moldova
Poveştile lui Hans Christian Andersen prind glas pe scena Teatrului „Luceafărul” din capitală. Istoria Elizei şi a lebedelor sălbatice a fost adaptată la realităţile din Republica Moldova. Spectacolul, care redă sacrificiul în numele dragostei şi al familiei, se înscrie în atmosfera sărbătorilor de iarnă, relatează Mesager.
16 Decembrie 2015 | 10:58
Cel mai scump brad decorat de Crăciun din lume a fost expus în Abu Dhabi
Cel mai scump brad decorat de Crăciun a fost evaluat la suma de 11.026.900 dolari americani, respectiv 6.975.880 lire sterline. Valoarea a fost dată de ornamentele agăţate în crengile bradului, care constau în globuri de argint şi aur, dar mai ales în bijuterii precum brăţări, coliere şi ceasuri de mână, scrie Agerpres.
09 Decembrie 2015 | 20:23
Angela Merkel desemnată „Persoana anului 2015”
Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a fost desemnată „Persoana anului 2015” de editorii revistei americane „Time”, relatează Mesager.
09 Decembrie 2015 | 14:02
Meteoriţi vânduţi la licitaţie cu sute de mii de euro
Meteoriţi vânduţi la licitaţie. Un corp ceresc de 110 kilograme şi altul de peste 17 kilograme se numără printre cele nu mai puţin de 250 de obiecte extraterestre care au mers sub ciocan la o licitaţie specială organizată la Paris.
04 Decembrie 2015 | 16:11
Moş Crăciun din Moldova îşi schimbă hainele
Prezenţa lui Moş Crăciun la sărbătorile de iarnă de la acest sfârşit de an va fi una inedită. Costumul lui Moş Crăciun va avea mai multe elemente naţionale, ceea ce îl va face diferit de confraţii săi de pe alte meridiane. La Muzeul Naţional de Etnografie şi Istorie Naturală a avut loc prezentarea schiţelor şi vestimentaţiei inspirate din tradiţia naţională, relatează Mesager.
28 Noiembrie 2015 | 15:15
Begonia: Cum va înflori mai bogat?
Există peste o mie de specii de begonie. Graţie marii varietăţi de forme şi culori a frunzelor dar, mai ales, a florilor, begonia este una dintre cele mai îndrăgite şi răspândite flori.

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam