Loading
ro ru en
Inedit
Loading
19 Septembrie 2017 | 16:23
Cu o înălţime de 58 centimetri, greutatea de cinci kilograme, ochi negri, pasionat de dans, mişcare şi comunicare, cel de-al doilea robot NAO, Eva, a fost prezentat astăzi, 19 septembrie, în cadrul unei conferinţe organizată la Universitatea Tehnică din Moldova (UTM), relatează Mesager.
25 Aprilie 2016 | 16:00
În Olanda s-a desfăşurat tradiţionala paradă a florilor
Feerie de miresme şi culori în Olanda unde a avut loc tradiţionala paradă a florilor. Treizeci de maşini, acoperite cu panouri imense din flori, au defilat pe o distanţă de peste 40 de kilometri. Miile de turişti străini şi de pe tot întinsul Ţării Lalelelor au rămas impresionaţi de fantezia florarilor olandezi, relatează Moldova 1.
22 Aprilie 2016 | 18:34
Primul astronaut maghiar care a cucerit spaţiul, în vizită în Moldova
Cunoaşte Republica Moldova din cărţi, de la televizor şi din cosmos. Primul astronaut maghiar care a cucerit spaţiul se află într-o vizită în Moldova. Astăzi, el le-a explicat studenţilor de la UTM ce înseamnă o călătorie printre stele şi ce ar trebui să ştie viitorii ingineri care visează la o carieră în domeniul cosmic, relatează Mesager.
21 Aprilie 2016 | 14:12
Plantarea florilor în săptămâna Floriilor - tradiţie respectată de către ortodocşi
Au o grădină ca-n poveşti şi păstrează cu sfinţenie tradiţia de a planta flori în săptămâna Floriilor. Este vorba despre familia Mocanu, din raionul Drochia, a căror grădină impresionează prin numărul şi varietatea de flori, relatează Moldova 1.
19 Aprilie 2016 | 15:48
Cel mai mare muzeu subacvatic din lume va fi inaugurat în câteva luni
Cel mai mare muzeu subacvatic din lume îşi va deschide oficial porţile pentru amatorii de scufundări, în această vară. Ineditul muzeu este situat în largul coastelor Lanzarote din Insulele Canare, relatează Moldova 1.
16 Aprilie 2016 | 18:14
Master-class de încondeiere a ouălor de Paşti
Doritorii de a învăţa tehnica încondeierii ouălor de Paşti au putut participa astăzi la un master-class, desfăşurat în capitală. Organizatorii şi-au propus în acest fel să transmită tinerelor generaţii obiceiurile pascale, care reprezintă un element important al culturii noastre tradiţional-spirituale. Evenimentul a fost organizat de către Comunitatea Femeilor Ucrainene din Moldova, relatează Mesager.
16 Aprilie 2016 | 15:50
Personaje din poveştile lui Ion Creangă au prins viaţă în cadrul unei şezători
Cele mai cunoscute personaje din poveştile şi povestirile lui Ion Creangă au prins viaţă în cadrul unei şezători prezentate la Casa Limbii Române „Nichita Stănescu”. Cei care s-au aflat în pielea lui Ivan Turbincă, Dănilă Prepeleac, năzbâtiosului Nică, precum şi altor eroi crengieni au fost studenţii alolingvi de la Colegiul de Microelectronică şi Tehnică de Calcul din Chişinău, relatează Mesager.
01 Aprilie 2016 | 18:28
Festival de Umor, organizat de 1 aprilie
Epigramişti din Republica Moldova şi din România au dăruit spectatorilor glume pe măsură la Festivalul de Umor, organizat la Cetatea Soroca. Biletul de intrare în fortăreaţă pentru fiecare participant a fost o epigramă cu genericul „La vamă c-o epigramă”, relatează Mesager.
23 Martie 2016 | 17:00
În ultimii 15 ani au fost înregistrate cele mai înalte temperaturi în Moldova
Astăzi, 23 martie, marcăm Ziua mondială a meteorologiei. În acest an aceasta se desfăşoară sub genericul „Mai cald, mai secetos, mai umed – înfruntă viitorul”. Scopul acestei zile este de a atenţiona populaţia asupra schimbărilor climatice care afectează mediul nostru natural, relatează Radio Moldova Actualităţi.
02 Martie 2016 | 19:00
Un asteroid imens se va apropia, săptămâna aceasta, de Pământ
Un asteroid cu un diametru de circa 30 de metri se va afla foarte aproape de Terra în perioada 5 - 8 martie. Cu toate acestea, obiectul cosmic nu va reprezenta un pericol pentru planeta noastră, relatează Radio Moldova Actualităţi, cu referire la descopera.ro.
29 Februarie 2016 | 17:00
Peste două mii de moldoveni sunt născuţi pe 29 februarie
2114 cetăţeni ai Republicii Moldova sunt născuţi în ziua de 29 februarie. Deşi persoanele născute în această zi îşi sărbătoresc ziua de naştere o dată la patru ani, majoritatea dintre ei se consideră norocoşi şi unicali, relatează Moldova 1.
24 Februarie 2016 | 15:24
Dragobete: Declaraţii de dragoste şi căsătorii pentru o zi
Căsătorii pentru o zi, concursuri pentru îndrăgostiţi, sesiuni foto şi concerte live. Mai multe evenimente de divertisment au fost organizate în centrul Chişinăului de Dragobete. Scopul acţiunilor este de a promova această sărbătoare drept una naţională, moştenită din strămoşi care contribuie la identificarea naţiunii.
21 Februarie 2016 | 19:30
Echipa Mesager, în vizită în Japonia
Japonia este una dintre cele mai bogate ţări de pe glob, cu cele mai stabile economii din lume. Cum a reuşit această ţară, în 70 de ani, să se transforme din una agrară, distrusă de război - într-o putere internaţională, a încercat să afle echipa Mesager, în timpul unei călătorii în Tokyo.
14 Februarie 2016 | 18:30
Două familii din Soroca şi-au dezvăluit secretele unei căsnicii reuşite
Într-o lume în care tot mai multe cupluri divorţează, ai zice că iubirea adevărată este ceva imposibil de găsit, fie şi de ziua Sfântului Valentin. Însă, unele cupluri demonstrează contrariul. Se mândresc cu mariaje îndelungate şi chiar după jumătate de secol împărţit la doi sunt îndrăgostiţi ca la început. Care este secretul unei căsnicii reuşite a încercat să afle echipa Mesager.
02 Februarie 2016 | 21:00
G.O.L.D – un proiect cu tineri şi pentru tineri
„Get Over Lazy Days” (G.O.L.D) este un proiect conceput de tineri pentru tineri. Scopul acestuia este de a spori gradul de activitate civică a tinerilor pentru a le oferi posibilitatea să se afirme, să se implice în mai multe programe sociale şi să se încadreze mai uşor în câmpul muncii.

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam