Loading
ro ru en
Inedit
Loading
07 Iunie 2015 | 10:00
Afacere de familie cu prepeliţe la Drochia
Mihai Bugai din satul Şuri, raionul Drochia, şi-a pus pe picioare o afacere cu prepeliţe. Totul a început în 2013, când tânărul fermier a beneficiat de un suport financiar în cadrul Programului Naţional de Abilitare Economică a Tinerilor (PNAET). A mai beneficiat şi de suport în utilizarea remitenţelor pentru crearea noilor afaceri şi ale locurilor de muncă, finanţat de UE.
Mihai a decis să crească prepelițe, deoarece investiția inițială nu este una mare, iar procesul lor de maturizare este rapid și își poate recupera banii destul de repede.

„Am investit în jur la 360 de mii de lei. Practic două luni și jumătate îmi ia pentru a crește o partidă de prepelițe ouătoare. Aș dori să extind afacerea. Dorim să colaborăm mai intens cu alți crescători de prepelițe”, spune Mihai.

„Mă bucur de afacerea pe care a inițiat-o el și sperăm la o fermă mare, măcar 20-30 mii de capete, la un abator, să fie așa să exportăm și în Europa”, spune tatăl tânărului.

Veniturile sunt încă mici, de aceea, pe lângă prepelițe, familia Bugai mai crește pui de găină, bobocei și iepuri.

Mai multe detalii aflați din emisiunea „Baștina” de la Moldova 1.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam