Loading
ro ru en




Inedit
Loading
15 Mai 2018 | 12:35
Află care este cea mai frumoasă bibliotecă din lume
Pentru a găsi cea mai frumoasă bibliotecă din lume nu trebuie să parcurgem distanţe mari. Este suficient să traversăm Prutul şi să ajungem în România. Acolo găsim biblioteca Universităţii „Gheorghe Asachi” din Iaşi, care a fost desemnată cea mai frumoasă bibliotecă din întreaga lume.
Chiar dacă în România această bibliotecă nu este atât de cunoscută, se pare că străinii o apreciază. Mai mult de 400.000 de utilizatori au votat-o în cadrul unui sondaj online, în care se numărau capodopere de pretutindeni precum: Biblioteca Colegiului Trinity din Dublin, Biblioteca Regală Portugheză de la Rio de Janeiro, Biblioteca Mănăstirii Admont, Biblioteca Naţională din Praga, Biblioteca Naţională a Franţei sau Biblioteca Congresului Statelor Unite de la Washington.

Minunată bibliotecă a fost înfiinţată încă din anul 1948 în cadrul actualei Universităţi „Al. Ioan Cuza”. Biblioteca deţine un număr de 962.528 documente: 522.187 cărţi, 129.332 reviste, 5.042 CD-uri, DVD-uri şi 305.967 documente tehnice. Biblioteca este un spaţiu de studiu deschis în permanenţă. Are în posesie un milion de volume.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam