Loading
ro ru en
Inedit
Loading
22 Mai 2018 | 12:15
Află care sunt cele mai înalte clădiri din lume
De multe ori ne imaginăm cum se vede lumea din cei mai înalţi zgârie-nori de pe pământ şi cum ar fi să locuim acolo. Echipa emisiunii ,,Bună dimineaţa’’ ne invită să cunoaştem trei dintre cele mai fascinante şi înalte clădiri din lume.
One World Trade Center (New York, Statele Unite ale Americii)
Deşi World Trade Center a fost distrus parţial în anul 2011 când a fost ţinta unui atac terorist, acesta a fost reconstruit pe acelaşi amplasament. Este a treia clădire din lume, ca înălţime şi numără 541 metri. One World Trade Center găzduieşte, în mare parte, spaţii pentru birouri.

Abraj Al-bait Clock Tower (Mecca, Arabia Saudită)
Parte din proiectul de modernizare al oraşului Mecca, cunoscut drept locul de naştere al lui Mohamed, clădirea Abraj Al-Bait Clock Tower are o înălţime de 601 metri. Este a doua clădire ca înălţime din lume şi a fost inaugurată în anul 2012. Turnul găzduieşte şi un hotel.

Burj Khalifa (Dubai, Emiratele Arabe Unite)
Din punct de vedere al înălţimii, nu există nicio altă clădire în lume, care să depăşească înălţimea clădirii Burj Khalifa din Dubai. Aceasta numără 163 de etaje şi are o înălţime impresionantă de 828 de metri. Burj Khalifa a fost finalizată în anul 2014 şi serveşte ca şi clădire pentru spaţii de oficii, rezidenţial şi ospitalier.
 
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam