Loading
ro ru en
Inedit
Loading
27 Mai 2015 | 10:00
Află din emisiunea „Baştina” ce trebuie să faci acum pentru a avea în toamnă struguri de calitate
Pentru a avea o producţie sigură de struguri sunt obligatorii tratamentele preventive împotriva celor mai importante boli şi dăunători precum sunt mana, făinarea, putregaiul cenuşiu sau acarienii. Combaterea lor este obligatorie.
Apariția acestor boli și dăunători este cauzată de neefectuarea la timp și calitativ a operațiilor agrotehnice. Condițiile climatice, de asemenea, pot influența calitatea strugurilor.

Odată cu creșterea lăstarilor la vița-de-vie este necesar de efectuat primul tratament. Află de la Vitalie Ciobanu, șef laborator la Institutul de Horticultură, despre ce tratament este vorba și care sunt metodele de combatere a bolilor și dăunătorilor viței-de-vie.

Mai multe detalii aflați din emisiunea „Baștina” de la Moldova 1.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam