Loading
ro ru en
Inedit
Loading
09 Decembrie 2015 | 20:23
Angela Merkel desemnată „Persoana anului 2015”
Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a fost desemnată „Persoana anului 2015” de editorii revistei americane „Time”, relatează Mesager.
Publicaţia şi-a motivat decizia prin rolul jucat de oficialul german în criza refugiaților sirieni din Europa şi în negocierile referitoare la datoria publică a Greciei, dar şi atitudinea faţă de intervenţia Rusiei în Ucraina.

În lista finaliştilor pentru această distincţie au fost incluşi şi liderul rus, Vladimir Putin, politicianul american, Donald Tramp, dar liderul Statului Islamic.

Revista americană „Time” desemnează personalităţile anului din 1927.
Postat de: Violeta Gorun
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam