Loading
ro ru en
Inedit
Loading
22 Iulie 2016 | 12:00
Anul 2016 ar urma să fie cel mai cald de până acum
În 2016 ar urma să se înregistreze cele mai ridicate temperaturi înregistrate vreodată pe glob, în condiţiile în care nivelurile de dioxid de carbon din atmosferă au atins noi niveluri, contribuind la creşterea încălzirii globale. Despre acest lucru a anunţat, la Geneva, Organizaţia Meteorologică Mondială (OMM), relatează Radio Moldova Actualităţi.
Potrivit datelor prezentate, luna iunie a fost înregistrată ca fiind a 14-a lună consecutivă cu record de căldură pe uscat și pe mare. Temperatura medie în primele șase luni ale anului 2016 a fost cu 1,3°C mai ridicată decât în era preindustrială, de la sfârșitul secolului al 19-lea, potrivit NASA.

Acordul de la Paris, semnat de 200 de guverne, prevede menținerea creșterii temperaturii medii globale sub 2°C comparativ cu perioada preindustrială, în timp ce continuă eforturile pentru a o limita la 1,5°C, un prag care este aproape să fie atins.
Postat de: Svetlana Cojocaru
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam