Loading
ro ru en
Inedit
Loading
22 Ianuarie 2014 | 17:38
Atenţie, vine vreme geroasă!
Liliana Puşcaşu, ofiţerul de presă al Departamentului Situaţii Excepţionale, ne îndeamnă să fim cât mai prudenţi mai ales spre sfârşitul săptămânii, când temperatura aerului va scade cu peste 10 grade. În eventualitatea unor cazuri nefaste, Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale va instala corturi speciale de reabilitare unde oamenii se vor putea încălzi.
Specialistul recomandă cetățenilor să aibă grijă de copii și vârstnici. Posesorii de sobe să nu își supraîncălzească instalațiile și să nu lase obiecte ușor inflamabile, iar înainte de culcare să stingă focul.
 
Sursa citată a precizat că brigăzile specializate sunt echipate bine, inclusiv și cu generatoare electrice pentru eventualele defecțiuni electrice la spitale sau grădinițe.
 
Reamintim că în ultimele două zile, peste 100 de localități din 15 raioane au rămas fără curent electric în urma condițiilor meteorologice nefavorabile. La moment, mai rămân deconecatete 68 de localități din 10 raioane. În ultimele 24 de ore, peste 87 de brigăzi specializate au lucrat pentru a repara defecțiunile electrice.
 
Detalii, în imaginile video.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam