Loading
ro ru en
Inedit
Loading
12 Iunie 2018 | 11:22
Au creat vitrine de vis şi au obţinut premii
11 designeri de vitrine şi-au prezentat proiectele finale realizate în cadrul celei de-a doua ediţii a competiţiei de decorare a vitrinelor magazinelor fashion – „ART OF DISPLAY: Fashion Window Competition 2018”, iar cinci dintre participanţi au luat premii pentru lucrările realizate.
Scopul competiției a fost promovarea merchandising-ului pentru vitrinele magazinelor fashion, identificarea și promovarea noilor talente care au aspirații în acest domeniu, precum și facilitarea colaborărilor între reprezentanţii industriei de modă cu designerii şi decoratorii de vitrine.

Decoratorii înscriși în concurs au muncit timp de  câteva săptămâni la amenajarea și decorarea vitrinelor pentru nouă branduri.

Toți finaliștii s-au ales cu premii din partea partenerilor concursului, iar imaginile ce surprind lucrările acestora urmează să fie publicate într-o revistă specializată. Marele câștigător însă va beneficia de un curs intensiv de instruire în domeniu.

Concursul a fost organizat de Centrul de Excelență și Accelerare în Design și Tehnologii „ZIPhouse” cu suportul Proiectului de Competitivitate din Moldova, finanțat de USAID și Guvernul Suediei.
Postat de: Iulia Dubceac
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam