Loading
ro ru en
Inedit
Loading
21 Mai 2014 | 15:38
Aurul - metalul asociat cu divinitatea
Din cele mai vechi timpuri, aurul a fost asociat divinităţilor în mai multe culturi de pe întreg globul pământesc. Egiptenii, de exemplu, considerau că acest metal nobil putea fi folosit doar de către faraoni, care erau descendeţi ai zeului soarelui Ra.
Cel mai cunoscut faraon – Tutankhamon, a fost înmormântat în trei sarcofage, iar cel mai mare dintre acestea conținea 110 kilograme de aur masiv.

Interesant este că, începând cu anul 1910, a fost extras 75 la sută din tot aurul existent pe Pământ, iar canitatea totală de aur extras este de doar 170 de mii de tone.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam