Loading
ro ru en
Inedit
Loading
12 Noiembrie 2014 | 16:11
„Bună dimineaţa”: Lutul polimeric - cel mai accesibil material pentru modelare
A descoperit lutul polimeric acum patru ani şi de atunci a rămas pasiune sa. Vera Baciu şi sora ei organizează ateliere atât pentru copii, cât şi pentru maturi. Lutul polimeric este unul dintre cele mai noi şi accesibile materiale pentru modelare, se întăreşte definitiv doar prin coacere, iar ţara de origine a lutului este Germania.
Echipa „Bună Dimineața” vine și cu sfaturi practice pentru toți cei care doresc să afle mai multe despre lutul polimeric.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam