Loading
ro ru en
Inedit
Loading
09 Februarie 2018 | 17:37
Călătorie virtuală în Eden
De la pădurile tropicale ale Americii de Sud - la deşerturile uscate din nordul Africii – aceste peisaje pot fi contemplate vizitând cea mai mare seră din lume, denumită Eden. Amplasată în Regatul Unit al Marii Britanii, acesta reprezintă un ansamblu de grădini şi atracţii turistice, care conţin colecţii de plante din întreaga lume. Jurnaliştii emisiunii „Bună dimineaţa”, ne propun o călătorie virtuală în Eden.
Proiectul Eden este o atracție turistică în care s-a investit aproximativ 130 milioane de dolari. Plantarea și amenajarea  grădinii a durat doi ani și jumate. Pe teritoriul carierei au fost aduse tone de pământ fertil, au fost plantați copaci, iar zona a fost înfrumusețată cu diverse sculpturi și plante

Situat intr-o carieră recuperată din Cornwall, complexul este format din sere masive în forma de iglu. Fiecare adăpostește mii de specii diferite de plante în medii tropicale și mediteraneene. Intr-o singura vizită, este posibilă trecerea de la păduri tropicale la deșerturi uscate.

Pe lângă expoziții uimitoare de plante, Proiectul Eden găzduiește și numeroase evenimente artistice și muzicale.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam