Loading
ro ru en
Inedit
Loading
12 Februarie 2017 | 14:17
Capsula timpului, zidită în pereţii unei clădiri renumite din Chişinău
Comorile ascunse din strămoşi au prezentat mereu un mare interes. O comoară spirituală se află chiar în inima capitalei. Este o aşa numită capsulă a timpului, ce a fost zidită în pereţii unei clădiri renumite. Aceasta conţine un mesaj transmis generaţiilor viitoare. Capsula timpului a fost zidită în blocul Universităţii de Stat din Moldova (USM) încă în anul 1967, relatează Moldova 1.
Deşi de-a lungul anilor instituţia a trecut prin nenumărate schimbări, angajaţii acesteia au spus că locul unde a fost plasată capsula a rămas mereu intact. Acum când a mai rămas puţin timp până la deschiderea plăcii, reprezentanţii mediului academic consideră că sunt nişte obiecte ce reprezentau viaţa academică din perioada aceea şi nişte mesaje simple, o scrisoare scrisă de mână sau o felicitare cu ocazia celor o sută de ani de la revoluţia din octombrie.
 
Unii studenţi consideră însă că mesajul din trecut nu va impresiona prezentul şi asta pentru că am evoluat foarte mult, iar simplii trecători nu au auzit vreodată despre această capsulă.

Potrivit rectorului USM, Gheorghe Ciocanu, capsula va fi deschisă la sfârşitul anului de studii, în luna iunie. Deocamdată nu a fost stabilită o dată concretă, decizia urmând să fie luată de către senat. Capitala a mai auzit de o asemenea capsulă în 2007, atunci mesajul din trecut a fost găsit pe fundul lacului Valea Morilor.
Postat de: Rodica Mazur
Cuvinte cheie:
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam