Loading
ro ru en
Inedit
Loading
19 Ianuarie 2014 | 09:09
Ce facem cu pomul de Crăciun?
Odată cu sfărşitul sărăbătoril de iarnă, elementele decorative specifice acestei perioade trebuie puse de o parte. În prim plan se află pomul de Crăciun. Din nefericire, pentru anul acesta, autorităţile locale nu au planificat niciun program sau măsură pentru reciclarea brazilor. În anii precedenţi, pomii de Crăciun au fost reciclaţi şi utilizaţi pe post de îngăşământ pentru unele specii de plante.
Anul acesta, doar pomul din Piața Marii Adunări Naționale va fi reciclat pentru reparația băncilor de prin parcurile capitalei.
 
Pentru brazii din casele noastre sunt câteva idei interesante: pomii pot fi utilizați ca și cuiere sau suporturi pentru încălțări, dacă, în prealabil sunt curățați de ace sau ca elemente decorative prin casă, în caz în care pomii mai sunt încă verzi. De asemenea, lemnul uscat de brad, dar și acele de brad sunt o sursă excelentă de uleiuri naturale care ard de minune și ar putea fi folosite pe post de lemne pentru grătar. 
Postat de: Departamentul Multimedia
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam