Loading
ro ru en
Inedit
Loading
19 Mai 2014 | 16:47
Ceaiul-băutura zeilor
Una ditre cele mai conoscute băuturi din lume, ceaiul îşi are originea în sud-estul Chinei, în Vietnamul de Nord şi în Birmania. Menţiuni despre ceai pot fi întâlnite atât în cultura chineză, cât şi cea indiană şi japoneză.
Chinezii considerau că ceaiul este mai bun decât vinul, deoarece efectele sale revigorante și energizante nu erau acompaniate de starea de ebrietate. Ba mai mult, ei considerau ceaiul mai bun decât apa datorită faptului că apa clocotită în care se prepara ceaiul nu transmitea infecții.

Ceaiul a ajuns în Europa în secolul al XVI-lea și a fost adus de olandezi și portughezi. De ce, află în materialul pregătit de echipa „Bună dimineața”.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam