Loading
ro ru en
Inedit
Loading
23 Decembrie 2014 | 21:21
Cei mai spectaculoşi brazi de Crăciun
Rockefeller Center, New York (SUA). Unul dintre cei mai celebri brazi de Crăciun din lume reuneşte în preajma lui, în fiecare an, mii de familii care patinează pe pista de gheaţă din apropiere. În 2014, este luminat cu 45.000 de LED-uri şi poartă în vârf, pentru al 11-lea an consecutiv, o renumită stea din cristale Swarovski.


Un uriaș brad de Crăciun, a cărui înălțime este egală cu a unui bloc de 28 de etaje, plutește pe apele lagunei Rodrigo de Freitas. Această construcție unică în lume cântărește peste două tone și este formată dintr-o structură metalică acoperită de ghirlande luminoase. Steaua din vârful acestuia are o înălțime de 4,5 metri.Galeriile Lafayette, Paris (Franța). Particularitatea acestui pom de Crăciun amplasat într-unul dintre cele mai elegante și renumite centre comerciale din Paris este poziția sa cu vârful în jos. Cu baza prinsă în vârful somptuoasei cupole, bradul încărcat de lumini poate fi văzut și admirat din toate părțile magazinului. Această construcție are o lungime de 25 de metri și este decorată cu cristale mov și roz.Trafalgar Square, Londra (Marea Britanie). Luminile pomului de Crăciun din această piață londoneză se aprind în prima zi de joi a lunii decembrie. Tradiția datează din 1947. Bradul, de aproximativ 20 de metri, este adus în fiecare an tot din Norvegia și este folosit apoi pentru producerea de material săditor.Puerta del Sol, Madrid (Spania). Pomul de Crăciun din Puerta del Sol este alcătuit dintr-o structură metalică acoperită de LED-uri și are înălțimea unui bloc cu 12 etaje. Bradul este amplasat la kilometrul zero al Madridului, locul în care numeroși spanioli întâmpină Noul An, înghițind câte un bob de strugure la fiecare din ultimele bătăi din vechiul an ale orologiului din piață.Reforma Avenue, Ciudad de Mexico (Mexic). Capitala Mexicului se mândrește cu unul dintre cei mai mari brazi de Crăciun din lume, menționat în acest sens în cartea Guiness a recordurilor: 110 metri înălțime, diametru de 35 de metri și greutate de 330 de tone.
 

Poarta Brandemburg, Berlin (Germania). Amplasat în dreptul Porții Brandemburg, care zeci de ani a separat Berlinul și a devenit apoi imaginea reunificării celor două Germanii, bradul este împodobit de firma Wintersahll, cel mai mare producător de petrol și gaze naturale din Germania, notează Agerpres.
Postat de: Departamentul Multimedia
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam