Loading
ro ru en
Inedit
Loading
06 Martie 2018 | 20:22
Cel mai mare Mărţişor din ţară a fost creat la Ceadîr Lunga
Cel mai mare Mărţişor din ţară şi de peste hotare a fost creat la Ceadîr Lunga în timpul unui flash-mob. Peste 1200 de locuitori ai oraşului au participat la acţiunea organizată cu ocazia sărbătorii Mărţişorului. Evenimentul le-a adus un val de bucurie atât adulţilor, cât şi copiilor, relatează Moldova 1.
„Mărţişor este o sărbătoare frumoasă. Înseamnă şi ziua primăverii”. „Rar se întâmplă aşa ceva în oraşul nostru. Este o mare sărbătoare pentru noi”. „Mărţişorul este simbolul noii vieţi şi a primăverii”. „Dispoziţia este bună. Felicitări cu venirea primăverii. Le doresc tuturor sănătate şi fericire”. „Este sărbătoarea Mărţişorului, marcată în toată ţara. Am organizat un flash-mob. Acţiunea ne uneşte şi demonstrează că respectăm tradiţiile poporului moldovenesc”, au spus locuitorii orașului.

„Am repartizat în jur de o mie de baloane, dar au mai venit peste 200 de copii. În total cred vor fi cam 1500 de oameni. Este primul, cel mai mare Mărţişor din Moldova. Acest flash-mob este organizat în cinstea unităţii culturilor şi naţiunilor care locuiesc în ţara noastră”, a spus Ivan Stamatov, moderatorul evenimentului. 

Ideea a fost şi pe placul başcanului autonomiei Găgăuze.

„Marcăm sărbătoarea naţională Mărţişor. Respectăm tradiţiile şi istoria. Aici sunt peste 1200 de copii. Este cel mai mare flash-mob organizat în ţară. Acest lucru ne uneşte, ne face mai apropiaţi. În Moldova locuiesc reprezentanţii mai multor etnii şi noi respectăm tradiţiile. Ne dorim ca sărbătoarea Mărţişorului să ne aducă doar bucurii”, Irina Vlah, a menționat başcanul autonomiei.

Evenimentul a fost organizat de Centrul de cultură şi Direcţia cultură şi turism din autonomia găgăuză.
 
Postat de: Cornelia Stefoglu
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam