Loading
ro ru en
Inedit
Loading
19 Aprilie 2016 | 15:48
Cel mai mare muzeu subacvatic din lume va fi inaugurat în câteva luni
Cel mai mare muzeu subacvatic din lume îşi va deschide oficial porţile pentru amatorii de scufundări, în această vară. Ineditul muzeu este situat în largul coastelor Lanzarote din Insulele Canare, relatează Moldova 1.
Exponatele care înfăţişează fiinţe umane au fost create pentru a atrage creaturile marine, permiţând, creşterea coralilor. Primul set de sculpturi a fost deja inaugurat în luna februarie a acestui an, însă amatorii vor putea admira exponatele abia în această vară. Amplasate la o adâncime de 12 -14 metri, lucrările realizate de artistul britanic, Jason de Caires Taylor, includ mai multe figuri umane care reprezintă persoane ocupate cu telefoanele mobile sau care citesc o carte. O altă instalaţie înfăţişează o barcă cu oameni ce aşteaptă disperaţi ajutor, reprezentând criza refugiaţilor.

„Sculpturile sunt realizate dintr-un tip foarte inert de ciment marin proiectat să dureze timp de sute de ani. Cu cât mai mult timp se vor afla sub apă, cu atât mai gros va fi stratul de calciu depozitat, astfel încât acestea vor începe să se facă cu timpul de nerecunoscut”, a menționat artistul britanic Jason de Caires Taylor.

Sculpturile lui Jason sunt menite să ilustreze relația dintre oameni și natură, iar la un nivel mai profund, armonia dintre viață și artă.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam