Loading
ro ru en
Inedit
Loading
16 Decembrie 2015 | 10:58
Cel mai scump brad decorat de Crăciun din lume a fost expus în Abu Dhabi
Cel mai scump brad decorat de Crăciun a fost evaluat la suma de 11.026.900 dolari americani, respectiv 6.975.880 lire sterline. Valoarea a fost dată de ornamentele agăţate în crengile bradului, care constau în globuri de argint şi aur, dar mai ales în bijuterii precum brăţări, coliere şi ceasuri de mână, scrie Agerpres.
Bradul a fost expus în hotelul Emirates Palace din Abu Dhabi, capitala Emiratelor Arabe Unite, pe 16 decembrie 2010, zi în care a fost inclus și în celebra Guinness World Records.

Managerul general al hotelului, Hans Olbertz, a explicat că valoarea bradului în sine, care măsura 12 metri în înălțime, era de „numai” 10 mii de dolari, restul sumei fiind dată de podoabele sale.

Un alt brad de Crăciun, remarcabil prin prisma costului său, a fost cel realizat de bijutierul japonez Ginza Tanaka în colaborare cu Walt Disney Japonia. Măsurând 2,4 metri înălțime, „arborele” a fost realizat din aproximativ 18 kilograme de aur, din care au fost create diferite personaje ale celebrelor filme de desene animate. Prețul bradului de aur a fost de 4,2 milioane de dolari americani, acesta fiind expus, în decembrie 2012, în cadrul magazinului Ginza Tanaka din Tokyo.
Postat de: Ionela Golban
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam