Loading
ro ru en
Inedit
Loading
13 Martie 2018 | 14:25
Cele mai splendide flori din lume
Cele mai neobişnuite flori din lume se bucură de o mare popularitate. Nici în acest caz gusturile nu se discută, dar aceste flori nu pot lăsa indiferent pe nimeni. Aspectul lor ne inspiră cum să ne decorăm casele, grădinile sau parcurile, iar aromele lor le folosim pentru cele mai fine parfumuri de lux. Echipa de la „Bună Dimineaţa!” vă prezintă spre admiraţie cele mai deosebite flori din întreaga lume.
Strelitzia
Această floare neobişnuită este adesea numită „Pasărea paradisului” pentru forma sa neobișnuită și culoarea vie. La o examinare mai atentă, floarea frapează prin unicitatea şi frumuseţea sa. Planta în sine este destul de mare și poate ajunge la o înălţime de 1,5 metri, iar floarea, de asemenea, este mare. Strelitzia creşte în Africa de Sud şi este foarte apreciată de floriști.Plumeria
Plumeria este un mic arbust tropical cu flori uimitoare. De obicei, ea reprezintă o floare cu cinci petale albe cu centrul galben, însă uneori se pot întâlni și flori de altă culoare. Planta nu este capricioasă. Tot de ce are nevoie este mult soare şi puţină apă. Plumeria are un miros puternic, mai ales pe timp de noapte. Acesta este motivul pentru care este considerată unică.Gazania
Gazania este o floare foarte frumoasă, cu multe petale, care trezeşte imaginația. În Africa de Sud, aceasta floare se numește „floarea-comoară”, probabil din cauza combinaţiei neobişnuite de culori şi a desenului de pe petale.Orhideea Buze Fierbinți
Deși mulți ar considera descrierea ca fiind exagerată, această floare este cât se poate de reală. Cunoscută și sub termenul științific de „The Psychotria Elata”, este găsită în pădurile tropicale din centrul și sudul Africii. Suprafața ceroasă de un roșu aprins, considerată a fi floarea acestei plante, are forma buzelor apetisante ale unei femei, de unde provine și numele.Orhideea Egarta Alba
Aceasta este o specie de orhideea de origine din China, dar s-a răspândit în tot Nordul Asiei, până în Rusia. Vara este perioada în care această floare neobișnuită înflorește, găsindu-se în locuri mlăștinoase cu sol bine drenat și însorite din belșug. Bulbii orhideea Egarta Albă pot fi plantați și în ghiveci, grădini sau jardiniere.
Frumusețea lor, parfumul și culorile vii sunt suficiente pentru ca o persoană să zâmbească atunci când le primește, acest cadou fiind cea mai ușoara modalitate de a exprima sentimentele și emoțiile față de persoana iubită.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam