Loading
ro ru en
Inedit
Loading
29 Noiembrie 2016 | 14:00
Cele mai inedite biblioteci din lume
Sunteţi dornici să descoperiţi lucruri noi? Sau pur şi simplu să răsfoiţi o carte? Vă prezentăm câteva librării neobişnuite din întreaga lume.
Daunt Books – unul dintre cele mai frumoase magazine din Londra. Dincolo de frumusețea locului, librăria iese în evidență prin modul în care sunt aranjate cărțile – pe rafturi lungi, din stejar, nu după autor, ci după țară. Este genul de loc liniștit, în care poți petrece o după-amiază frumoasă, răsfoind cărțile preferate.

Librăria Lello din Porto, Portugalia – face parte din top 3 cele mai frumoase librării din lume. Fațada clădirii este decorată în stil neogotic, interiorul este din lemn sculptat, iar plafonul este din vitralii. Vizitatorii, însă, nu vor aprecia adevărata frumusețe a acestui loc până nu vor urca pe scara răsucită, care ajunge până la etajul al doilea.

Shakespeare and Company este o librărie situată în arondismentul 5 din Paris. Holurile mici și înguste inspiră curiozitate, poate chiar teamă pentru vizitatorii săi. Se știe că mari nume ale literaturii, ca Scott Fitzgerald și Ernest Hemingway, obișnuiau chiar să doarmă în această boemă încăpere.

Anticariatul Argosy este situat în Manhattan, New York. Funcţionează din 1925, iar de atunci a strâns adevărate colecţii de cărţi, hărţi şi autografe, bine conservate. Anticariatul se întinde pe şase etaje, fiecare dintre ele un adevărat muzeu, unde vizitatorii pot găsi ediţiile extrem de rare ale unor cărţi renumite.

Librăria City Lights din San Francisco - un adevărat monument al literaturii. Aici veţi găsi opere ale scriitorilor americani şi din întreaga lume.
Postat de: Reporter Stagiar
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam