Loading
ro ru en
Inedit
Loading
23 Ianuarie 2014 | 21:24
Chişinăul ar putea ajunge în Cartea Recordurilor Guinness
Capitala Republicii Moldova are toate şansele să bată recordurile datorită câtorva tineri talentaţi şi plini de entuziasm. Iniţiatorii proiectului, Tudor Cotruţă şi Eugen Liuft, împreună arhitectul proiectului, Ion Brumă, vor să realizeze un monument al timpului în inima Chişinăului.
Monumentul presupune o clepsidră funcțională în mărime de 12 metri înălțime și 7 metri lățime,  din sticlă securizată și fier. Creația lor va bucura ochii oamenilor dar și va servi unui scop practic, nisipul din clepsidră fiind capabil să curgă timp de 3 luni. Pentru ca proiectul să reușească, băieții se folosesc de un sistem de donații în regim online, prin care speră să adune suma necesară de 300 de mii de euro.
 
Pentru mai multe detalii, urmăriți interviul din cadrul emisiunii „Cine vine la noi?”, la postul Moldova 1.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam