Loading
ro ru en
Inedit
Loading
16 Februarie 2018 | 12:33
China a intrat în Anul Câinelui de Pământ
China a intrat în Anul Câinelui de Pământ. Spre deosebire de anii precedenţi, chinezii au sărbătorit Anul nou diferit. Nu a fost marcat cu petarde şi focuri de artificii, pentru că au fost interzise din cauza nivelului ridicat de poluare din Beijing. Autorităţile au organizat totuşi un spectacol grandios la care au participat zeci de mii de cântăreţi, dansatori, acrobaţi şi actori, relatează Moldova 1.
Potrivit tradiţiei, numerele norocoase din acest an sunt 4 şi 6, iar culorile care aduc noroc sunt roşu, galben şi portocaliu.

Odată cu intrarea în Anul Nou începe şi Festivalul Primăverii, cea mai mare sărbătoare tradiţională din China, în timpul căreia se produce un exod masiv de sute de milioane de persoane care se îndreaptă spre localităţile de baştină pentru a se reuni cu rudele lor.
Postat de: Ecaterina Naconecinîi
Comentarii:
Ştiri
Promo
Moldova 1
În această seară, tema talk-show-ului politic „Moldova în Direct” este situaţia drumurilor din capitală şi din ţară, în condiţii de iarnă. Cât de pregătite sunt autorităţile să facă faţă unui nou sezon rece şi cum se planifică reducerea numărului de accidente, aflaţi astăzi, la Moldova 1.
Moldova 1
Anual, pe 20 noiembrie se marchează Ziua Mondială a Drepturilor Copiilor, fiind o şansă de a promova, a creşte gradul de conştientizare şi de a mobiliza fonduri pentru problemele majore pe care le înfruntă copiii din întreaga lume. Despre drepturile copiilor şi nu numai, vorbim astăzi, la „Cine vine la noi?”.
mai multe emisiuni: TV | Radio
Curs BNM
Abonare la Știri
Live Stream
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam