Loading
ro ru en




Inedit
Loading
16 Februarie 2018 | 12:33
China a intrat în Anul Câinelui de Pământ
China a intrat în Anul Câinelui de Pământ. Spre deosebire de anii precedenţi, chinezii au sărbătorit Anul nou diferit. Nu a fost marcat cu petarde şi focuri de artificii, pentru că au fost interzise din cauza nivelului ridicat de poluare din Beijing. Autorităţile au organizat totuşi un spectacol grandios la care au participat zeci de mii de cântăreţi, dansatori, acrobaţi şi actori, relatează Moldova 1.
Potrivit tradiţiei, numerele norocoase din acest an sunt 4 şi 6, iar culorile care aduc noroc sunt roşu, galben şi portocaliu.

Odată cu intrarea în Anul Nou începe şi Festivalul Primăverii, cea mai mare sărbătoare tradiţională din China, în timpul căreia se produce un exod masiv de sute de milioane de persoane care se îndreaptă spre localităţile de baştină pentru a se reuni cu rudele lor.
Postat de: Ecaterina Naconecinîi
Comentarii:
Ştiri
Promo
Moldova 1
Despre perspectivele, oportunităţile şi avantajele Republicii Moldova în contextul preşedinţiei României în Consiliul Uniunii Europene aflţi astăzi, 21 ianuarie, la Moldova 1 din emisiunea „Vector European” cu începere de la ora 19:55. Invitatul Ludmilei Barbă este Daniel Ioniţă amabasadorul României în Republica Moldova.
Moldova 1
În ospeţie la Moldova 1 vine Larisa Turea, critic de artă, secretar al Teatrului Naţional „Mihai Eminescu” din Chişinău. Invitata emisiunii ne va spune ce spectacole putem vedea în noua stagiune la Teatrul Naţional „Mihai Eminescu”. De la ea vom afla cât de des merg oamenii la teatru, în special, tinerii.
mai multe emisiuni: TV | Radio
Curs BNM
Abonare la Știri
Live Stream
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam