Loading
ro ru en
Inedit
Loading
18 Ianuarie 2018 | 11:28
Cinci paşi pentru a avea un an de succes, recomandaţi de către specialişti
Câte dintre obiectivele de la început de an au fost bifate şi scrise şi pe lista de realizări la final de an? Ei bine, pentru că nu este de ajuns doar să îţi doreşti, trebuie să şi acţionezi în consecinţă pentru a-ţi atinge obiectivele propuse, iată mai jos o listă cu cinci paşi care, în opinia specialiştilor, îţi pot asigura succesul, indiferent că ne gândim la succesul financiar, profesional sau personal.
Planul de viață

Este acel master plan care ar trebui să fie construit pe baza talentelor native sau dezvoltate ulterior, resurselor de orice gen necesare dezvoltării personale sau sociale. Un astfel de plan bine construit te poate face să câștigi timp, dar și căile cele mai potrivite pentru a te face fericit, indiferent dacă fericirea constă într-o relație de cuplu, carieră sau hobby-uri.

Elemente toxice

Sunt acele elemente care te țin pe loc sau înapoi. Aici vorbim despre:

-  Starea de sănătate. Mergi la medic și încearcă să-ți rezolvi orice probleme legate de sănătate pe care le ai, indiferent dacă vorbim de o carie dentară sau de o dereglare hormonală care ți-a adus niște kilograme în plus.
- Tonusul - acesta poate fi maxim dacă: ai rezolvat probleme de sănătate și faci sport sub îndrumarea unui specialist, care ți-a creat un program personalizat ce te poate face să arăți mai bine ca niciodată.
-  Prieteni toxici. Cei care te folosesc pentru a se plânge, care te atrag în viciile lor, cei care îți mănâncă timpul, resursele financiare sau emoționale fără să îți ofere ceva în schimb
- Planuri toxice. Aici putem enumera planurile părinților care nu te-au caracterizat încă din copilărie, planurile partenerei, care te vrea într-un fel sau altul, fără legătură cu modul tău de a fi sau planurile șefilor, ale companiei, ce te pot ține pe loc sau te pot duce într-o direcție în care nu te regăsești.
 
Stabilirea resurselor

Stabilirea bugetului și a surselor de finanțare, dacă vorbim de business sau de o investiție. Stabilirea cursurilor de pregătire profesională și a necesarului financiar, dacă vorbim de carieră. Conceperea unei liste de prieteni și stabilirea de întâlniri, dacă dorești schimbarea jobului sau găsirea unei partenere de cupluri.

Acordarea resurselor la o matrice temporară

Orice plan trebuie să aibă și elemente de control care țin de timpul de realizare, doar așa îți poți da seama dacă pierzi timp, dacă merită sau dacă ești pe calea potrivită.

Multă voință

Dacă toate cele menționate anterior sunt bine stabilite, nu mai ai nevoie de voință, persuasiune, răbdare, talent, dedicare și totul poate deveni realitate.
În concluzie, pentru a fi fericit ai nevoie să te ajuți și singur. Pentru asta însă trebuie să te cunoști cât mai bine, să îți recunoști calitățile, să îți conștientizezi posibilitățile, să te asiguri de faptul că ești sănătos și viguros, pentru ca apoi totul să vină de la sine. Succes!

Pentru mai multe sfaturi, dar și recomandări, urmăriți emisiunea „Bună Dimineața” de la postul public de televiziune, Moldova 1, AICI
Postat de: Ecaterina Naconecinîi
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam