Loading
ro ru en
Inedit
Loading
22 Ianuarie 2017 | 20:40
Concurs de sculptat în zăpadă, desfăşurat la Grădina Botanică
Câţiva doritori de a sculpta figuri din zăpadă s-au adunat azi în Grădina Botanică şi au lăsat imaginaţia să-i ghideze. Pentru început, participanţii au luat parte un scurt master-class, după care fiecare a dat start sculptatului din zăpadă presată, pregătită din timp, relatează Mesager.
Participanţii spun că această idee este o posibilitate deosebită de a-şi exprima spiritul creativ şi de a se distra, simţind iarna.

„Am făcut o caracatiţă şi sunt în proces încă. Mi-a luat vreo două-trei ore pentru a sculpta şi a face totul.” „Ne-am inspirat de pe internet, este o sculptură, dar nu ştiu care este numele şi autorul. Mi-a plăcut este o activitate foarte fain pentru o după-amiază de iarnă”, au spus participanții.

Potrivit organizatorului, scopul evenimentului este de a crea o galerie de sculpturi din zăpadă sub aer liber.

„Cine vrea să vină să sculpteze eu îi arăt bazele cum să facă, fiindcă nu lipim din zăpadă facem, blocuri din zăpadă presată, cum fac la competiţii internaţionale şi deja din blocurile acestea se sculptează şi se taie forma de care are nevoie persoana”, a explicat organizatorul Constantin Stog.

Evenimentul este la cea de-a patra ediţiei, în acest an s-au adunat aproximativ 30 de persoane.
 
Postat de: Iulia Dubceac
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam