Loading
ro ru en
Inedit
Loading
04 Martie 2014 | 11:12
Cravata, accesoriu obligatoriu în garderoba bărbatului modern
Potrivit unui studiu, în prezent, aproximativ 600 de milioane de bărbaţi din întreaga lume obişnuiesc să poarte cravată. Accesoriul a fost adaptat la forma sa modernă de către belgieni.
Cunoscătorii spun, însă, că accesoriul și-a făcut apariția mult mai devreme, în Asia, unde războinicii chinezi obișnuiau să poarte o eșarfă în jurul gâtului, drept dovadă a abilităților lor.

Denumirea de „cravată” a venit de la francezi, care o numeau „cravates” ceea ce înseamnă „croați”, fiind profund impresionați de aceste eșarfe pe care le purtau soldații croați care erau în serviciul regelui francez Louis al XIV-lea.

Află mai multe despre acest accesoriu indispensabil bărbatului modern din materialul pregătit de colegii noștri de la emisiunea matinală „Bună dimineața” de la Moldova 1.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam