Loading
ro ru en
Inedit
Loading
15 Iunie 2017 | 16:51
Crina Andrei, moldoveanca care investeşte în amintiri
Pasiunea pentru călătorii a făcut-o să înţeleagă că nu lucrurile materiale contează, ci cele spirituale. Despre cum îşi stabileşte destinaţiile de călătorie, ce semnifică fiecare dintre acestea pentru ea şi cărui loc îi spune astăzi „acasă”, aflăm de la Crina Andrei, invitata emisiunii „Cine vine la noi?” de la postul public de televiziune, Moldova 1.
De mică visa să cutreiere lumea, iar acum după ce și-a întemeiat o familie, Crina Andrei a hotărât că cel mai bun loc de trai pentru ea este... India. A făcut-o să aleagă acest tărâm al contrastelor, soțul ei. Împreună practică yoga, călătoresc și trăiesc fiecare zi ca și cum ar fi ultima. Crina l-a cucerit din prima clipă, spune soțul ei, pentru că are o inimă mare, este o femeie minunată, dar și pentru că este moldoveancă. „Toate moldovencele sunt extrem de frumoase”, recunoaște soțul Crinei, care este indian.

Pasionată de yoga, Crina a încercat să-i convingă și pe moldoveni să o practice.  Revenită acasă, în vizită la părinți, a deschis o clasă de yoga pentru începători. Cursul a fost gratuit, bineveniți fiind toți cei curioși. „S-a dovedit a fi foarte frumos și pentru mine, și pentru cei prezenți. Au fost 22 de participanți. Pentru mine  a fost o experiență unică”, recunoaște Crina.

Chiar dacă Mumbai este locul în care se simt ca acasă, tinerii rămân îndrăgostiți iremediabil de călătorii și de tot ceea ce este nou. O atracție deosebită pentru ei rămâne a fi insula Bali. „Bali are un farmec aparte. E energia insulei, dar e și din cauza oamenilor, din cauza obiceiurilor pe care le au, din cauza că fac atât de multe ofrande zilnic și se roagă, cumva asta afectează și energia insulei”, a menționat Crina Andrei.

Își aleg destinația pentru călătorie fără să stea mult pe gânduri. „Am o listă unde aș vrea să merg și ce locuri să vizitez. Câteodată e ceva spontan, cum a fost călătoria la Chișinău, câteodată e ceva ce plănuiesc din timp. În două săptămâni vom fi într-o vacanță în Africa de Sud, iar apoi în SUA, la un festival”, mai spune Crina.

Pasiunea pentru călătorii a făcut-o să înțeleagă că nu lucrurile materiale contează. „Să călătorești nu este atât de scump, dar depinde de felul în care călătorești și depinde în ce direcție vrei să investești banii. Nu cred atât de mult în a investi banii în proprietăți sau bunuri materiale, ci în amintiri, pentru că pe astea le păstrezi și le ai mereu cu tine, iar restul dispar și nu ai niciun control asupra celorlalte lucruri din viața ta, care crezi că sunt ale tale”, a povestit Crina.

Pentru mai multe detalii, accesați AICI.
Postat de: Ecaterina Naconecinîi
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam