Loading
ro ru en
Inedit
Loading
07 Aprilie 2017 | 11:50
Cum fac rromii sarmale?
Rromii au reuşit să păstreze şi să dezvolte mai multe tradiţii transmise din generaţie în generaţie. Deşi mulţi s-au adaptat modului de viaţă majoritar, totuşi unele tradiţii au reuşit să treacă testul timpului. Şi dacă la capitolul muzică şi dans e bine ştiut că nu-i întrece nimeni, astăzi am deci să descoperim tainele bucătăriei tradiţionale a acestora. Am asistat la un master-class. Doamna Elena Rădiţă ne-a învăţat cum se fac sarmalele rrome, căci după cum susţine ea, fiecare gospodină trebuie să ştie să le prepare, atlfel, rămâne nemăritată.
Iată de ce ingrediente ai nevoie ca să faci niște sarmale autentice:

- 2 kg de carne;
-2 pahare de orez;
- ceapă;
- morcov;
- sos de tomate;
- varză murată sau frunze de vie.

De altfel, nu ingredientele fac diferența dintre sarmalele tradiționale moldovenești și cele specifice rromilor, ci modul de preparare. Urmăriți rețeta în video de mai sus. 
Postat de: Lina Lungu
Cuvinte cheie:
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam