Loading
ro ru en
Inedit
Loading
08 Mai 2017 | 14:45
Cum se face fideaua hand-made de trei metri
Lin este un chinez care produce kilometri de fidea în condiţii casnice. Acest proces este unul destul de complicat şi îi răpeşte 16 ore. Curtea lui seamănă cu o fabrică de tăieţei, însă nu este folosit deloc echipamentul automat.
Îndeletnicirea respectivă se transmite din tată în fiu, având o istorie de peste 300 de ani în localitatea sa. Dacă vremea este bună, Lin produce paste făinoase în fiecare zi, ajutat de soție în acest proces care durează din zori și până noaptea târziu. Cei doi întind firele de aluat până la lungimea de trei metri. Tăiețeii care sunt deja uscați se ambalează în cutii de bambus, pentru a nu-și pierde din elasticitate și finețe.

Deși procesul cere un efort enorm, acesta este răsplătit. Lin nu are lipsă de clienți, chiar dimpotrivă: comenzile pentru tăieței hand-made se fac cu câteva săptămâni înainte.
Postat de: Lina Lungu
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam