Loading
ro ru en
Inedit
Loading
27 Martie 2018 | 10:20
Cunoaşteţi cele mai periculoase aeroporturi din lume
Ştim că aeroportul ar trebui să fie una dintre cele mai sigure construcţii făcute de om, fără a prezenta riscuri pentru viaţa pasagerilor. Dar sunt unele dintre ele, care creează emoţii atât pasagerilorr, cât şi piloţilor. Echipa emisiunii „Bună dimineaţa”, vă îndeamnă să cunoaşteţi cele mai periculoase piste, pe care probabil doar cei mai aventuroşi ar dori să le încerce.
Aeroportul de pe insula Barra este unul dintre cele mai spectaculoase și frumoase aeroporturi din lume, situat pe insula Hebridean de Barra. Aeroportul este de fapt o plajă, fiind și singurul din lume de acest fel. În plus, el a fost dat în funcțiune în 1936.
Plaja este amenajată cu 3 piste, marcate de stâlpi de lemn, dar din cauza mareelor multe dintre zboruri sunt reprogramate.


Aeroportul Gibraltar se află în Peninsula Iberică. Din cauza lipsei de spațiu plat din acest loc, pista pentru avioane este sancționată de unul dintre cele mai aglomerate drumuri, Winston Churchill, care duce spre granița cu Spania.


Aeroportul Princess Juliana este situat lângă plaja Maho, iar de fiecare dată când un avion decolează sau aterizează, oamenii care se află pe plajă au parte de o priveliște minunată. Pista se află atât de aproape de plajă, încât ai senzația că poți atinge avioanele cu mâna stând pe șezlong.


Aeroportul Lukla din Nepal este situat la o altitudine de 2.843 de metri și este cunoscut ca fiind unul dintre cele mai periculoase aeroporturi din lume. Unica pistă este îngustă și înclinată, iar de fiecare dată când un avion decolează, se crează senzația că mai are puțin și se izbește de munte.Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam