Loading
ro ru en
Inedit
Loading
29 Mai 2018 | 12:05
Cunoaşteţi ineditul parc de miniaturi din Bruxelles
Daca doriţi să faceţi turul complet al Europei, dar nu dispuneţi de timp pentru o astfel de excursie, echipa emisiunii ,,Bună dimineaţa’’ vă propune o vizită virtuală în Bruxelles, unde se află ineditul obiectiv turistic Mini Europa.
Mini Europa găzduieşte machetele diverselor monumente şi atracţii din Uniunea Europeana ce sunt cu adevărat fascinante. Singura diferenţă dintre versiunile obiectivelor de aici şi cele adevărate este ca primele au o mărime de 25 de ori mai mica decât originalele.

Aici puteţi vedea o mulţime de monumente din întreaga Europa, care sunt adevărate simboluri ale continentului. Printre exponatele din Mini Europa se numără Zidul Berlinului sau celebrul Montmartre din Paris, dar şi Acropolele din Atena, Turnul din Pisa, Catedrala din Santiago de Compostela sau Muntele Vezuviu din Italia.

Diversele exponate de la Mini Europa nu au fost alese numai pentru statutul si calitatea lor dar si pentru simbolismul general pe care parcul îl urmăreşte. Marea majoritate a monumentelor in miniatura de la Mini Europa din Bruxelles au fost plătite de ţările din care provin sau de regiunea din țara de provenienţa.

Mini Europa se afla foarte aproape de intrarea la uimitorul Atomium, atracţia de oţel al oraşului Bruxelles, construită pentru Expoziţia Mondiala din 1958.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam