Loading
ro ru en
Inedit
Loading
25 Aprilie 2017 | 19:58
Dansul oriental, o descătuşare psihologică
S-a îndrăgostit de dansul oriental acum zece ani, fiind impresionată de un show oriental. Ulterior a înţeles că vocaţia sa este anume dansul, deşi are diplomă de arhitect şi studiază psihologia. Este vorba despre Marina Lelenco, care a povestit mai multe despre vocaţia sa de profesor de dansuri orientale în cadrul emisiunii „Fii Tânăr” de la postul public de televiziune Moldova 1.
Tânăra a deschis o școală pentru toate femeile care doresc să danseze. Marina le oferă nu doar lecții de dans dar și consiliere psihologică. Profesoara spune că îi place dansul oriental și pentru faptul  că nu există limită de vârstă și nici exigențe față de constituția corporală a dansatoarelor.

Marina Lelelnco promovează dansul oriental ca pe o descătușare psihologică. Ea consideră că acest dans le oferă femeilor posibilitatea de a nu fi complexate.

„Descătușarea psihologică și dansul oriental formează o sinergie extraordinară. Femeia începe să se relaxeze , iar dansul se transformă în terapie”, susține Marina Lelenco.

Tânăra a participat la numeroase concursuri în Ucraina, România, Rusia. Cele mai recente sunt „Bellydance Evolution” și „Românii au talent”.

Mai multe detalii aflați din emisiunea „Fii Tânăr”.
Postat de: Reporter Stagiar
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam