Loading
ro ru en
Inedit
Loading
06 Ianuarie 2016 | 20:20
Daruri pentru copii în ziua Epifaniei
Ajun de Crăciun pentru unii, Boboteaza pentru alţii. Pentru creştinii de rit vechi din Rusia, Ucraina, Serbia, Georgia, Bulgaria şi Grecia este Ajunul Crăciunului, iar pentru cei de rit nou - Botezul lui Iisus Hristos, sau Epifania.
Tradiţiile celebrării Epifaniei diferă de la o ţară la alta, dar îi au drept protagonişti pe Regii Magi.

Potrivit Evangheliei, ei simbolizează trei părţi ale lumii. Se spune despre ei că erau învăţaţi, bogaţi, dar rătăcitori.

În unele regiuni ale Spaniei, la Madrid şi la Barcelona, dar şi în Polonia au loc procesiuni. Regii Magi, Gaspar, Balthazar şi Melchior, aruncă bomboane copiilor. Ei sunt urmaţi de călăreţi, simbolizând cavalcadele Magilor.

Regii Magi sunt aici cei care aduc daruri copiilor, în ziua Epifaniei, şi nu de Crăciun.
Postat de: Violeta Gorun
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam