Loading
ro ru en
Inedit
Loading
23 Ianuarie 2014 | 18:21
De ce insectele pot fi o sursă de hrană
Insectele au fost luate în considerare de către Organizaţia Naţiunilor Unite ca o nouă sursă de hrană şi o metodă de a lupta împotriva subnutriţiei. Statisticile denotă că fiecărui om de pe glob sunt aproximativ 148.574.965 de insecte.
Conform unui raport emis de organizația pentru nutriție și agricultură al ONU, circa 2 miliarde de oameni deja consumă insectele, considerate o sursă foarte bună de proteine. Consumul insecteleor este benefic pentru mediu. În San Juan Raya, un sat cu pământuri nefertile,
Localnicii și-au îndreptat privirile către insecte ca o sursă de hrană, exact cum procedau și strămoșii lor. Unele insecte pot fi folosite în agricultură pentru polenizare și nimicirea dăunătorilor.
 
Află mai multe despre acest subiect din materialul video realizat de echipa World Stories.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam