Loading
ro ru en
Inedit
Loading
24 Februarie 2016 | 15:24
Dragobete: Declaraţii de dragoste şi căsătorii pentru o zi
Căsătorii pentru o zi, concursuri pentru îndrăgostiţi, sesiuni foto şi concerte live. Mai multe evenimente de divertisment au fost organizate în centrul Chişinăului de Dragobete. Scopul acţiunilor este de a promova această sărbătoare drept una naţională, moştenită din strămoşi care contribuie la identificarea naţiunii.
În cadrul proiectului „De Dragobete-foc la ghete!”, Asociația Obștească „Mișc Lumea”, a organizat un concert live în aer liber cu peste 20 de interpreţi și concursuri interactive.
 
De Dragobete, Gara Feroviară din Chișinău a anunțat concursul „Dragostea unește două maluri românești”. Aceasta s-a transformat într-o gară a îndrăgostiților, prin care cuplurile au fost motivate să călătorească cu trenul.
 
Tot în această zi, studenţii Academiei Militare „Alexandru cel Bun” şi-au exprimat dragostea pentru popor împărţind felicitări pietonilor cu mesajul „Armata naţională te iubeşte”. Oamenii au rămas plăcut impresionaţi de gestul viitorilor ofiţeri.
 
La Universitatea de Stat din Moldova au avut loc căsătorii pentru o zi și declarații de dragoste inedite. Membrii Asociației Obștești „Onoare, Demnitate și Patrie” (ODIP) au marcat această sărbătoare prin muzică live și panglici tricolore. Studenții au avut ocazia să facă fotografii pe fundalul unui panou inedit dedicat acestei frumoase tradiții. Totodată, tinerii, îmbrăcați în costume populare, au împărțit panglică tricoloră și felicitări.
Postat de: Violeta Gorun
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam