Loading
ro ru en
Inedit
Loading
24 Ianuarie 2018 | 14:51
Deputata Mihaela Spătaru, inclusă într-un top al celebrei reviste Forbes
Deputata Mihaela Spătaru, membră a Grupului Parlamentar Popular European (PPE), a fost inclusă în topul celor mai de succes tineri din Europa, la categoria Legi şi Politici, al celebrei reviste Forbes.
Potrivit Parlamentului, Mihaela Spătaru este unica femeie în Comisia parlamentară pentru securitate națională, apărare și ordine publică, unde își focusează activitatea pe domeniul securității cibernetice și a spațiului informațional din Republica Moldova.
 
În legislatura actuală a Parlamentului, Mihaela Spătaru este autoarea a 24 proiecte de legi, printre cele mai recente fiind inițiativele de modificare a Constituției privind introducerea obiectivului de integrare europeană ca obiectiv strategic de dezvoltare a țării și de modificare a denumirii limbii de stat.
 
De asemenea, deputatei din Grupul PPE îi aparține inițiativa de a marca, pe 9 mai, Ziua Europei și a venit cu îmbunătățiri asupra legii privind statutul militarilor din Republica Moldova.
 
În plan extern, Mihaela Spătaru activează în calitate de președintă a Grupului de prietenie cu statele din Europa de Sud-Est, ca membră a board-ului Adunării Parlamentare pentru cooperare în zona Europei de Sud-Est și membră a Comisiei comune pentru integrare europeană dintre Parlamentul Republicii Moldova și Parlamentul României.
 
Topul 30 Under 30 al revistei Forbes se realizează anual și include cei mai de succes tineri sub 30 de ani din diverse domenii de activitate. Pentru ediția din 2018 a fost realizată o selecție din 300 de tineri creativi, lideri și fondatori de start-up-uri.
Postat de: Ecaterina Naconecinîi
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam